دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

بررسی نوا  Y70 و نگاهی به قابلیت ها و ارزش خرید این گوشی

  • شیوا فهیمی
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۲
  • ۰

گوشی نوا  Y70 از طراحی زیبا، دوربین ۴۸ مگاپیکسل تقریبا باکیفیت و شارژدهی خیلی قوی بهره می برد. در این مطلب به بررسی نوا  Y70 پرداخته تا با قابلیت ها و امکانات این اسمارتفون بیشتر آشنا شوید.

نوا  Y70 از گوشی های میان رده شرکت هواوی است که هدف اصلی از عرضه آن، شارژدهی بی رقیب بوده است. به گفته شرکت سازنده این گوشی خواب به چشمانش نمی آید. با این مطلب همراه ما باشید تا با بررسی نوا Y70  از قابلیت های آن اطلاعات کافی کسب کنید.

آشنایی و بررسی نوا  Y70

نوا  Y70 یکی از گوشی های اقتصادی و میان رده شرکت هواوی است که هدف اصلی از عرضه آن، شارژدهی بی رقیب بوده است. هواوی مدعی است این گوشی خواب به چشمانش نمی آید. قابل ذکر است نوا  Y70 چند رقیب بین سامسونگ و شیائومی دارد. اگر از طرفداران قدیمی هواوی بوده و مایلید بدانید این اسمارتفون چه اندازه ارزش خرید دارد در ادامه به بررسی نوا  Y70 می پردازیم.

مهمترین ویژگی این اسمارتفون شارژدهی بالای گوشی به لطف باتری پر ظرفیت ۶ هزار میلی آمپر ساعتی می باشد. به طور کلی هواوی تصمیم داشته با ترکیب گوشی های سری نوا و y محصول ارزان قیمتی را ارائه دهد. نوا  Y70 برای کاربرانی مناسب می باشد که بیشتر از همه شارژدهی گوشی برای آن ها اهمیت دارد.

قابل ذکر است نوا  Y70 در بازار چین با اسم نوا  Y70 پلاس ارائه می شود و به جز در بخش نرم افزاری تفاوت دیگری با هم ندارند. از رقبای اصلی این اسمارتفون در کشور می توان به ردمی ۱۰ پرایم و گلکسی m21 اشاره کرد که هر دو به باتری ۶ هزار میلی آمپر ساعتی مجهز هستند. از این رو هواوی برای رقابت با آن ها کار سختی پیش رو دارد.

طراحی و کیفیت ساخت

در بررسی طراحی نوا  Y70 می توان گفت اگرچه از زبان طراحی جدید و متفاوتی بهره نمی برد ولی ظاهر تازه ای نسبت به اسمارتفون های قبلی هواوی  و البته طراحی بهتری نسبت به سامسونگ دارد. رنگ سفید این گوشی حالت مات دارد. ابتدا قاب پشتی نوا  Y70 را مورد بررسی قرار می دهیم. مهمترین چیزی که در پنل پشتی نوا  Y70 جالب توجه است، ماژول دوربین بیضی شکل آن است.

در این ماژول که تقریبا بزرگ هم هست، سه دوربین تعبیه شده اند. در کنار آن فلش ال ای دی دوگانه مشاهده می شود. لوگوی هواوی نیز به همراه نوشته هایی در این بخش قرار دارند. جنس این پنل از پلاستیک است که در این رنج قیمتی گوشی طبیعی به نظر می رسد.

در رنگ سفید گوشی نوا  Y70 جای اثر انگشت در پنل پشتی باقی ماند اما زیاد نمایان نیست. فریم گوشی پلاستیکی بوده و در پایین دستگاه شاهد حضور پورت تایپ سی، میکروفن، جک ۳.۵ میلی متری و اسپیکر هستیم. در سمت راست کلیدهای پاور و ولوم تعبیه شده اند. حسگر اثر انگشت نیز در این بخش با کلید پاور ادغام شده است.

در لبه بالایی میکروفن مکالمه دیده می شود و در لبه سمت چپ شیار سیمکارت قرار دارد که از دو سیمکارت یا یک سیمکارت و یک کارت میکرو اس دی پشتیبانی می کند. تقریبا ۹۰ درصد پنل جلویی گوشی نوا  Y70 را نمایشگر احاطه کرده که نسبت به رقبا دارای حاشیه کمتری می باشد.

دوربین سلفی نیز در ناچ قطره ای تعبیه شده است. فریم گوشی نیز همانند پنل پشتی مات است. با توجه به بررسی طراحی نوا  Y70 می توان گفت نسبت به  گلکسی a12 و گلکسی a13 سامسونگ طراحی بهتری داشته اما به ردمی نوت ۱۱ شیائومی در این بازه قیمتی نمی رسد.

ضمنا ردمی نوت ۱۱ دارای گواهی ip53 می باشد. وزن نوا  Y70 حدود ۱۹۹ گرم می باشد که کم نیست ولی با توجه به ظرفیت زیاد باتری قابل توجیه است. کیفیت ساخت این گوشی به عنوان یک دستگاه اقتصادی قابل قبول به نظر می رسد و نمی توان از آن ایراد گرفت.

توصیه می شود از قابل ژله ای درون جعبه گوشی برای جلوگیری از بروز خط و خوش روی بدنه استفاده کنید. در ضمن رنگ های مشکی و آبی نوا  Y70 کمتر جاذب اثر انگشت و لک هستند.

نمایشگر معمولی

در بررسی نمایشگر نوا  Y70 باید اشاره کرد هواوی این گوشی را به صفحه نمایش ۶.۷۵ اینچی با پنل IPS و رزولوشن ۷۲۰*۱۶۰۰ پیکسل مجهز کرده است. در حالی که ردمی نوت ۱۱ از کیفیت نمایشگر ۱۰۸۰ آمولد بهره می برد. روشنایی نمایشگر نوا  Y70 چندان مطلوب نیست و در مواردی تاچ آن آزار دهنده می شود.

جای اثر انگشت روی نمایشگر باقی می ماند. رنگ ها شادابی، نور، کنتراست و کیفیت لازم را ندارند. به این ترتیب اگر نمایشگر گوشی برای شما اهمیت زیادی دارد نوا  Y70 نمی تواند انتخاب اول شما در این بازه قیمتی باشد. در ضمن نمایشگر از نرخ نوسازی ۶۰ هرتز بهره می برد که چندان جوابگو نیست.

به طور کلی هواوی در نوا  Y70 برعکس برخی رقبا، تلاش خاصی جهت متمایز کردن نمایشگر نداشته است. کیفیت نمایشگر قابل قبول بوده و در حد رقبا نیست. تنظیمات پروفایل رنگی صفحه نمایش به دو حالت معمولی و پویا محدود است. در هر یک از این حالت ها می تواند سردی و گرمی رنگ ها را تغییر دهید.

به احتمال زیاد برای استفاده از نوا  Y70 زیر نور خورشید یا محیط های پر نور با دردسر روبرو شوید زیرا حداکثر روشنایی نمایشگر چندان بالا نبوده و شما با نمایشگری کاملا معمولی روبرو هستید. فقدان نرخ نوسازی بالا در نوا  Y70 از نقاط ضعف گوشی محسوب می شود.

چرا که تجربه کاربری روان تر و لذت بخش تر را ندارد. البته سخت افزار نوا  Y70 قدرت زیادی برای پشتیبانی از نرخ نوسازی بالا ندارد. به طور کلی این گوشی به عنوان دستگاه میان رده نمایشگر بسیار با کیفیتی ندارد ولی اگر کیفیت نمایشگر برای شما در اولویت نیست مشکلی با آن نخواهید داشت.

دوربین قابل قبول

در این بخش به بررسی دوربین نوا  Y70 می پردازیم. هواوی این گوشی را به دوربین های سه گانه شامل یک لنز ۴۸ مگاپیکسل واید، یک لنز ۵ مگاپیکسل اولترا واید و سنسور دو مگاپیکسل تشخیص عمق مجهز ساخته است. دوربین اصلی در نور مناسب تصاویر خوبی را به ثبت می رساند اما در بین رقبا بهترین گزینه نیست.

کیفیت تصاویر هواوی A23 و ردمی نوت ۱۱ نسبت به این گوشی بهتر به نظر می رسد. نوا  Y70 در بخش رنج دینامیکی و فوکوس نقص جدی دارد. مشکلی که برای گوشی ایجاد می شود در تعیین اکسپوژر و تغییر فوکوس گیر دارد. رنج دینامیکی نیز تعریفی نیست. اما می توان گفت تصاویر در شرایط نوری مناسب شارپنس دارند.

باید اشاره کرد نوا  Y70 گوشی اقتصادی بوده و نمی توان از آن عملکرد دوربینی در سطح پرچمدارها داشت. گفتنی است هواوی از نخستین برندهایی است که حتی گوشی اقتصادی خود را به دوربین اصلی با رزولوشن بالا تجهیز نموده است. دوربین اصلی نوا  Y70 در نور روز کیفیت قابل قبولی داشته و تصاویر تقریبا باکیفیتی را به ثبت می رساند.

عکس هایی که با دوربین عریض نوا  Y70 در نور روز به ثبت می رسند عموما فاقد مشکل خاصی از نظر ثبت جزئیات، پردازش تصویر و نویز هستند. با این حال شارپنس عکس ها در دوربین اصلی کم است. مشکلاتی شامل بازه دینامیکی کم، کاهش طراوت رنگ ها هم در بیشتر تصاویر دوربین واید دیده می شود.

برای عکاسی با دوربین نوا  Y70 در نور شب نیز حتما بایستی از قابلیت نایت مود کمک گرفت وگرنه تصویر با شارپنس پایین و بدون جزئیات ثبت می شود. با فعال بودن قابلیت نایت مود این گوشی می تواند تصاویری با شارپنس زیاد و نویز کم را به ثبت برساند. در ادامه به بررسی دوربین سلفی نوا  Y70 می پردازیم.

این اسمارتفون در بخش دوربین سلفی به لنز ۸ مگاپیکسل مجهز است که در بیشتر موارد تصاویر قابل قبولی می گیرد و به طور کلی سلفی های خوبی ارائه می دهد. البته این دوربین فاقد قابلیت نایت مود بوده و برای عکاسی در شب نتایج خوبی کسب نمی کنید.

سخت افزار و نرم افزار

در بررسی سخت افزار گوشی نوا  Y70 مشخص شد از تراشه کایرین ۷۱۰ ای بهره می برد. پردازنده ای که کار راه انداز بوده ولی بی نقص نیست. این تراشه در انجام بازی با گرافیک متوسط و فریم ریت بالا بسیار لذت بخش و روان عمل نمی کند. در حالی که رقبا به اسنپدراگون ۶۸۰ مجهز بوده که حقیقتا عملکرد بهتری در بازی دارد.

بررسی ها نشان داد نوا  Y70 داغ نمی کند یعنی پس از یک ساعت بازی کال آف دیوتی دمای آن از ۳۹ درجه بیشتر نشد. این داغ نشدن موجب می شود باتری کمتر مصرف شده و پایداری بیشتر باشد. در صورت طول کشیدن بازی تا دو یا سه ساعت کمی لگ و تاخیر ایجاد می شود ولی این تراشه پایداری خوبی دارد.

به طور کلی در محیط کاربری نوا  Y70 کمی کندی دیده می شود که از دلایل آن نمایشگر ۶۰ هرتزی و تراشه می باشند. ولی به حدی نیست که آزاردهنده باشد.  قابل ذکر است تراشه به کار رفته در نوا  Y70 از معماری ۱۴ نانومتری و حداکثر فرکانس کاری ۲ گیگاهرتز بهره می برد.

این موضوع الزاما بد نیست ولی بهتر بود هواوی از تراشه ای بهینه و جدیدتر در میان رده اش استفاده می کرد. قابل ذکر است نوا  Y70 از حافظه رم ۴ گیگابایت و حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایت پشتیبانی می کند. در مجموع قدرت تراشه این گوشی به حدی نیست که بتوان با آن کارهای سنگین اجرا کرد که البته این موضوع در گوشی با این رنج قیمتی عادی است.

در عوض نوا  Y70 به خوبی از پس انجام کارهای روزانه و اجرای بازی های نیمه سنگین بر می آید و در آن افت کارایی دیده نمی شود. در ادامه به بررسی بخش نرم افزاری نوا  Y70 می پردازیم. سیستم عامل این گوشی بر روی اندروید ۱۰ و رابط کاربری EMUI 12 قرار دارد. این رابط کاربری قابلیت های شخصی سازی جذاب و بانمکی دارد.

همچنان از سرویس های گوگل در گوشی های هواوی خبری نیست. محیط کاربری نوا  Y70 حس و حالی جالب اما قدیمی به همراه دارد. نه این که قدیمی باشد اما ردی از هواوی در آن مشاهده می شود ولی بازهم نسبت به رابط های کاربری جدید و به روز قابلیت های شخصی سازی آن کمتر است.

در ضمن هواوی اعلام نکرده که نوا  Y70 چند بروزرسانی اساسی اندروید را دریافت می کند. اجرای رابط کاربری در این اسمارتفون زیاد روان نیست و بارها لگ و تاخیر در اجرای فرمان ها مشاهده می شود. از این رو باید انتظارتان از نوا  Y70 را پایین بیاورید.

باتری قوی

بررسی ها نشان داد نوا  Y70 در بخش باتری حرف زیادی برای گفتن دارد. این اسمارتفون از باتری با ظرفیت ۶ هزار میلی آمپر ساعت بهره می برد. احتمالا وزن زیاد گوشی نیز به بزرگ بودن باتری مرتبط باشد. با یک ساعت بازی کال آف دیوتی حدود ۱۰ درصد از شارژ باتری کاهش می یابد.

در استفاده معمولی رو به زیاد این باتری یک روز و نیم تا دو روز دوام می آورد. جالب است بدانید در بعد از بازی با گوشی و کاهش شارژ از صد به نود، یک روز گوشی را استفاده نکرده و تنها ۲ درصد از شارژ آن کم شد. این نکته نوا  Y70 را بسیار جذاب می کند و می توان به آن اعتماد کرد.

قابل ذکر است یک آداپتور ۲۲.۵ وات در جعبه گوشی قرار دارد که در حدود یک ساعت و نیم باتری گوشی را کاملا شارژ می کند. پکیج باتری نسبت به رقبا بهتر بوده و اگر به دنبال گوشی با شارژدهی بالا هستید می توانید در این رنج قیمتی روی نوا  Y70 به عنوان انتخاب اول حساب کنید.

به طور مثال اگر به سفری دو روزه با این گوشی بروید، احتمالا به شارژ مجدد آن نیاز پیدا نمی کنید. حتی اگر کل روز کال آف دیوتی را بازی کنید باز هم نوا  Y70 در انتهای روز شارژ خواهد داشت. به گفته هواوی این گوشی در هفته تنها دوبار به شارژ نیاز پیدا می کند یعنی با هر بار شارژ حدودا سه روز می توانید از گوشی بهره بگیرید.

اما بدانید استفاده از باتری حجیم در گوشی ها سبب شده سرعت شارژ دستگاه خیلی کند شود.

نقاط قوت و ضعف گوشی

از جمله نقاط قوت گوشی نوا  Y70 می توان به طراحی زیبا، تراشه سخت افزاری قابل قبول، دوربین ۴۸ مگاپیکسل تقریبا باکیفیت و شارژدهی خیلی بالای آن اشاره کرد و وضوح تصویر کم، نرخ نوسازی پایین نمایشگر نسبت به رقبا، عدم پشتیبانی از خدمات گوگل پلی، عدم پشتیبانی از شبکه وای فای فایوجی و تراشه بسیار قدیمی جزو نقاط ضعف آن محسوب می شود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *