دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل

  • مهتاب علی پناه
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • ۰

همانطور که می دانید سکته مغزی یکی از بیماری هایی می باشد که نیاز به مراقبت های زیادی دارد، که در این مقاله آنچه باید در مورد مراقبت از بیمار سکته مغزی بدانید را در اختیارتان خواهیم گذاشت.

فردی دچار سکته مغزی شده است مراقبت از آن در منزل از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا، با مراقبت درست می توان به وضعیت سلامتی او کمک کرد. بنابراین، اگر شما به دنبال راهکارهای مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل هستید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.

آنچه باید در مورد مراقبت از بیمار سکته مغزی بدانید

آنچه باید در مورد مراقبت از بیمار سکته مغزی بدانید

همانطور که می دانید رعایت دستورات پزشک معالج و متخصص مربوط از جمله استفاده از داروها، رژیم غذایی، برنامه تمرین فیزیکی و همچنین تغذیه سالم و متنوع به منظور مراقبت از بیمار سکته مغزی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و همچنین، بسته به توانایی بیمار، برنامه ریزی فعالیت های روزانه مانند پیاده روی، تمرینات فیزیکی سبک و تمرینات حرکتی مورد نیاز است و باید دقت داشته باشید که از فعالیت بیش از حد پرهیز کنید و در صورت نیاز با پزشک مشورت نمایید و عوارض پس از سکته مغزی از خفیف تا شدید با یکدیگر متفاوت می باشند و بهتر است در مورد مراقبت های فردی که دچار سکته مغزی شده است با پزشک مشورت نمایید. همچنین، بهداشت شخصی بیمار از جمله بهداشت دهان و دندان، مراقبت از پوست، مراقبت از تمیزی و بهداشت بدن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بهتر است به منظور کاهش استرس برای بیمار فضای امن از جمله گوش دادن به موسیقی آرامش بخش و مشغول شدن به فعالیت هایی که بیماری را خوشحال می کند را فراهم کنید. که در ادامه مطلب شما را با مراقبت های لازم به منظور نگهداری از بیمار سکته مغزی آشنا می کنیم.

نگهداری از بیمار سکته مغزی در منزل

نگهداری از فردی که دچار سکته مغزی شده است در منزل نیاز به یک سری مراقبت های ویژه دارد که این نکات عبارت است:

ایجاد محیط امن و سالم و بدون خطر : برداشتن اشیا تیز و خطرناک، استفاده از فرش ضدلغزش و نصب دستگیره ها در نقاط استراتژیکی از جمله حمام و درب ها و همچنین جلوگیری از آسیب های تصادفی و سقوط

تشویق بیمار به تحرک : حرکات منظم، به منظور بهبود وضعیت فیزیکی و عملکرد عضلات، پیاده روی، تمرینات توانبخشی و استفاده از وسایل کمکی

مراقبت از نیازهای روزمره:  کمک به بیمار به منظور به دست آوردن استقلال بیشتر در انجام فعالیت های روزانه

تغییر موقعیت بیمار در بستر: به منظور پیشگیری از زخم بستر و عفونت های پوستی تغییر موقعیت بیمار و استفاده از بالش ضد زخم

مصرف منظم داروها و رعایت دستورات پزشکی

حضور همراه با پرستار به منظور نگهداری و کمک به بیمار سکته مغزی در منزل

کنترل وضعیت بیمار از جمله کنترل فشار خون، ضربان قلب، قند خون و ….

نگهداری از بیمار سکته مغزی در منزل

پیگیری نشانه های سکته مغزی

سکته مغزی با یک سری علایم همراه است و در صورتی که این نشانه ها را در اطرافیان تان مشاهده کردید باید سریعاً با اورژانس تماس حاصل نمایید و بیمار سکته مغزی امکان دارد دوباره دچار این مشکل شود و علایم زیر بروز کند که گاهی این علایم خاموش ظاهر می شوند و به بررسی دقیق نیاز دارد که این علایم عبارتند از :

