دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

عمل پیوند پوست و مراقبت های بعد از آن

  • بهجت فلاح
  • ۲ دی ۱۴۰۳
  • ۰

پیوند پوست یک شیوه جراحی است که شامل برداشتن پوست یک قسمت از بدن و انتقال آن یه قسمت دیگر است. این نوع جراحی در شرایطی انجام می شود که بخشی از بدن شما پوشش محافظ پوست خود را به خاطر جراحت سوختی از دست داده باشد. پیوند پوست در بیمارستان و از طریق بیهوشی عمومی می شود. به این معنا که شما در زمان عمل خواب خواهید بود و به هیچ عنوان درد را حس نمی کنید.

عمل پیوند پوست، با هدف انتقال هر نوع بافت در بدن و تغذیه بافت بدون اتصال عروقی و عصبی، در نظر گرفته می شود. با ترمیم رگ ها در قسمتی از بدن که در این قطعه بافت حمل می شود، امکان تغذیه وجود نخواهد داشت. این بافت ها از طریق انتشار از بافت های اطراف و رگ های مویرگی آن ها تغذیه می شود و شکل گیری عروق جدید در طول زمان دیده می شود. پیوندها، در ضخامت نازک و مقادیر کم به منظور پیشگیری از مشکلات تغذیه ای استفاده می شود که هدف آن حفظ و پذیرش بیشترین مقدار در ناحیه جدید است. اغلب بافت هایی که از پیوند استفاده می کند، شامل غضروف، پوست، بستر ناخن، ریشه مو، چربی، فاسیا، درم، سلول های بنیادی و عصب هستند. در این مقاله در مورد عمل پیوند پوست و مراقبت های بعد از آن صحبت خواهیم کرد.

عمل پیوند پوست چیست؟

اگر از عمل پیوند پوست اطلاعاتی ندارید، باید بدانید این عمل یک نوع جراحی است که در آن پوست یا بافت های نرم یک قسمت از بدن، به بخش دیگر انتقال داده می شود. این عمل جراحی، به منظور بهبود سریع زخم، از بین بردن آثار آن و یا به عنوان قسمتی از جراحی زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد. ممکن است پیوند پوست از پوست خود شخص یا شخص دیگری که شرایط اهدا را داشته باشد گرفته شود.

از پیوند پوست در کدام موارد استفاده می شود؟

معمولا پیوندهای مورد استفاده در جراحی پلاستیک، پیوند پوست هستند. گرافیت پوست در بین مردم به عنوان پیوند پوست شناخته می شوند. این روش در مواردی که کمبود بافت رخ می دهد مورد استفاده قرار می گیرد:

از پیوند پوست در کدام موارد استفاده می شود؟

  • زخم های باز بعد از انقباض
  • بعد از سوختگی عمیق
  • قسمت هایی که به دلیل تروما پوست کمی دارند.
  • زخم های مزمن
  • بستن زخم های باز بعد از عمل جراحی تومور پوست
  • زخم هایی که بعد از جراحی دست نمی توانند با بافت اطراف بسته شوند.

مزیت های جراحی پیوند پوست چیست؟

عمل پیوند پوست یکی از شیوه های جراحی زیبایی است که در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این شیوه به افراد کمک می کند تا با جایگزینی پوست پیر شده یا آسیب دیده، ظاهر زیباتر و جوان تری داشته باشند. در این بخش به بررسی مزیت های پیوند پوست می پردازیم:

افزایش اعتماد به نفس

پیوند پوست به کسانی که از ظاهر خود رضایت کافی ندارند پیشنهاد می شود و به افزایش اعتماد به نفس آن ها کمک می کند. با داشتن پوستی جوان تر و صاف تر، شخص ممکن است نسبت به خود احساس خوشایندتری داشته باشد و در اجتماع با اعتماد به نفس بیشتری حضور پیدا کند.

نتایج طولانی مدت

یکی از مهم ترین مزیت های پیوند پوست صورت، ماندگاری و دوام نتایج آن است. بر عکس شیوه های موقتی مثل تزریق بوتاکس یا فیلرها، پیوند پوست صورت نتایج طولانی مدتی را به دنبال خواهد داشت.

افزایش انعطاف پذیری پوست

یکی دیگر از مزیت های این روش، افزایش انعطاف پذیری پوست است. پوست جدیدی که عمل پیوند روی آن انجام می شود، به طور معمول خاصیت انعطاف پذیری و ارتجاعی بیشتری دارد و این مسئله به کاهش نشانه های پیری کمک می کند.

مراحل قبل از جراحی پیوند پوست

بهبود ظاهر

یکی از مهم ترین مزیت های پیوند پوست، جوانسازی پوست و بهبود ظاهر کلی صورت است. این نوع شیوه درمانی می تواند لکه های پوستی، آسیب های ناشی از نور خورشید و چین و چروک ها را کاهش دهد و به پوست ظاهری شاداب تر و جوان تر ببخشد.

بهبود جراحات و زخم ها

این شیوه می تواند برای کسانی که دچار سوختگی ها، زخم ها یا جراحات جدی شده اند بسیار مفید باشد. پیوند پوست به ترمیم و بهبود این قسمت ها کمک می کند و ظاهر طبیعی تری به آن ها می بخشد.

خطرات کمتر در مقایسه سایر روش ها

به طور معمول پیوند پوست نسبت به دیگر شیوه های جراحی زیبایی با خطرات کمتری همراه است. همچنین این شیوه درمانی نسبت به عمل های دیگر به زمان کمتری برای بهبودی نیاز دارد. در نتیجه می توان گفت پیوند پوست یکی از شیوه های محبوب و مؤثر برای بهبود ظاهر و کاهش نشانه های پیری است. این شیوه به افراد کمک می کند تا با افزایش اعتماد به نفس و بهبود کیفیت زندگی، اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند.

کاهش چین و چروک

با پیوند پوست صورت، چین و چروک های سطحی و عمیق کاهش یافته و پوست یکنواخت تر و صاف تر می شود. این مسئله برای کسانی که به دنبال راهکار دائمی برای چین و چروک های خود هستند، پیشنهاد می شود.

مراقبت های بعد از عمل پیوند پوست جراحی

مراحل قبل از انجام جراحی پیوند پوست

ممکن است جراح چندین هفته پیش از پیوند پوست، درمان را آغاز کند. بنابراین شما زمان لازم را برای انجام این جراحی خواهید داشت. باید برنامه ریزی کنید که جراح تان را در مورد داروهای تجویزی یا بدون نسخه ای که استفاده می کنید، مانند ویتامین ها و مکمل ها، مطلع کنید.

برخی از داروها، نظیر آسپرین می توانند با توانایی خون برای ایجاد لخته تداخل داشته باشند. ممکن است پزشک از شما بخواهد که دوز مصرفی خود را تغییر دهید یا مصرف این داروها را پیش از جراحی قطع کنید. همچنین، سیگار کشیدن یا استفاده از تنباکو در پیوند پوست تداخل ایجاد می کند. به همین خاطر ممکن است پزشک از شما بخواهد که پیش از جراحی سیگار را کنار بگذارید.

علاوه بر این پزشک به شما می گوید که پس از نیمه شب روز عمل چیزی ننوشید یا نخورید. این کار برای جلوگیری از خفگی و استفراغ شما در زمان جراحی است تا بیهوشی موجب تهوع شما نشود. علاوه بر این باید با یکی از اعضای خانواده تان برنامه ریزی داشته باشید که بتواند بعد از جراحی شما را به منزل برساند. ممکن است بیهوشی عمومی بعد از عمل موجب خواب آلودگی تان شود، به همین خاطر تا هنگامی که اثرات به صورت کامل از بین نرود، به هیچ عنوان رانندگی نکنید. علاوه بر این بهتر است که یک نفر در چند روز اول بعد از جراحی در کنارتان باشد. ممکن است برای انجام برخی از فعالیت ها و گردش در خانه نیاز به کمک داشته باشید.

مراحل انجام عمل پیوند پوست

یک جراح با برداشتن پوست از منبع مطمئن از محل اهدا کننده، عمل را شروع می کند. اگر پیوندی با ضخامت نسبی می کنید، جراح پوست ناحیه ای از بدن شما را که به طور معمول توسط لباس پنهان شده است، مثل لگن یا بخش بیرونی ران جدا می کند. اگر پیوندی با ضخامت کامل دریافت می کنید، احتمال دارد جراح از شکم، کشاله ران، ساعد یا قسمت بالای استخوان ترقوه به عنوان محل اهدا کننده استفاده کند.

بعد از برداشتن پوست از محل اهدا کننده، جراح آن را خیلی دقیق روی ناحیه پیوند شده قرار می دهد و آن را با یک پانسمان جراحی، بخیه یا منگنه محکم می کند. اگر پیوندی با ضخامت نسبی شده باشد، احتمال دارد به طور چند شبکه ای ایجاد شده باشد. این مورد شامل برش دادن چند شکاف در پیوند توسط جراح است تا آن را بکشد و بتواند پوست کمتری از ناحیه اهدا کننده شما برداشت کند. همچنین این کار اجازه می دهد تا مایع از زیر پیوند پوست تخلیه شود. ممکن است جمع آوری مایع در زیر پیوند موجب از کار افتادن آن شود.

مهم ترین مزایای جراحی پیوند پوست

در طولانی مدت، ممکن است مش بندی موجب شود پیوند پوست ظاهری مانند پوست ماهی پیدا کند. بعد از به پایان رسیدن جراحی، پزشک ناحیه اهداکننده را با یک پانسمان می پوشاند که به هیچ عنوان به آن نمی چسبد. در چند روز اول ممکن است پوست قرمز یا بنفش مشاهده شود. بعد از تقریبا یک هفته، زمانی که جراح پانسمان را جدا می کند، پوست باید صورتی به نظر برسد. به مرور زمان، رنگ پوست باید با رنگ پوست اطراف زخم تطابق داشته باشد.

مراقبت های بعد از جراحی پیوند پوست

  • کادر بیمارستان پس از جراحی شما را تحت نظر دارند. آن ها نشانه های حیاتی تان را کنترل می کنند و داروهای مسکن به شما می دهند.
  • اگر گرافت با ضخامت تقسیم شده داشته باشید، جراح توصیه می کند که چند روز بعد از جراحی در بیمارستان بمانید تا اطمینان پیدا کنید گرافت و محل اهدا بهبود یافته اند.
  • روی محل دوخت یا مناطقی که دچار عفونت شده اند از مواد ضد عفونی کننده استفاده کنید.
  • گرافت به مدت زمان ۳۶ ساعت رگ زایی کرده و به خوبی به پوست اطراف می چسبد. اگر این عروق خونی در مدت زمان کوتاهی پس از جراحی ایجاد نشوند، این نشانه ای از رد پیوند است.
  • احتمال دارد از پزشک خود بشنوید که پیوند انجام نشده است. این اتفاق بنا به دلایل متعددی مانند عفونت، تجمع خون یا مایع زیر گرافت و حرکت بیش از اندازه پیوند روی پوست رخ می دهد.
  • اگر سیگاری هستید یا جریان خون در ناحیه پیوندتان ضعیف است احتمال رد پیوند تا حد زیادی وجود دارد. اگر پیوند انجام نشود، ممکن است به پیوند جدید و جراح دیگر نیاز داشته باشید.
  • زمانی که از بیمارستان مرخص شدید، پزشک تان در نسخه دارویی مسکن تجویز می کند تا درد کمتری را احساس کنید.
  • پزشک به شما آموزش می دهد که چگونه از محل پیوند و محل اهدا خوب مراقبت کنید تا هرگز دچار عفونت نشوید.
  • محل اهداکننده ظرف یک تا دو هفته بهبود پیدا می کند اما مدت زمان بیشتری لازم است که محل پیوند ترمیم شود.
  • حداقل ۳ تا ۴ هفته بعد از جراحی باید از هر نوع فعالیتی که موجب کشیدگی یا آسیب محل پیوند می شود اجتناب کنید.
  • از محل پیوند در مقابل نور خورشید محافظت کنید.
  • پزشک در خصوص بهترین زمان برای انجام فعالیت های روزمره اطلاعات لازم را به شما خواهد داد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *