دسته ها
پنج شنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳

نشانه های رابطه سمی با ۹ هشدار مهم

  • فلاح
  • ۱۱ خرداد ۱۴۰۳
  • ۰

یک رابطه سمی فرد را از نظر جسمی و عاطفی تخلیه کرده و سبب ایجاد حس تنهایی، انزوا و نادیده گرفتن می شود. مطالعات مختلف نشان داده اند که این قبیل روابط بر روند بهبود زخم ها اثر گذاشته و حتی احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می دهند. شناخت دقیق رابطه سمی به شما کمک خواهد کرد که پیش از آسیب دیدن، از رابطه خارج شوید.

رابطه سمی به رابطه ای گفته می شود که در آن فرد احساس می کند توسط پارتنر خود مدام تحقیر شده و یا مورد حمله قرار گرفته است. در مرحله اول باید بدانید هر رابطه ای که باعث شود احساس منفی در احساسات و عواطف شما ایجاد شود، آن رابطه سمی است و باید از آن خارج شد. در واقع موانع و مشکلات مختلف در روابط میان هر زوجی وجود دارد. اما اگر این نشانه ها در رابطه تان پررنگ شده و به چشم می آیند، شما درگیر یک ارتباط سمی شده اید. در ادامه مهم ترین نشانه های رابطه سمی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

نشانه های رابطه سمی چیست؟

ممکن است فکر کنید که نشانه های یک رابطه سمی به راحتی تشخیص داده می شود اما در حقیقت تمام افراد قادر نیستند که این نوع رابطه را تشخیص دهند. برخی از افرادی که در یک رابطه سمی قرار می گیرند به دشواری رابطه ناسالم را آنطور که هست می بینند. اگر رابطه ای که در آن قرار دارید سمی است، ممکن است ناامیدی، نارضایتی، اضطراب داشته باشید. نشانه های رابطه سمی احتمال دارد متفاوت باشد، اما معمولا نتیجه آن یکسان است، چرا که در شما احساس نارضایتی و ناراحتی ایجاد خواهد شد. در ادامه با مهم ترین نشانه های رابطه سمی آشنا خواهید شد.

مهم ترین نشانه های رابطه سمی

۱. احساس می کنید منزوی و گوشه گیر شده اید

یک رابطه سمی تأثیر مستقیمی روی روابط و ارتباطات شما می گذارد. اگر همسر شما مدام کارهای تان را پیگیری می کند یا باعث می شود از گذراندن وقت با دوستان خود احساس ناخوشایندی داشته باشید، احتمال دارد ارتباط تان را با کسانی که دوست دارید از دست بدهید. روابط سمی تا حد قابل توجهی باعث گوشه گیری و انزوای شما می شود. به طور مثال این رابطه حس افسردگی و اضطراب ایجاد می کند که نتیجه آن رفت و آمد محدودتر با دیگران است، زیرا سلامت روانی ضعیف موجب می شود بخواهید از اطرافیان خود کناره گیری کنید.

گاهی اوقات، احتمال دارد متوجه شوید که مدام از طرف مقابل دفاع می کنید و برای اینکه رفتار او را برای اطرافیان توجیه کنید بهانه می آورید. این مورد برداشت دیگران از شما را تغییر می دهد و گذراندن وقت با کسانی که به آن ها اهمیت می دهند را سخت تر می کند. حتی ممکن است در جریان این رابطه احترام خود را نزد خانواده و دوستان خود از دست بدهید. زیرا آن ها به وضوح سمی بودن رابطه شما را می بینند و به خاطر اینکه از آن رابطه خارج نمی شوید، عصبانی می شوند. به همین دلیل کناره گیری و دوری از خانواده و دوستان جزو نشانه های رابطه سمی است.

اگر فکر می کنید که همسر شما تنها شخص مهمی است که در زندگی تان وجود دارد، ممکن است حتی تا حد زیادی به این رابطه وابسته شده باشید، به گونه ای که ترک کردن آن و جستجو برای جایگزین های مناسب تر کاملا نشدنی و غیر ممکن به نظر می رسد. زمانی که در یک رابطه سمی هستید منزوی شدن و گوشه گیری خطرناک است. زیرا موجب تداوم چرخه وابستگی شما به شریک عاطفی تان می شود. هر چقدر بیشتر از دیگران فاصله بگیرید، احتمال کمتری وجود دارد که از رابطه سمی خارج شوید.

۲. در این رابطه به شما بی احترامی می شود

یکی از نشانه های رابطه سمی بی احترامی است. بی احترامی در این نوع روابط به صورت های مختلف خود را نشان می دهد. گاهی اوقات احتمال دارد به این معنا باشد که شخصی نسبت به فرد دیگر بی اعتنا است. در موارد دیگر نیز مسخره کردن سلیقه پارتنر بی احترامی محسوب می شود. این بی احترامی معمولا مثل طرد شدن است و باعث می شود فرد طیف گسترده ای از احساسات مانند تنهایی، اضطراب، گناه، شرم و غیره را تجربه کند.

اصلی ترین نشانه های رابطه سمی

۳. رابطه بر روحیه و سلامت روان شما تأثیر زیادی گذاشته است

اضطراب و استرس همیشه در هر زندگی وجود دارد. چالش های معمولی که در زندگی با آن ها روبرو می شویم، از ضربه های مالی مداوم گرفته تا مرگ عزیزان تنش های زیادی ایجاد می کنند که بر روابط نیز تأثیر مستقیم می گذارد. پس رابطه شما به هیچ عنوان نباید زمینه فشار عاطفی و روحی شما را فراهم کند.

اگر در کنار شریک عاطفی خود دائما احساس استرس دارید، این موضوع نشان دهنده این است که رابطه ای که در آن قرار دارید به سلامت روانی تان آسیب می زند. احتمال دارد دائما احساس فرسودگی، بی حالی و خستگی کنید یا داشتن یک خواب برای تان دشوار باشد، زیرا نگرانی و فکر به هیچ عنوان شما را رها نمی کند.

یک رابطه سمی باعث به وجود آمدن افسردگی و اندوه می شود. احتمال دارد فرد علاقه خود را به همه چیزهایی که روزی آن ها را دوست داشته است، از دست بدهد. اگر متوجه شده اید که بعد از ورود به رابطه، سلامت روحی تان آسیب دیده است، مطمئن باشید که در یک رابطه سمی قرار گرفته اید.

۴. به یکدیگر احترام نمی گذارید

یکی از اصول داشتن رابطه خوب حفظ احترام است. هنگامی که بین شما و پارتنرتان احترام از بین رفته باشد، به این معنا است که در یک رابطه سمی قرار گرفته اید. به همین دلیل باید از خودتان این سوال را بپرسید که چرا در رابطه ای قرار گرفته اید که مدام به شما بی احترامی می شود.

نحوه برخورد با رابطه سمی

۵. اعتماد به نفس شما دائما کمتر می شود

یکی دیگر از نشانه های رابطه سمی، زمانی است که متوجه می شوید اعتماد به نفس تان دیگر مانند قبل نیست. روابط سالم معمولا به فرد عشق، امید و اعتماد به نفس می بخشند. یک شریک عاطفی خوب به صورت مداوم ویژگی های خوب ما را متوجه می شود و به ما یادآوری می کند تا خود را همان گونه که هستیم بپذیریم. از سوی دیگر در یک رابطه سمی، احتمال دارد پارتنرتان مدام از شما انتقاد کند یا عیب هایی که دارید را تقویت کند تا مطمئن شود که او را ترک نمی کنید.

یک پارتنر اشتباه در یک رابطه سمی و غلط از ناامنی های شما برای کنترل رفتارتان سوء استفاده می کند. علاوه بر این احتمال دارد سعی کند به شما این احساس را بدهد که در جای دیگری عشق را پیدا نخواهید کرد. به طور مثال، حتی یک شریک سمی احتمال دارد با گفتن این که وقتت تلف خواهد شد، مانع یادگیری و تلاش شما شود. موفقیت شما برای یک شریک سمی یک تهدید به شمار می رود و تلاش می کند آن را بی ارزش نشان دهد و باعث به وجود آمدن حس سندرم ایمپوستر در شما شود. اگر طرف مقابل موجب می شود نسبت به خود حس خوبی نداشته باشید و حس ارزشمندی را در شما تقویت نمی کند، او آن گونه که باید در کنارتان نیست.

۶. افکار و احساسات شما مدام نادیده گرفته می شود

اساسا یک رابطه اهداف متعددی دارد که باید با تفکر و تلاش دو طرف رابطه پیش برود. اگر شما در رابطه ای قرار دارید که طرف مقابل به نظرات و علایق تان به هیچ عنوان اهمیت نمی دهد و یک طرفه تصمیم می گیرد، نشان می دهد که رابطه ای که دارید، سمی است.

ویژگی های یک رابطه سمی

۷. شریک عاطفی شما به حد و مرزهای شما احترام نمی گذارد

تمام روابط به سطحی از سازش نیاز دارند. زمانی که زندگی خود را با فرد دیگری شروع می کنید ممکن است لازم باشد که گاهی اوقات فداکاری کنید. این موضوع در برخی امور سبب ایجاد احساس ناراحتی در شما می شود. با این حال، به هیچ عنوان این موضوع به این معنی نیست که نباید مرزهای خود را حفظ کنید.

مرزهای سالم به ما کمک می کنند که در مسیر زندگی احساس امنیت داشته باشیم و اهداف فردی و خوشبختی را به سادگی دنبال کنیم. اگر پارتنر شما همیشه و بدون اینکه به شما توجهی داشته باشد مرزهای تان را تغییر می دهد، نشان دهنده این است که این شخص به شما و نیازهای تان هیچ گونه احترامی نمی گذارد. در یک رابطه سالم، پارتنر شما به مرزهایی که دارید احترام می گذارد و شما را برای شکستن مرزها آزار نمی دهد. اگر مرزهای خود را حفظ نکنید، احتمال دارد همیشه احساس کنید خودتان نیستید و دائما در شرایطی قرار می گیرید که در آن احساس دلخوری و ناراحتی می کنید.

۸. هیچ وقت نیازهای شما در اولویت نیستند

یک رابطه خوب به این معنا است که دو نفر به نیازهای یکدیگر اهمیت بدهند. در یک رابطه سمی، احتمال دارد حس کنید که طرف مقابل به نیازهای شما اهمیت نمی دهد. در حقیقت شما خواسته های خود را به طور کامل کنار می گذارید. زمانی که پیشنهاد می کنید کاری مطابق میل تان انجام شود، احتمال دارد حتی شما را تحقیرکرده و یا به دلیل بی توجهی به خواسته هایش، خود را سرزنش کنید.

چطور به نشانه های رابطه سمی پی ببریم؟

اگر حس می کنید که پارتنرتان به هیچ عنوان به نیازهای شما توجه نمی کند یا موجب می شود که به علت دنبال کردن علایق خود احساس ناخوشایندی داشته باشید، حتما مشکلی در این خصوص وجود دارد. الگوهای بی احترامی مثل فراموش کردن روزهای مهم و انجام دادن کارهایی که می داند شما را اذیت می کند، از نشانه های رابطه سمی است و به این معنا است که شریک تان اهمیتی به نیازهای شما نمی دهد.

۹. به زمان تنهایی بیشتری نیاز دارید

به هیج عنوان اشکالی ندارد که زمان زیادی را برای مراقبت از خود و نیازهای خود در نظر بگیرید، کسانی که با یکدیگر در ارتباط هستند، سرگرمی ها و فعالیت های مخصوص به خود را دارند. به همین خاطر این موضوع کاملا طبیعی است که مدت زمانی را جدا از یکدیگر سپری کنند. اگر بودن در کنار پارتنر برای شما سخت است و یا زمانی که با او وقت می گذرانید احساس می کنید خسته شده اید و به دور شدن از او نیاز دارید، این موضوع نشان دهنده این است که در این رابطه چیزی اشتباه است.

در یک رابطه سالم، باید از گذراندن وقت با طرف مقابل لذت ببرید و کنار او احساس آرامش و راحتی داشته باشید. اگر ترجیح می دهید که وقت خود را تنها بگذارنید یا برای ندیدن او بهانه می آورید، این موارد جزو نشانه های رابطه سمی است.

نشانه های رابطه سمی کدامند؟

امیدواریم مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. در پایان پیشنهاد می کنیم مقالات نشانه های رابطه یک طرفه، استرس رابطه و خط قرمز در رابطه را نیز مطالعه فرمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *