دسته ها
پنج شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳

خواص روغن پسته و فواید بی نظیر آن

  • پریسا پورقربان
  • ۲ شهریور ۱۳۹۹
  • ۰

از عصاره مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگی به دست می‌آید که خواص غذایی و درمانی دارد. برخی ویتامینهای این روغن شامل A.D.E.K و دارای مقادیر بسیار بالایی آهن، فسفر، مس، روی و منیزیم میباشد.در این مطلب به تمام خواص روغن پسته در سلامت بدن، فواید درمانی، دارویی و تاثیر آن بر روی سلامت می باشد، می پردازیم.

از مهمترین فواید روغن پسته ترکیب فیبری آن است که ارزش غذایی بالایی را دارا می باشد. روغن پسته به رنگ سبز پررنگ و طعم تندی دارد. همچنین روغن پسته بطور وسیعی در صنایع آرایشی و طب سنتی بکار می رود. بطور معجزه آسایی از چروک شدن پوست جلوگیری می کند و باعث حفظ شادابی و نرم شدن پوست خواهد شد. در گذشته خواص پسته را بررسی کردیم در ادامه به بررسی فواید دارویی و درمانی روغن پسته می پردازیم.

از خواص روغن پسته چه می دانید؟

روغن پسته قلب را تقویت می کند و در افزایش حافظه و افزایش اشتها در سنین مختلف تاثیر بسزایی دارد، و خوشبوکننده فوق العاده ای برای دهان است. از دیگر خواصدارویی روغن پسته می توان به این نکته اشاره کرد که چکاندن چند قطره روغن پسته با قطره چکان در بینی برای تقویت حافظه و دفع سموم از بدن بسیار مفید و مؤثر است.

خواص روغن پسته

منظم کردن ضربان قلب

فواید روغن پسته باعث منظم شدن ضربان قلب می شود و به اکسیژن رسانی به بافت ها و سلول کمک رسانی می کند. روغن پسته بدلیل اینکه فاقد اسید چرب مضر می باشد. در انتخاب این روغن به بیماران قلبی توصیه می شود. اسید چرب (امگا۳) موجود در روغن پسته از بروز خطرات حمله قلبی جلوگیری می کند. و همچنین اسید چرب (امگا۶) سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، که یک ترکیبات شبه هورمونی (ایکوزانوییدها) تولید می کند، که در انقباضات عروقی، سیستم ایمنی و التهابی و تجمع پلاکت های خون نقش موثری دارد.

تقویت پوست و شفاف کننده مو

 روغن پسته جزء روغن های است که استفاده زیادی در محصولات آرایشی و بهداشتی دارد. روغن پسته باعث حالت چسبنده بودن در پوست ایجاد نمی کند. برای ماساژ صورت و بدن که به صورت کرم یا لوسین استفاده می شود گزینه مناسبی است. موها را جلا می دهد و از چین و چروک های که دور چشم و یا صورت در سنین بالاتر می افتد جلوگیری می کند.

درمان دیابت

روغن پسته یک جایگزین مناسب برای مواد غذایی یا روغن های که سرشار از قند و کربوهیدرات می باشد، محسوب می شود. به خاطر همین خاصیت روغن پسته پزشکان به کلیه افراد دیابتی توصیه می کنند که از این روغن استفاده کنند که به هیچ عنوان مضر نیست.

ترمیم و بهبود انواع زخم ها

 روغن پسته بدلیل دارا بودن اسید چرپ های ضروری ( تک غیر اشباع) محققان و پزشکان را بر آن داشته که جهت گاز استریل و ترمیم زخم ها که درپی جراحی های عمیق صورت گرفته از عصاره این روغن استفاده بهینه کنند. چون اسید چرب موجود در روغن پسته به فیبروپلاست تبدیل می شود. که به بهبود ترمیم زخم کمک موثری می کند.

ضد التهاب

طبق تحقیقات انجام شده روغن پسته به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی سبب کاهش خطر مبتلا شدن به بیماری های التهابی می شود.

کاهش وزن

بسیاری از افراد از داشتن اضافه وزن رنج می برند و به دنبال روش هایی جهت کاهش آن هستند که با افزودن روغن پسته به رژیم غذایی می توانید این مشکل را برطرف کنید، این روغن سبب افزایش سوخت و ساز بدن شده و با کاهش جذب چربی در بدن باعث لاغری خواهد شد.

خاصیت درمانی روغن پسته

تقویت سیستم ایمنی بدن

وجود مقادیر فراوانی ویتامین C و آنتی اکسیدان در روغن پسته سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و در نتیجه باعث کاهش خطر مبتلا شدن به بیماری های عفونتی و همچنین سرماخوردگی می شود.

جوان سازی پوست

روغن پسته دارای مقادیر زیادی ویتامین E و آنتی اکسیدان است که سبب بهبود خاصیت الاستیسیته پوست شده و با از بین بردن چین و چروک به جوان سازی پوست کمک شگفت انگیزی می کند فقط کافی است ده قطره روغن پسته را در صد میلی لیتر روغن زیتون بریزید و هر شب با آن پوست تان را ماساژ دهید.

فواید روغن پسته بر سلامت پوست

نکته : پیش از استفاده از هر گونه ماسک بر روی صورت و دیگر نواحی حساس بدن ابتدا مقداری از آن را بر روی پوست تان بمالید و بعد از زمان بیست دقیقه در صورت حساسیت نداشتن می توانید از ماسک مورد نظرتان استفاده کنید.

درمان بدن درد

گاهی اوقات ممکن است بنا به دلایل مختلفی بدن درد را تجربه کنید که با کمک روغن پسته می توانید آن را درمان کنید زیرا این روغن دارای خاصیت ضد التهابی و ضد درد طبیعی می باشد

عناصر معدنی روغن پسته

روغن پسته سرشار از مواد معدنی می باشد. این روغن در برابر سایر روغن ها سرشار از آهن می باشد که باعث شده اهمیت روغن پسته را دو چندان کنند. خواص روغن پسته برای افرادی که از فقر آهن رنج می برند یا دچار کم خونی می باشند مفید است. یکی دیگر از موادمعدنی موجود در روغن پسته وجود فسفر است که در درمان سیستم عصبی کودکان موثر است . همچنین مس یکی دیگر از مواد معدنی آن است که در درمان اسهال کودکان توصیه می شود. روی موجود در روغن پسته در معالجه دردهای استخوانی و مفصلی و ترمیم آن ها تاثیر شگفت انگیزی دارد.

خواص روغن پسته

کاربرد روغن پسته

روغن پسته بعنوان یک روغن طعم‌دهنده در غذاها و اکثر سالاد ها به عنوان چاشنی استفاده می شود. روغن پسته براحتی با (سرکه بلسان ) و عسل قابل مخلوط کردن است و طعم بسیار مطلوبی را ایجاد میکند. از عمده ترین سبزیجات دو سبزی کاسنی و لوبیا سبز که با ترکیب و استفاده از این روغن طعم مطلوبی به خود می گیرد. روغن پسته یکی از پر مصرف ترین روغن های موجود در محصولات آرایشی و بهداشتی است ،که در تهیه انواع کرم ها ،لوسین ها، شامپو حفاظت کننده مو و ابرو و… بکار برده می شود.

خواص روغن پسته

نحوه تهیه روغن پسته

در تهیه روغن پسته باید مغز پسته را از پوستش جدا کنیم و با حرارت ملایم در تابه ی تفت می دهیم تا مغز پسته ها کمی برشته شوند. بعد با آسیاب آن را آسیاب می کنیم و این کار را با آسیاب چندین بار انجام می دهیم تا کاملا آسیاب شود. و در مرحله بعد مقدار خیلی کم آب به آن اضافه می کنیم و دوباره آن را آسیاب می کنیم تا حالت خمیری به خود گیرد. بعد خمیر بدست آمده را داخل پارچه تمیز قرار می دهیم و با فشار آوردن به پارچه ، روغن خالص پسته بدست می آید.

کاربردهای روغن پسته

جالب است بدانید که یکی دیگر از فواید روغن پسته کمک به درمان به بیماران مبتلا به فشار خون بالا، و برخی سرطانها است استفاده از این روغن را پزشکان بسیار توصیه کردند. اما آنچه حائز اهمیت می باشد، تهیه روغن خالص پسته می باشد. که فاقد هر گونه مواد نگه دارنده و ناخالصی های دیگر باشد. بنابراین با تهیه روغن پسته در منزل می توان براحتی یک روغن دور از هرگونه مواد نگه دارنده و ناخالصی بدست آورد.

فواید پوست سبز پسته

  • رفع بوی بد دهان
  • استفاده برای رنگرزی
  • بهبود زخم های داخل دهان
  • استحام لثه ها
  • از بین بردن حالت تهوع و استفراغ با دم کرده آن

فواید پوست سبز پسته

نکته : استفاده موضعی از این روغن در برخی از افراد ممکن است سبب بروز حساسیت و آلرژی شود،

ضمن سپاس از همراهی شما عزیزان، امیدواریم از مطالعه مطلب گفته شده نهایت بهره را برده باشید و با خوبی با فواید روغن پسته آشنا شده باشید به منظور آشنایی با خواص انواع روغن می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *