عرقیجاتی که از گیاهان مختلف بدست می آید دارای خواص بیشماری می باشند.در این مقاله قصد داریم به معرفی خواص عرق زیره بپردازیم، همانگونه که می دانید یکی از گیاهان که دارای خواص عالی می باشد زیره است. اما از آنجا که زیره سیاه دارای قیمت بالایی می باشد، در بیشتر مواقع عرق زیره از زیره سبز تهیه می گردد. اما جالب است بدانید که خواص هر دو عرق مشابه یکدیگر می باشد و می توانید از هر دو نوع آن استفاده کنید. در ادامه همراه ما باشید و با خاصیت های عرق زیره بیشتر آشنا شوید.
زیره علاوه بر کاربردهای آشپزی دانه ای معطر با ویژگی های پزشکی بسیار زیاد می باشد. زیره منبع غنی از آهن است که به هضم غذا، تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و دارای ویژگی های ضد سرطانی می باشد و از آنجا که عرق زیره از این گیاه بدست می آید دارای همان خواص و ویژگی ها می باشد. تا پایان مطلب با بررسی خاصیت عرق زیره همراه ما باشید.
مهمترین خواص عرق زیره که همه را شگفت زده می کند
زیره حاوی ویتامین، پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی و اسیدهای چرب می باشد. به همین دلیل دارای ویژگی های شفا بخش بیماری های مختلف است. همچنین در صورتی که عرق زیره با ترنجبین مخلوط گردد برای کاهش تب و همچنین درمان صدی شکم کاملا موثر است. در ادامه خاصیت های عرق زیره را برای لاغری و درمان دیگر بیماری ها بیان خواهیم کرد.
فواید عرق زیره برای لاغری
برای کاهش وزن بهتر است این عرق همراه با عرق کاسنی و در صبح ها مصرف شود. برای بدست آوردن نتایج بهتر باید به استفاده از این ترکیب در صبح ها ادامه دهید تا پس از گذشت مدتی به نتیجه دلخواه خود دست یابید. عرق زیره سیاه برای کاهش وزن بهتر است. افراد بزرگسال می توانند روزی سه مرتبه و هر بار نصف استکان عرق زیره مصرف کنند می توانند آن را در آب حل کنند و قبل از صرف وعده های غذای بخورند و کودکان بهتر است تنها روزی سه بار و سه قاشق غذاخوری عرق زیره را مصرف کنند. کودکان نیز می توانند این عرق را با آب ترکیب کرده و قبل از خوردن غذا مصرف کنند. زنان باردار و کودکان کمتر از ۷ سال باید در مصرف عرق زیره احتیاط کنند.
خاصیت های عجیب و عالی عرق زیره
- کاهش وزن
- سوزاننده چربی های بدن
- کاهش اشتها
- از بین برنده چربی های زیر پوستی
- تقویت اعصاب
- تقویت معده
- بادشکن
- هضم بهتر غذا
- ادرار آور
- تقویت نیروی جنسی و رفع مزاج سرد
- درمان سکسکه
- تقویت کننده کبد
- افزایش شیر مادران شیرده
- کاهش خونریزی دوران قاعدگی و درمان اختلالات قاعدگی
- افزایش عرق و کاهش بوی بد عرق
- خواص ضدعفونی کننده و کشنده میکروب ها
- درمان هیستری و تشنج
- درمان اختلال خواب در نوزادان
- درمان کم خونی
- رفع تنگی نفس
طبع زیره سبز
زیره سبز طبیعتی گرم و خشک دارد و این گیاه دارای مواد معدنی آهن، کلسیم، فیبر، منیزیم، آنتی اکسیدان ها و ویتامین A می باشد.
طریقه مصرف زیره سبز
زیره سبز را می توان به عنوان یک مکمل گیاهی مورداستفاده قرار داد و به طور روزانه مقدار ۳۰۰ تا ۶۰۰ گرم آن را مصرف کرد، ضمن اینکه به عنوان ادویه برای طعم دادن به غذا های مختلف همچون سوپ ها، خورش، سالاد و … نیز مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده از زیره به دلیل طبیعت گرم آن در ترکیب برنج برای رفع سردی آن نیز بسیار مفید می باشد، حال می توان زیره را به شکل دانه های سبز برای تهیه انواع دمنوش و چای و نیز به شکل روغن و یا عرق زیره سبز تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید.
مضرات مصرف عرق زیره و موارد منع مصرف آن
اگرچه زیره از گذشته به عنوان یک داروی گیاهی مفید برای درمان خانگی معرفی شده است، اما زیاده روی در مصرف آن ممکن است موجب ایجاد مشکلاتی شود که در زیر به برخی از این موارد اشاره می کنیم :
- زیاد مصرف کردن عرق زیره می تواند موجب لاغری و زرد شدن رنگ چهره شود.
- احتمال دارد که برخی افراد نسبت به مصرف زیره حساسیت داشته باشند.
- مصرف زیاد عرق زیره و در طولانی مدت می تواند موجب آسیب به کبد و کلیه ها شود.
- مصرف زیاد زیره در دوران قاعدگی موجب خونریزی شدید خواهد شد، لذا باید در این دوره از مصرف زیاد زیره خودداری شود.
- مصرف عرق زیره در دوران بارداری ممنوع می باشد، زیرا می تواند منجر به سقط جنین شود.
- مصرف بیش از حد عرق زیره ممکن است اعتیاد آور باشد، زیرا این گیاه دارای خاصیتی همچون مخدر می باشد و می تواند موجب خواب آلودگی، تهوع و آشفتگی ذهن شود.
- مصرف عرق زیره به همراه دارو هایی همچون کلرپروپامید، انسولین، تولبوتامید و پیوگلیتازون می تواند موجب بروز مشکلاتی شود، از این رو باید با احتیاط مصرف شود و حتما قبل از استفاده با پزشک تان در این زمینه مشورت کنید.
با وجود مزایا و فواید درمانی عرق زیره چنانچه از بیماری خاصی رنج می برید قبل از مصرف عرق زیره حتما با پزشک خود مشورت نمایید. امیدواریم اطلاعات مطرح شده در زمینه خواص عرق زیره مفید بوده باشد، پیشنهاد می کینم در صورت تمایل برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خاصیت های دیگر گیاهان و مواد خوراکی مختلف به بخش خواص عرق جات مراجعه کنید و از دیگر مطالب ارائه شده نهایت استفاده را ببرید.
منبع : آرگا