نان قندی شیرینی سنتی قزوین و ساوه است و شما می توانید این نوع شیرینی را برای مناسبت های خاص و برای پذیرایی از مهمان ها در عید نوروز در منزل بپزید و از طعم بی نظیر این شیرینی سنتی نهایت لذت را ببرید. در ساخت شیرینی نان قندی از پودر هل و روغن جامد و بیکینگ پودر و آرد سفید و پودر قند استفاده می شود.
شیرینی نان پنجره ای و شیرینی نان قندی و شیرینی گل مینا از انواع شیرینی های خوشمزه با ظاهری زیبا هستند که کمتر کسی پیدا می شود از طعم بی نظیر این نوع شیرینی ها خوشش نیاید و بهتر است کدبانوهایی که به پخت شیرینی های مختلف در منزل علاقه مند هستند از تهیه این شیرینی های پرطرفدار در منزل غافل نشوند.
مواد لازم
- پودر قند : ۲۵۰ گرم
- آرد سفید : نیم کیلوگرم
- بیکینگ پودر : یک قاشق مرباخوری
- روغن جامد : ۲۵۰ گرم
- پودر هل : یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه شیرینی نان قندی در منزل
برای تهیه شیرینی نان قندی ابتدا پودر هل و روغن جامد را در ظرف مناسبی بریزید و با کمک دست این مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا به شکل یکدستی در آیند سپس پودر قند را به مخلوط پودر هل به صورت آرام آرام اضافه کنید و پودر قند را به خوبی با مخلوط پودر هل ترکیب کنید تا مخلوط مواد یکدست شوند. در مرحله بعد آرد را به صورت آرام آرام به مخلوط مواد شیرینی نان قندی اضافه کنید و با کمک دست مخلوط این مواد را ورز دهید و خمیر آماده شیرینی را به مدت ۴ ساعت در دمای محیط قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده خمیر را کمی ورز دهید.
سپس به اندازه یک فندق از خمیر شیرینی را بردارید و با کمک دست خمیر شیرینی را گرد کنید و بقیه خمیر را هم به صورتی که گفته شده درست کنید و خمیر های آماده شیرینی را درون سینی فر با فاصله مناسبی قرار دهید سپس سینی فر را به مدت ۱۵ دقیقه در طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا شیرینی ها پخته شوند.
نکات طلایی برای تهیه شیرینی نان قندی
۱.برای پخت شیرینی نان قندی نیازی به چرب کردن سینی فر ندارید.
۲. قبل از قرار دادن شیرینی ها در فر باید فر را از ۲۰ دقیقه قبل روشن کنید تا به خوبی گرم شود.
۳. در ساخت شیرینی نان قندی نباید روغن جامد را آب کنید بلکه باید این روغن را به صورت جامد در پخت شیرینی استفاده کنید.
۴. برای تهیه نان قندی می توانید نصف خمیر شیرینی را با کمک پودر کاکائو رنگی کنید و این نوع شیرینی را به صورت دو رنگ بپزید.
۵. برای اینکه بعد از پخت شیرینی ها روی آن ها شکفته شود باید با کمک چاقو قبل از پخت شیرینی ها روی آن ها یک علامت بعلاوه بزنید.
دستور تهیه نان قندی ساوه
در این بخش قصد داریم روش دیگری از تهیه نان قندی که مخصوص شهر ساوه است را در اختیارتان قرار دهیم که آموزش آن آسان است و بعد از یادگیری می توانید به راحتی در منزل تهیه کنید و لذت ببرید.
مواد لازم
- آرد قنادی/ ۲ کیلو
- تخم مرغ/ ۳ عدد
- خامه میهن/ یک بسته
- کره یا روغن حیوانی/ ۲۰۰ گرم
- مخمر یا خمیر مایه/ یک قاشق غذاخوری
- شکر/ ۳ لیوان فرانسوی
- ماست/ ۳ لیوان فرانسوی
- بکینگ پور/ یک قاشق غذاخوری
- وتنیل/نصف قاشق غذاخوری
گردو، دارچین، شکر و گلاب برای داخل نان قندی و به مقدار چشمی اندازه گیری شود.
مراحل تهیه نان قندی یا قطاب ساوه
در ابتدا لازم است شکر را آب کنید و برای این منظور آن را به همراه یک لیوان آب روی شعله بگذارید و بعد از حل شدن شکر در آب به طوری که دانه های شکر معلوم نباشد، می توانید حرارت زیر آن را خاموش کنید.
خمیر مایه را به همراه شکر و نصف لیوان شیر مخلوط کنید و اجازه دهید به عمل آید، سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید، اکنون شکر آب شده و خمیر مایه هم به عمل آمده، بنابراین آرد را نیز الک کرده و به آن اضافه کنید به اندازه ای که خمیر به دست نچسبد، سپس روی خمیر را پارچه ای بیندازید و بگذارید تا به مدت ۱۲ ساعت استراحت کرده و ور بیاید.
در این مرحله، خمیر آماده شده را با وردنه باز کرده و آن را به قطر ۲ سانتی متر پهن کنید، سپس آن را با لیوان استیل قالب زده و به شکل دایره دایره درآورید. سپس مواد داخل شیرینی را وسط خمیر قرار دهید و دورش را با انگشت خوب بپیچید تا باز نشود و مواد داخلش نریزید.
در مرحله آخر، داخل تابه ای روغن مایع بریزید و بگذارید تا داغ شود، سپس شیرینی ها را داخل روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآیند و پخته شوند و بعد از خنک شدن آنها را داخل پودر قند بغلطانید، اکنون شیرینی های شما آماده سرو می باشند و می توانید نوش جان کنید.
در این مطلب دو روش از طرز تهیه نان قندی را در منزل مشاهده کردید که امیدواریم از تهیه این شیرینی خوشمزه و خوش طعم خانگی نهایت لذت را ببرید؛ در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع شیرینی کلیک کنید.
منبع : آرگا