بودجه بندی سفر برای برخی از افراد کار بسیار هیجان انگیزی محسوب می شود. آن ها این کار را در ابتدای برنامه ریزی سفر انجام می دهند و از این طریق روحیه خود را در زمینه سفر به مقصد دلخواه بالا می برند. البته این کار از نظر برخی از افراد مناسب نیست. اما باید بدانید مدیریت هزینه در سفر جزو مهم ترین مسائل است و باید به آن توجه داشته باشید، زیرا هیچ چیزی در سفر قابل پیش بینی نیست. در این مطلب هر آنچه در مورد مدیریت هزینه در سفر لازم است بدانید را به شما خواهیم گفت.
تکنیک های مدیریت هزینه در سفر
برای مدیریت هزینه در سفر بهتر است برای هر بخش بودجه ای در نظر بگیرید. امروزه می توان توسط اینترنت و اپلیکیشن های گردشگری، اطلاعات کاملی از میانگین هزینه های سفر را برآورد کرد.
۱. برنامه ریزی دقیق مسیر
برنامه ریزی مسیر در سفر اساسی ترین گام به سوی مدیریت هوشمندانه هزینه ها است. این پروسه انتخاب مقصد، تحلیل مسیرها و تعیین اقامتگاه ها را در بر می گیرد. با توجه به برنامه ریزی دقیق، می توانید هزینه های سفر خود را به حداقل برسانید.
با دقت در جاذبه ها و فعالیت های مورد علاقه تان، مقصدی را انتخاب کنید که با سلیقه شما همخوانی داشته باشد. سپس می توانید تحلیل مسیرها را شروع کنید. برای این کار بهتر است از اطلاعات جغرافیایی و امکانات حمل و نقل محلی کمک بگیرید تا بهترین مسیرها را برای سفرتان انتخاب کنید. به طور خلاصه می توان گفت، برنامه ریزی مسیر به شما کمک می کند تا مسیرهای بهتری را انتخاب کنید و هزینه های احتمالی را به پایین تر حد ممکن برسانید.
۲. هزینه اصلی مربوط به حمل و نقل
این هزینه یکی از عمده ترین هزینه های مربوط به سفر است که شامل قیمت بلیط هواپیمای رفت و برگشت تان می شود. نخستین صفحه ای که در دفتر هزینه سفر خود باید به آن اختصاص دهید، هزینه حمل و نقل است. اگر پکیج هتل و تور را با هم رزرو کرده اید این بخش و بخش اقامت را با یکدیگر ترکیب کنید. توجه داشته باشید که هر هزینه اضافه ای که در این قسمت پیش بینی می کنید، هزینه انتخاب صندلی که در برخی ایرلاین ها وجود دارد و یا هزینه اضافه بار و غیره را نیز در نظر بگیرید. اگر با وسیله دیگری به غیر از هواپیما سفر می کنید، قیمت بلیط خود یا هزینه بنزین خودروی خود را در این بخش محاسبه کرده و آن را یادداشت کنید.
۳. مخارج قبل از سفر
یکی از مهم ترین قسمت های بودجه بندی سفر به این بخش مربوط است که بسیاری از اوقات توجهی به آن نمی شود. بیشتر مسافران زمانی که تصمیم به سفر می گیرند فقط هزینه تور را با بودجه مطابقت می دهند و به مخارج پیش از سفر توجه نمی کنند.
یکی از این مخارج مهم به هزینه درخواست ویزا مربوط می شود که برای سفر به بسیاری از کشورهای دنیا به آن نیاز دارید. گاهی اوقات برای درخواست ویزا لازم است شخصا در سفارت خانه کشور مقصد خود حضور داشته باشید و بسته به شهری که در آن زندگی می کنید، شاید لازم باشد برای درخواست ویزا سفری انجام دهید که باید برای آن نیز هزینه پرداخت کنید. بعد از صدور ویزا نیز باید اقدام به پیک آپ پاسپورت تان کنید. این خدمات از طریق آژانس های مسافرتی انجام می شوند، در ضمن درخواست ویزا از برخی کشورها به مدارک نیاز دارد که برای تهیه و ترجمه رسمی آن ها نیاز است هزینه جداگانه پرداخت کنید.
اگر از هزینه دریافت ویزا بگذریم، هزینه های دیگر قبل از سفر شامل بیمه های مسافری (که معمولا در قیمت تور بررسی می شود)، خریدهای مهم و ضروری قبل از سفر و پرداخت عوارض خروجی فرودگاهی است. در دفترچه مربوط به مدیریت مخارج سفر همه این هزینه ها را پیش بینی کنید و حساب و کتاب ها را انجام دهید تا در روزهای بعد از میزان هزینه های سفر خود غافلگیر نشوید.
۴. وسایل کمتر هزینه پایین تر
بیشتر افراد نگرانی داشتن اضافه بار و پرداخت هزینه بیشتر قبل از پرواز را تجربه کرده اند یا به دلیل داشتن چمدان های بزرگ و زیاد، مجبور به پرداخت هزینه برای حمل آن ها و گرفتن تاکسی دربست شده اند. هر چقدر وسایلی که با خود حمل می کنید کمتر باشد، جابجایی آن ها نیز برای تان آسان تر است و می توانید به سادگی از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید. علاوه بر این اگر با اتومبیل شخصی خود سفر می کنید، سبک سفر کردن موجب می شود تا فشار کمتری به اتومبیل تان وارد شود، پس استهلاک آن پایین می آید و سوخت کمتری هم مصرف می کند و در نتیجه یک سفر ارزان و راحت را نیز تجربه می کنید.
۵. توجه داشتن به اقامت
هزینه اقامت به هدف شما از سفر بستگی دارد. اگر قصد دارید یک سفر لوکس تجربه کنید باید یک هتل خوب و مناسب برای خود رزرو کنید که نیازمند پرداخت هزینه بیشتری است. اگر قصد دارید هزینه های اقامت خود را کاهش دهید، بهتر است سراغ هتل هایی بروید که هزینه پایین تری دارند و در سفر خود صرفه جویی کنید.
۶. توجه به خورد و خوراک
در طول سفر باید به وعده های غذایی خود نیز فکر کنید. معمولا هتل ها وعده صبحانه را به مشتریان خود ارائه می دهند. اما هنوز دو وعده اصلی دیگر باقی می ماند. ما به شما پیشنهاد می کنیم که در طول سفر حتما رستوران های محلی شهر مقصد را ببینید و از طعم و مزه غذاهای سنتی لذت ببرید. البته با توجه به امکانات هتل امکان ارائه ناهار و شام نیز توسط هتل امکان پذیر است. هر چند که باید توجه داشته باشید که اگر قرار بر این باشد که برای هر وعده غذایی به هتل بازگردید، مقداری از وقت و هزینه سفر خود را در مسیر رفت و آمد به هتل از دست می دهید.
۷. انتخاب تفریحات با قیمت پایین تر
در برخی از مقاصد محبوب (به خصوص شهرهای ساحلی) تفریحات گران قیمت و لاکچری زیادی وجود دارند که تجربه کردن همه آن ها با سفر ارزان در تضاد کامل است. گاهی اوقات تجربه ای که برخی از تفریحات در اختیار شما قرار می دهند با یکدیگر مشابه است و امتحان کردن یکی از آن ها، با امتحان کردن بقیه آن ها برابری می کند. همچنین، لازم نیست همه جاذبه های تفریحی و تاریخی موجود در مقصد را بازدید کنید. به جای خسته کردن خودتان و عجله برای رفتن از یک جاذبه به جاذبه دیگر و افزایش هزینه های بلیت ورودی، سعی کنید وقت خود را در بازارهای سنتی بگذرانید و با فرهنگ و آداب و رسوم مقصد بهتر آشنا شوید.
۸. استفاده کردن از وسایل نقلیه عمومی
یکی از تکینک های مهم کاهش هزینه های سفر، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در مقصد و برای رسیدن به آن است. آشنا شدن با مسیرهای عمومی حمل و نقل و استفاده از اتوبوس و مترو هزینه های جابجایی شما را تا حد زیادی کاهش می دهد. گاهی اوقات برای رسیدن به مقصد راهی به غیر از کرایه خودروهای محلی یا گرفتن تاکسی و پرداخت هزینه های سنگین ندارید. اما در حالت طبیعی استفاده از وسایل نقلیه عمومی و تورهای محلی بهترین انتخاب برای گشت و گذار محسوب می شوند.
از سوی دیگر بهتر است بدانید استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس، مترو و قطار به محیط زیست آسیب کمتری می زنند و با استفاده از آن ها می توانید به اقتصاد کشور میزبان نیز کمک کنید.
۹. بودجه خرید شخصی
یکی از موارد مهمی که در مدیریت هزینه در سفر باید به آن توجه کنید، بودجه خرید شخصی است. پس زمان کافی برای برنامه ریزی این بخش در نظر داشته باشید. به خریدهای بی هدف توجه نکنید و پیش از سفر مشخص کنید که به چه چیزهایی نیاز دارید و چه میزان بودجه ای برای این احتیاجات در نظر گرفته اید. به عنوان مثال اگر به یک مانتو نیاز دارید از قبل درباره مدل و رنگ آن خوب فکر کنید.
یادتان باشد که زمان شما برای خرید در سفر کاملا محدود است و نمی توانید وقت خود را در فروشگاه های مختلف سپری کنید، مگر آن که به طور کلی هدف اصلی شما از سفر فقط خرید کردن باشد. بر همین اساس بهتر است بودجه خرید را از بودجه دیگر بخش های سفر به طور کامل جدا کنید.
۱۰. سفر در فصل شلوغی و تعطیلی های رسمی ممنوع
اگر می خواهید مخارج سفرتان کم باشد و دنبال سفر ارزان هستید، باید بهترین فصل را برای سفر از یاد ببرید. بهترین فصل سفر به هر منطقه ای به معنی شلوغ ترین زمان و گران ترین حالت ممکن برای بازدید از آن جا محسوب می شود.
سفر در تعطیلی های رسمی موجب می شود تا هزینه های اقامت، حمل و نقل و بازدید از اماکن دیدنی تا چند برابر افزایش پیدا کند. اکثر افراد بهار و تابستان را بهترین زمان برای مسافرت می دانند. اما تماشای طبیعت هفت رنگ و قدم زدن در سکوت جاذبه های تاریخی در فصول پاییز و زمستان تجربه بسیار دلنشینی محسوب می شود. البته برای سفر به برخی از شهرها جز انتخاب فصل شلوغی چاره دیگری ندارید. در این حالت پیشنهاد می شود که در صورت امکان، اواسط هفته را برای سفر انتخاب کنید.
چند نکته برای مدیریت بودجه بندی سفر
بعد از آشنایی با مدیریت هزینه های شخصی در سفر، به طور مختصر راهکارهای مدیریت بودجه در سفر را نیز بررسی می کنیم.
- برآورد درست از هزینه ها در شهر یا کشور مقصد اهمیت زیادی دارد. با جستجو در اینترنت یا مشورت گرفتن از کسانی که به تازگی به شهر مقصد سفر کرده اند، می توانید بهترین نتیجه ممکن را در مورد هزینه های خورد و خوراک، حمل و نقل درون شهری، بازدید از اماکن و خرید به دست آورید.
- برای خریدها به دنبال تخفیف باشید.
- بازدید از اماکن و هزینه های ورودی را نیز محاسبه کنید.
- از هتل هایی با قیمت پایین تر استفاده کنید.
- از بلیط های چارتری و لحظه آخری استفاده کنید.
- غذاهای خیابانی را امتحان کنید.
- تمام هزینه ها را در طول سفر یادداشت کنید.
- از حمل و نقل عمومی استفاده کنید.
امیدواریم مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. در پایان پیشنهاد می کنیم مقالات مدیریت مالی شخصی و راهنمای پس انداز را نیز مطالعه فرمایید.
منبع : آرگا