  • فلج یا ضعف یک طرف بدن
  • مشکلات در گفتار و فهم
  • سردرد ناگهانی، شدید و بی سابقه
  • اختلال در بینایی
  • تهوع و استفراغ
  • گیجی و تعادل ناپایدار

تغذیه بیمار سکته مغزی

تغذیه فردی که دچار سکته مغزی شده است در منزل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زیرا، مصرف غذاهای سالم و مناسب به بازسازی سلول های مغزی و بهبود آن ها کمک زیادی می کند که این تغذیه مناسب عبارتند از :

  • رژیم غذایی متنوع و ترکیبی مانند میوه، سبزیجات، غلات کامل، ماهی، گوشت سفید، ماست، محصولات لبنی، تخم مرغ و مواد چربی مانند روغن زیتون و آجیل
  • کنترل کردن مقدار چربی و کلسترول و اجتناب از مصرف چربی های ناسالم
  • کمتر کردن مصرف نمک، قند و شکر
  • مصرف مقدار فراوان فیبر، آب و مایعات

گفتار درمانی پس از سکته مغزی

پس از سکته مغزی امکان دارد اکثر بیماران دچار مشکل در گفتار و زبان شوند که زمان بهبودی این مشکل مشخص نمی باشد که بعد از سکته مغزی، بهبود قابلیت ارتباط و ارتقای مهارت های زبانی و گفتاری بیمار هدف اصلی گفتار درمانی است.

گفتار درمانی پس از سکته مغزی

فیزیوتراپی

پس از سکته مغزی،اکثر بیماران دچار مشکلات حرکتی و توانایی فیزیکی می شوند که بهبود حرکت، توانایی های عضلانی و عملکرد فیزیکی بیمار هدف اصلی فیزیوتراپی می باشد.

درمان شناختی

این روش به منظور تغییر الگوهای منفی و ناکارآمد در افکار، باورها و رفتارهای فردی که دچار سکته مغزی شده است مورد استفاده قرار گرفته می شود. زیرا، امکان دارد فردی که دچار سکته مغزی شده است به دلیل از دست دادن توانایی انجام کارهای روزمره دچار مشکلات روانی شود که با روش درمان شناختی می توان این مشکل را برطرف کرد.

ورزش توانبخشی

از دیگر راهکارهای مفید و موثر به منظور بهبود و حفظ عملکرد بدنی و روانی فردی که دچار سخته مغزی شده است ورزش توانبخشی روزانه می باشد.

مصرف داروها به صورت منظم و توجه به تداخل و عوارض آن

در روند بهبودی و نگهداری از بیمار سکته مغزی استفاده از داروها به شکل منظم و همچنین توجه به عوارض و تداخلات آن ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و از داروها طبق دستورات پزشک استفاده کنید و همچنین، از عوارض جانبی، نحوه مصرف و نگهداری دارو حتما اطمینان حاصل نمایید.

بررسی قند و فشار خون

در برخی مواقع علل سکته مغزی بیماری زمینه ای مانند دیابت و فشار خون می باشد. از این رو، باید این دو را در منزل بررسی نمایید و اما به منظور نتیجه دقیق تر بهتر است این اندازه گیری توسط تجهیزات پزشکی معتبر و با راهنمایی پزشک انجام شود.

توجه به بی اختیاری ادرار و مدفوع

از تغییرات و آسیب نواحی مختلف مغز ناشی از سکته مغزی، بی اختیاری ادرار و مدفوع می باشد که باید در زمان نگهداری بیماری که دچار سکته مغزی شده است به این موضوع توجه داشته باشید.

تغییرات لازم در منزل

به منظور مراقبت از فردی که دچار سکته مغزی شده است تغییرات در منزل به منظور ایجاد فضای امن و راحت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از این رو، بهتر است در خانه نواحی خطرناک را شناسایی کرده و اطمینان حاصل نمایید که اگر موانع یا فرش ها منجر به برهم خوردن تعادل بیمار می شوند را جمع آوری نمایید.

شما همراهان با کلیک بر روی خطرات بعد از سکته قلبی و  علائم سکته خفیف می توانید در مورد این موضوعات اطلاعات کافی به دست آورید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *