دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

نگهداری گیاه گوش فیل و نکاتی که در پرورش و مراقبت از این گیاه باید رعایت کنید

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۲ تیر ۱۳۹۹
  • ۰

به طور کلی گیاه گوش فیل از دسته گیاهان زینتی به شمار می آید که محبوبیت فراوانی پیدا کرده و در این مقاله سعی داریم به بیان چگونگی مراقبت و نگهداری گیاه گوش فیل بپردازیم با ما همراه باشید.

بهتر است بدانید نگهداری گیاه فیل گوش که بدان گل کالادیوم نیز می گویند از دسته گیاهان گلدار و تک لپه ای به شمار می آید که محبوبیت فراوانی در میان علاقه مندان به گل و گیاه پیدا کرده و به دلیل تنوع رنگی زیادی که دارد به یکی از گل های بی نظیر در عرصه گل و گیاه تبدیل شده است. به طور کلی علل نامگذاری این گیاه با عنوان فیل گوش شباهت فراوان آن با گوش های فیل می باشد.

آشنایی با نگهداری گیاه گوش فیل

توجه داشته باشید که گل فیل گوش یا کالادیوم در واقع از دسته گل های شیپوری به شمار می آید که دارای بیش از ۱۵ گونه مختلف است و از گیاهان بومی مناطق برزیل محسوب می شود. این گیاه دارای برگ هایی مشابه سر نیزه یا گوش فیل همراه با دم برگ هایی بلند می باشد و در واریته های مختلف شامل رنگ های سفید، قرمز، سبز و زرد قرار می گیرد. به طور کلی نوع وحشی این گیاه حدود ۴۰ الی ۹۰ سانتی متر ارتفاع دارد و برگ هایش تا ۱۵ الی ۴۵ سانتی متر رشد خواهند کرد. بهتر است بدانید که اغلب جنبه زینتی این گیاه به خاطر برگ های آن است و ترکیب رنگ های آن به گونه ای است که هیچ گیاهی مشابه آن پیدا نخواهید کرد. این گیاه دارای ساقه ای تک غده ای می باشد که در فصل پاییز به حالت رکود می رود و در طی این مدت نیاز به آبیاری ندارد. به طور کلی ساقه های این گیاه در گرمای ۲۵ درجه ای و در محیطی مرطوب رشد می کنند و تقریبا از هر ساقه بیش از ۱۰ الی ۱۲ ساقه نازک تولید خواهند شد که پس از رشد هر کدام از این انشعابات جدید را با قسمتی از ریشه جدا می کنند و به تدریج قلمه ای از آن را بر می دارند و درون بستری خاکی سبک کشت می کنند.

چگونگی نگهداری گیاه گوش فیل

شرایط مورد نیاز برای مراقبت از گیاه گوش فیل:

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی دارند که شما بایستی آن را فراهم نمایید و به همین منظور در ادامه به بیان شرایط لازم برای پرورش و نگهداری گیاه گوش فیل پرداخته ایم که می توانید در این روند از آن استفاده نمایید:

آبیاری و رطوبت:

توجه داشته باشید که برای آبیاری این گیاه ابتدا بایستی زهکشی گلدان را بازدید و آن را درون گلدان بزرگ تری قرار دهید و فاصله میان دو گلدان را با پیت ماس یا خزه کاملا پر کنید و همچنین در هنگام آبیاری گلدان خزه ها را نیز همراه با بستر مرطوب نمایید. به طور کلی انجام فرآیند غبارپاشی برای این گیاه مضر است زیرا گیاه صدمه ای اساسی خواهد دید؛اگرچه گیاه گوش فیل نیاز زیادی به رطوبت دارد اما انجام غبارپاشی می تواند به سلامت برگ های آن صدمه وارد کند.

شرایط مورد نیاز برای پرورش گیاه گوش فیل

نور:

بهتر است بدانید که برای حفظ رنگ ها و نقوش برگ های گوش فیل فراهم کردن نور کامل لازم است البته که باید مراقب اشعه ظهر و اشعه مستقیم آفتاب باشید. به طور کلی این گیاه در زیستگاه طبیعی خود در مناطق سایه رشد می کند ولی شما می توانید در فضای داخلی خانه بستر گیاه را در یک اتاق تقریبا روشن و بدون تابش نور خورشید نگهداری نمایید زیرا برخورد نور مستقیم به برگ ها باعث آسیب دیدگی و در نتیجه سوخته شدن برگ ها می شود.

خاک:

توجه داشته باشید که برای تهیه بستر ایده آل گیاه گوش فیل بایستی از ترکیب پیت ماس و خاک لیمونی استفاده نمایید زیرا این خاک بهترین محیط برای رشد مقاوم ریشه ها می باشد. همچنین می توانید جهت نفوذ پذیری و تهویه بستر از مخلوطی شامل خاک برگ، ذغال چوب، کود حیوانی و قطعات بسیار کوچک آجر نیز استفاده نمایید.

تهیه خاک مرغوب برای بستر گیاه گوش فیل

کوددهی و تغذیه:

بهتر است بدانید که گیاه گوش فیل در واقع گیاهی کم توقع است و می توانید کود مورد نیاز آن را در طول هر دو هفته یک مرتبه به مقدار ۲ گرم در لیتر مورد استفاده قرار دهید و همچنین توصیه می شود که روند کوددهی را از فصول بهار تا اواخر تابستان انجام دهید زیرا درصد جذب گیاه در این فواصل بیشتر است. همچنین توصیه می شود جهت تمیز نگه داشتن و نگهداری گیاه گوش فیل نیز از برس مخصوص و نرم نیز استفاده نمایید و از مالش گیاه با پارچه یا اسفنج و همچنین استفاده از براق کننده ها پرهیز نمایید زیرا صدمات جبران ناپذیری را به گیاه وارد خواهد کرد.

چگونگی تغذیه گیاه گوش فیل

دما:

به طور کلی دمای ایده آل برای نگهداری گیاه گوش فیل ۲۴ درجه در طول فصل تابستان و ۱۶ درجه سانتی گراد در طول فصل زمستان می باشد ولی اگر هدف از پرورش این گیاه تنها استفاده و حفظ ساقه های زیرزمینی باشد می توانید آن را در درجه حرارت پایین تر و حدود ۱۳ درجه نیز نگهداری نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *