دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

علت رشد دندان اضافه در کودکان چیست؟

  • بهجت فلاح
  • ۱۷ شهریور ۱۴۰۳
  • ۰

دندان اضافه نوعی ناهنجاری است که می تواند در کودکی و حتی بزرگسالی ظاهر شود. کمتر از ۵ درصد از جمعیت جهان با چالش دندان اضافه در فک پایین و فک بالا مواجه می شوند.

 چیست؟دندان اضافی نوعی عارضه است که با رشد چند دندان اضافی مشخص می شود. هر شخصی که بیشتر از ۲۰ دندان شیری یا بیش از ۳۲ دندان دائمی داشته باشد، دندان های مازاد او بر این اعداد، اضافی محسوب می شوند. رشد دندان اضافه در کودکان جزو مشکلات جدی است که باید به آن توجه جدی شود. معمولا بیشتر کودکان ۲۰ دندان شیری دارند، اما درصد محدودی از این کودکان دندان های اضافی شان نیز رشد خواهد کرد. دندان اضافی ممکن است عوارض جدی برای سلامت دیگر دندان های اصلی دهان به همراه داشته باشد. اگرچه نمی توان از رویش این دندان ها جلوگیری کرد، اما با درمان به موقع می توان عوارض آن را به حداقل رساند. در ادانه علت رشد دندان اضافه در کودکان را بررسی می کنیم.

رشد دندان اضافه در کودکان به چه معناست؟

دندان اضافه در کودکان در شکل های مختلف رشد می کند. رشد این دندان ها در دهان مانند حضور دندان های غایب ممکن است باعث ایجاد برخی اختلال ها شود. دندان ها در صورت رشد بیش از تعداد استاندارد در دهان به عنوان دندان های غیر عادی شناخته خواهند شد. در سطح جهانی تنها یک تا چهار درصد جمعیت دچار این عارضه می شوند. با توجه به اینکه رشد دندان های اضافی در دهان می تواند سبب اختلال در رویش دیگر دندان ها شود، از این رو بهترین کار خارج کردن آن ها از دهان است.

بررسی ها و مطالعات نشان می دهند مردان نسبت به زنان دو برابر بیشتر به این عارضه دچار می شوند. افراد متولد شده با شکاف لب یا کام از جمله بیمارانی هستند که بیشتر از سایر افراد به این عارضه مبتلا می شوند.

علل در آوردن دندان اضافه

علت رشد دندان اضافه در کودکان چیست؟

لازم به ذکر است بدانید هنوز دلیل قطعی در خصوص ایجاد دندان اضافه در لثه بالا یا پایین مشخص نشده است. برخی از محققین معتقد هستند که درآمدن دندان اضافه در نتیجه عوامل محیطی بوده و برخی دیگر آن را ناشی از مسئله ژنتیک می دانند. متخصصان و پژوهشگران از دلیل رشد دندان اضافه اطمینان کامل ندارند، اما در صورت داشتن اختلالاتی نظیر موارد زیر ممکن است افراد رشد دوباره دندان را در چند ناحیه فک تجربه کنند. در ادامه به علل رشد دندان اضافه در کودکان می پردازیم.

۱. عوامل ژنتیکی

در اثر فعالیت بیش از اندازه یک گروه از سلول ها، جوانه های دندان به دندان تبدیل شده و باعث رشد دندان های اضافی در دهان می شوند. علاوه بر این در اثر برخی از عوامل محیطی خاص نیز دندان اضافی در داخل دهان رشد می کند.

۲. بیماری فابری

یکی از مهم ترین دلایل ژنتیکی برای رشد دندان اضافی بیماری فابری بوده که در نتیجه کمبود آنزیم های خاص در بدن شخص دیده می شود. این بیماری، ناهنجاری های گوناگون را در تمام بدن شخص به وجود می آورد و عوارض جدی به همراه دارد. توجه داشته باشید اگر این بیماری نادر را دارید، بدن تان نمی تواند برای تجزیه مواد چرب آنزیم بسازد. این اختلال سبب درد شدید، سوزش در دست ها و پاها، درد معده، بثورات پوستی و ناتوانی در تعریق خواهد شد.

علت در آمدن دندان اضافه

۳. شکاف کام یا شکاف لب

شکاف در لب بالایی یا سقف دهان سبب رشد دندان اضافه می شود. این دو عارضه نسبتا شایع هر دو نقص مادرزادی به شمار می روند و به طور معمول در اوایل بارداری رخ می دهند. این بیماری ممکن است باعث بروز مشکلات دیگری نظیر مشکل در تغذیه، عفونت گوش، گفتار و شنوایی شود.

۴. کلیدوکرانیال دیسپلازی

این عارضه که به دنبال رشد دندان اضافه رخ می دهد یکی از شرایط ژنتیکی بوده و در فرآیند رشد دندان ها و استخوان ها نقش مهمی دارد. کلیدوکرانیال دیسپلازی باعث از دست دادن دندان های شیری، رشد دندان های اضافی و تأخیر در رشد دندان ها می شود.

۵. دیزوستوز کلیدکانیال

این بیماری بسیار نادر بوده و علاوه بر درآمدن و رشد دندان اضافه سبب بدشکلی در استخوان های فرد، به خصوص در بخش استخوان ترقوه می شود.

سندرم گارنر

این سندرم از جمله بیماری های ارثی نادر بوده که باعث رشد غیر طبیعی بافت های بدن از جمله رشد دندان های اضافی می شود. علاوه بر این سندرم گارنر باعث ایجاد تومورهای بی خطر در بدن شده که به شکل سرطانی ظاهر می شوند.

رشد دندان اضافه چه علتی دارد؟

امیدواریم مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. در پایان پیشنهاد می کنیم مقالات رشد دندان کودکان، کشیدن دندان کودکان و کیست دندان در کودکان را نیز مطالعه فرمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *