دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

بررسی موتورولا g72 با مشخصاتی شاید دوستش داشته باشید

  • شیوا فهیمی
  • ۲۰ تیر ۱۴۰۲
  • ۰

گوشی موتورولا g72 در اکتبر ۲۰۲۲ به بازار معرفی شد. این محصول با بهره مندی از دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسل یکی از قدرتمندترین مجموعه دوربین ها را در سری موتو جی ایکس ۲ با خود همراه دارد. با بررسی موتورولا g72 همراه ما باشید.

گوشی موتورولا g72 در کنار وزن سبک به باتری ۵ هزار میلی آمپر ساعتی و پردازنده ۶ نانومتری مجهز شده است. این گوشی با طراحی ساده اما خوش دست و زیبا با استقبال خوبی مواجه شده است. در ادامه به بررسی موتورولا g72 پرداخته تا با مشخصات این اسمارتفون بیشتر آشنا شوید.

معرفی و بررسی موتورولا g72

شرکت موتورولا مدتی بود که تولید اسمارتفون در خانواده موتو جی ایکس ۲ را با جدیت دنبال می کرد. این سری از گوشی ها دارای دیوایس های متنوعی بودند. از گوشی های پایین رده مانند موتو جی ۲۲ و جی ۳۲ گرفته تا دیوایس های میان رده همچون جی ۴۲، جی ۵۲، جی ۶۲ و جی ۸۲.

در این نامگذاری جای جی ۷۲ خالی بود که در اکتبر ۲۰۲۲ (مهر ۱۴۰۱) تکلیف آن نیز مشخص شد. به این گوشی موتورولا g72 به بازار معرفی شد. این گوشی با بهره مندی به دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسل، یکی از قوی ترین مجموعه دوربین های سری جی ایکس ۲ را با خود همراه دارد.

شاید یکی از کمبودهای موتورولا g72 عدم حضور نسل ۵ شبکه در آن باشد. به  طور کلی موتورولا به خوبی توانسته قدرتش را بعد از مدت ها بازیابی نماید و سعی می کند تا نسبت به رقبای دیگر محصولات زیباتر و خوش دست تری تولید کند که به رابط کاربری تمیز و سبکی تجهیز شده باشد.

ولی این شکرت در تمام حوزه ها موفق عمل نکرده و گوشی هایش در یک سری قسمت ها نسبت به رقبا ضعف دارند. با توجه به موجودی و واردات پایین گوشی های برند موتورولا در بازار ایران، محصولات این شرکت اکثرا با قیمت بالاتری نسبت به رقبای آن ارائه می شود و این موضوع سبب می شود نتوان این گوشی ها را برای خرید زیاد توصیه کرد.

ولی اکنون موتورولا با نسل جدید گوشی های میان رده خود از سری جی یک سری تغییرات خوب دارد. قصد داریم در ادامه به بررسی موتورولا g72 پرداخته و ببینیم ارزش خرید آن چه میزان است.

طراحی و کیفیت ساخت

در بررسی طراحی موتورولا g72 می توان گفت اگرچه ساده به نظر می رسد ولی در عین حال خوش دست می باشد. بدنه کاملا پلاستیکی بوده و قسمت پشت گوشی دارای طراحی براقی است که به شکل جالبی نور را منعکس می سازد. در این پنل اثر انگشت و لکه خیلی مشخص نیست اما برای این که خیال کاربر از بابت زیبایی و محافظت بیشتر گوشی راحت شود، یک قاب ژله ای شفاف توسط موتورولا در پک گوشی قرار داده شده است.

نشان M موتوررولا نیز به صورت بزرگ در وسط پنل پشتی خودنمایی می کند. در پایین این بخش نیز برند موتورلا و نوشته های در سطح آشغال انداخته نشود، دیده می شود. برجستگی دوربین همانند گوشی موتورولا Edge 30 Fusion با حالت مربعی و به شکل دو تکه با رنگ بندی متفاوت از بخش پشتی ساخته شده که شامل سه لنز اصلی به همراه فلش ال ای دی و نوشته ۱۰۸MP می باشد.

به علت قطر کم گوشی، برآمدگی دوربین بیشتر مشهود است اما چندان آزاردهنده نیست. طراحی خمیده پنل پشتی در کنار وزن کم ۱۶۶ گرم موجب شده با آنکه خیلی گوشی کامپکتی محسوب نشود اما بسیار خوش دست و راحت باشد و بتوان ساعت ها بدون مشکل و خستگی دست از آن استفاده کرد.

فریم میانی از پلاستیک براق با ظاهری شبیه به فلز ساخته شده که در نگاه اول احتمالا متوجه جنس آن نمی شوید. در لبه سمت راست دستگاه مطابق معمول کلید پاور و ولوم تعبیه شده است. در لبه بالایی شاهد حضور میکروفن و نوشته دالبی اتموس هستیم. در لبه پایین نیز اسپیکر اصلی، میکروفن، پورت تایپ سی و جک هدفون ۳.۵ میلی متری صدا قرار دارند.

در لبه سمت چپ شاهد حضور خشاب سیمکارت که یا از دو سیمکارت یا یک سیم و یک کارت حافظه جانبی به شکل همزمان پشتیبانی می کند، هستیم. بررسی ها نشان داد در ساخت موتورولا g72 گواهی IP52 نیز استفاده شده که تا حدودی آن را در مقابل ذرات گردو غبار و پاشیدن ذرات آب مقاوم می کند.

قابل ذکر است این گوشی دارای طراحی دافع آب نیز می باشد. موتورولا g72 در ابعاد ۷.۹* ۷۴.۴* ۱۶۰.۵ میلی متر طراحی شده و وزن آن ۱۶۶ گرم می باشد. به طور کلی موتورولا در بخش طراحی عملکرد خوبی دارد و موفق شده یک گوشی زیبا و ساده و در عین حال خوش دست و خوش ساخت را تولید که نسبت به رقبایی همچون سامسونگ و شیائومی عملکرد بهتری در این بازه داشته باشد.

به طوری که اگر ساعت های متوالی از گوشی استفاده می کنید و به نوعی گوشی از دست شما جدا نمی شود، موتورولا g72 می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

نمایشگر ۱۲۰ هرتزی

در بررسی ها مشخص شد یک پنل اولد به قطر ۶.۵۵ اینچ و نسبت تصویر ۲۰:۹ نمایشگر گوشی موتورولا g72 را تشکیل می دهند. رزولوشن این پنل ۱۰ بیتی فول اچ دی پلاس معادل ۱۰۸۰*۲۶۴۰ پیکسل می باشد. نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتز و پشتیبانی از قابلیت HDR10+ از دیگر مشخصات این نمایشگر می باشد.

نمایشگر موتورولا g72 با حاشیه نسبتا معمولی و استفاده از هول پانچ برای دوربین سلفی در کنار طراحی خوب و مناسب برای تماشای محتوای ویدیویی دارای کنتراست و دقت رنگ بسیار خوبی هم می باشد و امکان نمایش ده میلیارد رنگ هم را دارد که سبب شده تنوع و جزئیات رنگ های نمایش داده شده بسیار زیبا و واقعی باشد.

نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی نیز به شکل هوشمند هنگام استفاده از دستگاه یا بازی روی عدد ۱۲۰ قرار می گیرد و هنگامی که بلااستفاده است تا ۶۰ هرتز کاهش می یابد. این امر سبب می شود در کنار تجربه روان، شارژدهی باتری نیز بهبود یابد. روشنایی نمایشگر نیز عالی و در حد گوشی های بالا رده می باشد.

در استفاده معمولی تا ۵۰۰ نیت می توان به شکل دستی روشنایی را افزایش داد و در حالت خودکار و در محیط بسیار روشن نیز تا حدود هزار نیت افزایش می یابد که می توان به راحتی و بدون مشکل خاصی در محیط های روشن و زیر نور خورشید از موتورولا g72 استفاده کرد.

قابل ذکر است سنسور اثر انگشت نیز روی نمایشگر تعبیه شده که دارای عملکرد خیلی خوب و مناسبی است. به طوری که به سرعت عمل می کند و در باز کردن قفل گوشی با مشکلی روبرو نمی شوید.

اسپیکر

در موتورولا g72 دو اسپیکر به کار گرفته شده است. اسپیکر استریو از بلندگوی مکالمه به عنوان اسپیکر دوم بهره می برد در کنار قابلیت دالبی اتموس موجب می شود عملکرد این بخش مناسب و قابل قبول به نظر برسد. بلندی صدا مناسب بوده و جزئیات صدای خواننده به خوبی شنیده شده و تفکیک خوبی هم دارد ولی بیس صدا بسیار عمیق و جذاب نیست. حضور جک ۳.۵ میلی متری صدا نیز از نقاط مثبت این گوشی محسوب می شود.

دوربین سه گانه

همانطور که در بررسی طراحی موتورولا g72 اشاره شد ماژول مستطیل شکی در پنل پشتی دستگاه به دو بخش مساوی تقسیم شده و در بخش بالایی دوربین اصلی و در قسمت پایین دو دوربین دیگر به همراه فلش ال ای دی تعبیه شده اند. دوربین اصلی به لنز ۱۰۸ مگاپیکسل با دیافراگم ۱.۷ مجهز شده است.

با توجه به فناوری ترکیب ۹ پیکسل در ۱ پیکسل، عکاسی در این گوشی به صورت پیش فرض با وضوح ۱۲ مگاپیکسل صورت می گیرد. از قابلیت های دوربین اصلی می توان به حالت شب، پرتره، حالت حرفه ای، عکس زنده، تایم لپس، پانوراما، اسپات کالر، عکس فعال، اصلاح اعواج در برداشت های اولتراواید، برداشت همزمان با دوربین های عقب و جلو، زوم دیجیتال، عکاسی حین ضبط ویدیو، فیلمبرداری اسلوموشن با وضوح اچ دی و سرعت ۱۲۰ فریم در ثانیه و فیلمبرداری ۱۰۸۰ پیکسل با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه اشاره نمود.

دو لنز بعدی یک لنز ۸ مگاپیکسل اولتراواید با دیافراگم ۲.۲ و میدان دید ۱۱۸ درجه و یک لنز ۲ مگاپیکسل ماکرو با دیافراگم ۲.۴ می باشد. مجموعه دوربین های موتورولا g72 نسبت به رقبای دیگر در این بازه قیمتی عملکرد نسبتا خوبی نشان می دهند. به گفته شرکت سازنده دوربین اولتراواید می توان به طور همزمان نقش دوربین عمق را ایفا کند.

در حفره مرکزی بالای نمایشگر نیز دوربین سلفی تعبیه شده که از لنز ۱۶ مگاپیکسل با دیافراگم ۲.۴۵ بهره می برد و می تواند ویدیوی ۱۰۸۰ پیکسل را با سرعت سی فریم بر ثانیه ضبط نماید. شایان ذکر است لنز اصلی در حالت پیش فرض تصاویر ۱۲ مگاپیکسلی به ثبت می رساند که دارای جزئیات خوب، کنتراست و رنج دینامیکی مناسب هستند.

رنگ ها خوب ولی وایت بالانس تصاویر کمی به سمت آبی بودن متمایل است. تصاویر پرتره نیز با این لنز ثبت می شود و لبه ها و سوژه به خوبی مشخص است اما اگر نور پس زمینه افزایش یابد، ترکیب رنگی به هم می ریزد. تصاویر اولترا واید نسبت به قیمت مناسب به نظر می رسد. به طوری که در نور کافی دارای جزئیات و روشنایی خوبی هستند.

در صورتی که نور کاهش یابد جزئیات تصاویر کاهش یافته رنج دینامیکی نیز به هم می ریزد. لنز ماکرو نیز عملکرد معمولی داشته اما رنگ ها مناسب و قابل قبول هستند. گفتنی است قابلیت نایت مود به طور خودکار در عکاسی شب روشن می شود و موجب شده اکسپوژر تصاویر خیلی روشن نشود و رنگ های مناسبی ایجاد شود.

البته حالت نایت مود مستقل هم وجود دارد که با روشن کردن آن ها اندکی ثبت عکس زمان بر شده و موجب می شود تکسچر عکس ها بهتر و مناسب تر شود. دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسل به طور پیش فرض تصاویر ۴ مگاپیکسلی ثبت می کند که دارای رنج دینامیکی مناسب و رنگ های خوبی هستند ولی جزئیات تصاویر کم بوده و زیاد نمی شود روی آن ها حساب باز کرد.

فیلمبرداری تنها با رزولوشن ۱۰۸۰ و نرخ فریم ۳۰ یا ۶۰ صورت میگیرد که جزئیات مناسبی دارند ولی رنج دینامیکی محدود و رنگ ها اندکی بی روح ثبت می شوند. لرزشگیر دیجیتالی نیز عملکرد قابل قبلولی داشته ولی در فوکوس روی سوژه اندکی مشکل دارد. به طور کلی و با توجه به بررسی ها عملکرد دوربین موتورولا g72 خیلی خارق العاده نیست و نسبت به رنج قیمتی اش به نوعی قابل قبول و کار راه انداز محسوب می شود.

سخت افزار و نرم افزار

در ساخت موتورولا g72 از تراشه هلیو جی ۹۹ مدیاتک استفاده شده است. بررسی ها نشان داد این تراشه دارای لیتوگرافی ۶ نانومتری بوده و شامل دو هسته ۲.۲ گیگاهرتزی و ۶ هسته ۲ گیگاهرتزی است. در ضمن پردازنده گرافیکی مالی جی ۵۷ این تراشه را همراهی می کند.

این گوشی فقط در دو پیکربندی با ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی قابل ارتقا عرضه می شود. استفاده از این تراشه موجب شده این بخش قادر نباشد عملکرد خیلی درخشانی از خود نشان دهد و با توجه به تاریخ عرضه گوشی پردازنده جدید و بروزی محسوب نمی شود.

ضمنا از قابلیت فایوجی و ضبط ویدیوهای فورکی نیز به خاطر این تراشه خبری نیست. به طور کلی در استفاده روزمره و عادی از گوشی مشکل خاصی مشاهده نمی شود ولی برای بازی یا استفاده های سنگین نمی توان روی موتورولا g72 برای داشتن تجربه روان و بدون لگ حساب باز کرد.

بازی های جدید و بروز قابل اجرا هستند ولی تجربه آن ها با گرافیک متوسط و با کمی لگ و تاخیر همراه می شود که چندان جالب نیست. به طور مثال برای بازی پابجی برای داشتن فریم ریت بالای ۶۰ بایستی گرافیک روی حالت پایین قرار بگیرد تا بتوان تجربه خوبی هنگام بازی داشت.

دمای گوشی نیز موقع بازی زیاد افزایش پیدا نمی کند و تقریبا عملکرد معقولی نشان می دهد. در ادامه به بررسی بخش نرم افزاری موتورولا g72 می پردازیم. این گوشی از سیستم عاملی بر پایه اندروید ۱۲ بهره می برد. رابط کاربری دستگاه یکی از بخش های خوب گوشی های موتورلا محسوب می شود.

چرا که در کنار دسترسی راحت به امکانات شخصی سازی مخصوص تجربه ای بدون مزاحمت و سبک و نزدیک به اندورید خام خواهید داشت که در بازه قیمتی گوشی تقریبا خاص و جذاب است. موتورولا حداقل یک سال آپدیت سیستم عامل و سه سال بروز رسانی امنیتی را برای موتورولا g72 تضیمن نمود است.

باتری و شارژ

معمولا گوشی های سبک با فدا کردن حجم باتری به این اندازه و وزن سبک می رسند ولی بررسی ها نشان داد موتورولا g72 در کنار وزن سبک به باتری ۵ هزار میلی آمپر ساعتی مجهز شده است. ظرفیت مناسب باتری این گوشی به همراه نرخ نوسازی هوشمند و پردازنده ۶ نانومتری با مصرف بهینه موجب می شود که موتورولا g72 شارژدهی مناسبی ارائه دهد.

به این ترتیب خیلی راحت و بدون مشکلی در استفاده معمولی و روزانه تا یک روز کامل می توان از گوشی استفاده کرد. ولی سرعت شارژ نسبت به رقبای چینی آن حرف زیادی برای گفتن ندارد و توسط شارژر ۳۳ واتی درون جعبه گوشی در عرض نیم ساعت حدود ۵۰ درصد باتری شارژ می شود و برای شارژ کامل به یک ساعت و ۱۵ دقیقه زمان نیاز است.

در صورت علاقمندی برای آشنایی با دیگر گوشی های برند موتورولا از جمله موتورولا اج۲۰  و موتورولا G9پلاس  روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *