در طول سال های تخصیص سهام عدالت، صاحبان زیادی از این سهام فوت کرده اند و سهام آن ها بلاتکلیف مانده است. اگر به دنبال نحوه انتقال سهام عدالت متوفیان هستید با این مطلب همراه ما باشید تا با نحوه کار آشنا شوید.
نحوه انتقال سهام عدالت متوفیان
تخصیص سهام عدالت یکی از سیاست های حمایتی و اقتصادی دولت از اقشار مختلف جامعه می باشد. این طرح از دولت نهم شروع و به عنوان یک نوع یارانه توسط شرکت های تعاونی استانی به متقاضیان اختصاص پیدا کرد.
در طول این سال ها صاحبان سهام عدالت بسیاری فوت کرده و سهام آن ها بلاتکلیف مانده است. بر اساس ارزش روز سهام عدالت وراث این افراد تصمیم دارند این دارایی را انتقال دهند. با توجه به اعلام رئیس سازمان بورس اوراق بهادار فرایند انتقال سهام عدالت متوفیان شروع و کارگزاری هایی به عنوان متولی انتقال سهام عدالت به وراث انتخاب شده اند.
برای استعلام سهام عدالت متوفی به کد ملی نیاز است. با مراجعه به سامانه sahamedalat.ir می توانید از تخصیص سهام عدالت و میزان دارایی فرد متوفی اطلاع یابید.
مراحل انتقال سهام عدالت فرد متوفی
بعد از اتمام مراحل تقسیم سهام عدالت وراث و تایید آن توسط سپرده گذاری مرکزی، سهام عدالت به دارایی شما اضافه می شود. سهامداران سهام عدالت و وراث برای مشاهده دارایی شان در کارگزاری بایستی مراحل زیر را دنبال کنند:
توجه داشته باشید در حال حاضر امکان خرید یا فروش سهام عدالت وجود نداشته اما برای بررسی و یا معامله این سهام در هنگام بازگشایی به هر صورت بایستی مراحل اعلامی قبلی انجام پذیرد. وراث متوفی سهام عدالت بعد از مشاهده زمان تشکیل پرونده برای آغاز فرایند انتقال سهام عدالت به وراث توسط درگاه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir و درج کد ملی و تاریخ تولد متوفی در قسمت استعلام نوبت تشکیل پرونده بایستی به بانک های ملت، ملی، تجارت و پارسیان مراجعه و کارگزاری های منتخب را انتخاب نمایند.
۱. ثبت نام در سامانه سجام
سهامدار سهام عدالت بایستی در سایت سجام ثبت نام نموده و کد ده رقمی دریافت کند. اگر قبل از این برای ثبت نام سجام اقدام شده از این مرحله صرف نظر کنید.
۲. ثبت نام در کارگزاری
ابتدا در کارگزاری منتخب ثبت نام کنید که به شکل حضوری و غیر حضوری و رایگان قابل انجام است.
۳. بررسی سهام فرد متوفی
سهام عدالت به دو روش مستقیم و غیر مستقیم تعیین می شود. اگر روش انتخابی غیر مستقیم باشد کافی است بعد از دریافت اسم کاربری و رمز عبور سامانه آنلاین کارگزاری مراجعه کنید. بعد از ورود به سامانه گزینه تغییر ناظر کارگزار را انتخاب و بعد اسم نماد سرمایه گذاری استان خود را انتخاب نمایید.
اگر روش سهام عدالت مستقیم باشد. می توانید ریز دارایی خود را در درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه در بخش دارایی ها مشاهده کنید.
در صورتی که فرد متوفی مشمول طرح سهام عدالت بوده و تاریخ فوت قبل از ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ باشد و سهام عدالت وی از نوع غیر مستقیم است بعد از فراخوانی که به شکل مرحله بندی می باشد. وراث می توانند مراحل انتقال سهام عدالت را توسط کارگزاری مربوطه طی کنند.
در مرحله اول وراث بایستی مراحل قانونی انحصار وراثت را کاملا طی نموده باشند. ثبت پرونده انتقال قهری سهام عدالت متوفی به دو شیوه حضوری و غیر حضوری قابل انجام است. متقاضی انتقال سهام عدالت متوفی به وراث باید بعد از ورود به درگاه ذینفعان بازار سرمایه در ابتدا با درج کد ملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی در قسمت استعلام نوبت پرونده قهری در درگاه یکپارچه ذینفعان نسبت به این موضوع که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی رسیده یا نه اطلاع کسب کنند.
در پایان این مطلب همچنین می توانید برای اطلاع از مراحل ثبت نام در بورس و شرایط ثبت نام مسکن ملی روی این لینک ها کلیک و از مقالات بازدید نمایید.
منبع : آرگا