یازده ماهگی کودکان نیز مانند دیگر ماه های طول رشد او دارای نشانه های خاصی می باشد که هر پدر و مادری منتظر بروز آن هستند و از اینکه کودکشان ماه بعد یک ساله می شود، غرق لذت می شوند.
آنچه که باید از یازده ماهگی کودک بدانید:
یازده ماهگی کودک همانند دیگر ماه ها دارای چهار هفته می باشد که هر روز آن برای شما و کودکتان یک روز نو و تازه می باشد. همراه ما یازده ماهگی کودک را مرور کنید و لذت ببرید.
هفته اول یازده ماهگی:
کودک در ماه یازدهم کم کم شناخت مختصری نسبت به ابزار و اشیاء پیدا می کند و به همین خاطر در هنگام غذا خوردن ظروف را بهم می کوبد. در این سن او خیلی دوست ندارد که برای صرف غذا منتظر بماند و از تنها شدن با یک غریبه هیچ حس خوشایندی ندارد و بعضا از صداهایی مانند صدای جاروبرقی و وسایل این چنینی هول می شود و شروع به نق و نقوق کردن می کند.
هفته دوم یازده ماهگی:
نوزاد یازده ماهه به تقلید از رفتار شما می پردازد و خواهان برقراری ارتباطی متفاوت از قبل با شما می باشد. این هفته زمان مناسبی برای آموزش خداحافظی و بوس فرستادن با دست می باشد، چون کودک به سرعت یاد می گیرد. کودک حالا ارتباط بین اشیا را درک می کند و می داند به طور مثال کاغذ و مداد بهم مرتبط هستند. اگر در این سن شروع به راه رفتن نمود برایش کفش تهیه کنید، چون بسیار از راه رفتن در منزل و بیرون از منزل با کفش های خودش لذت می برد، هرچند مجبورید که او را بغل بگیرید و یا در کالسکه قرارش دهید.
هفته سوم یازده ماهگی:
در این هفته می توانید از غذاهایی که خودتان می خورید با رعایت اینکه از روغن و ادویه کمتری نسبت به قبل به آنها بیفزایید به کودک خود بدهید و از چاشنی هایی مانند آبلیمو، جعفری، نعناع، کرفس، آب نارنج و لیمو عمانی برای طعم بهتر غذاهای خود استفاده کنید. به شدت از دادن غذاهایی مانند سوسیس، کالباس، ذرت و چیپس به کودک اجتناب کنید. او در این سن تمایل دارد خوش غذایش را بخورد، پس مدام قاشق را از دستش نگیرید و دست هایش را تمیز نکنید. بلکه یک دستمال برایش پهن کنید و اجازه دهید کودک با حس استقلالی که دارد به خوردن غذایش مشغول شود.
هفته چهارم یازده ماهگی:
از حالا با استفاده از یک مسواک انگشتی و یا دستمال، به تمیز کردن دندان هایش بپردازید تا علاوه بر پاکی و جلوگیری از تجمع خرده غذا بر روی لثه و دندان هایش، خارش لثه هایش را به علت رشد دندان جدید کم کنید. در این سن خیلی مواظب کودک خود باشید و از قرار دادن اشیاء خطرناک و نایلون و پلاستیک از دسترس او پرهیز کنید.
توجه داشته باشید که وزن متوسط کودک در این ماه هشت کیلو ششصد گرم می باشد. مراقب کودکان خود باشید، زیرا از این ماه به بعد روز به روز بر شیطنت های آنها افزوده می شود و نیازمند مراقبت بیشتری هستند.
منبع : آرگا