دسته ها
پنج شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳

نگاهی به کشور مولداوی و آشنایی بیشتر با کشور مولداوی

  • شیوا فهیمی
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰

کشور مولداوی منطقه ای محصور در خشکی اروپای شرقی می باشد که از غرب با رومانی و از شرق با اوکراین همسایه است. برای آشنایی بیشتر با این کشور با ما همراه باشید.

کشور مولداوی با اسم جمهوری شوروی سوسیالیستی مولداوی شهرت دارد و استقلال این کشور با همین اسم صورت یافته است. مولداوی عضو سازمان ملل متحد بوده و پایختت آن شهر کیشیناو است. در این مطلب بیشتر با این کشور آشنا می شوید.

آشنایی با کشور مولداوی

کشور مولداوی در شرق قاره اروپا قرار دارد و سالیان متمادی در سلطه روس بود. بخش های بسیاری از این کشور در سال ۱۸۱۲ به سلطه روسیه درآمد. بعد از انحلال امپراطوری روسیه در سال ۱۹۱۸ این سرزمین ها قسمتی از رومانی شد. در سال ۱۹۴۰ اتحاد جماهیر شوروی سابق این سرزمین ها را به اشغال خود درآورد.

بعد از جنگ جهانی دوم این سرزمین بین اوکراین و جمهوری تازه تاسیس شوروی مولداوی مورد تقسیم قرار گرفت. در سال ۱۹۹۱ این کشور استقلالش را اعلام ولی نیروهای نظامی روسیه تا سال ۱۹۹۳ در مولداوی باقی ماندند. این کشور از طرف غرب با رومانی و از شرق با اوکراین همسایه می باشد.

مرزهای مولداوی با رومانی در راستای رود پروت قرار دارد. این کشور به اسم جمهوری شوروی سوسیالیستی مولداوی مشهور است و البته استقلال آن هم با این اسم صورت گرفته است. منطقه ای از ساحل شرقی این کشور در رود نیسترو واقع است. موقعیت دولت در این کشور با توجه به رویکرد پارلمانی ارزیابی می گردد.

 این کشور مساحتی حدود ۳۳۷۰۰ کیلومتر مربع دارد. پایتخت مولداوی شهر کیشینف است و هر یک از شهرهای این کشور ارزش منطقه ای خاص خود را دارد.

بیش از یک میلیون و سیصد هزار نفر در آن مشغول به کار هستند. ولی همچنان نیروی کار در این کشور کم ارزیابی شده است. وضعیت نرخ بیکاری در مولداوی ۵ درصد گزارش شده است و البته بیش از ۲۵ درصد جوانان این کشور بیرون از مرز مشغول هستند.

در سال ۲۰۱۰ مولداوی با کمترین میزان درآمد سالانه ملی، افزایش مهاجرت برای پیدا کردن شغل و کاهش میزان مبادلات بازرگانی فقیرترین کشور در همسایگی اتحادیه اروپا بود. به دلیل مشکل بیکاری ناشی از بحران اقتصادی تقریبا یک سوم شهروندان مولداوی این کشور را برای یافتن کار به کشورهای همسایه ترک کردند.

ارتباطات

مولداوی در خشکی محصور بوده و تنها راه ارتباطی بین المللی این کشور مرز آبی در کنار رود دانوب به طول ۴۸۰ متر می باشد. این منطقه بعد از استقلال، با تلاش بسیار دولت به سمت بندر شدن پیش رفت و هر نوع سرمایه گذاری و کمک کشورهای دیگر برای تاسیس و تجهیز این بندر و ایجاد ارتباطات جاده ای اقدامی کاملا حیاتی بوده و اجازه ارتباط آزاد و تجارت آزاد برای این کشور فراهم می شود.

به علت کاهش تولیدات صنعتی و کشاورزی بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، قسمت خدمات تحت سلطه اقتصاد مولداوی قرار گرفت و بیشتر از ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. مولداوی از لحاظ سرانه تولید ناخالص داخلی دومین کشور فقیر اروپا بوده و هر چند این کشور توسعه انسانی تقریبا بالایی دارد ولی رتبه ۹۰ را در جهان دارد.

ضمنا این کشور توسط جمهوری پارلمانی اداره می شود و رئیس جمهور ریاست کشور و نخست وزیر ریاست دولت را بر عهده دارد. این کشور عضو سازمان ملل متحد، شورای اروپا، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، سازمان جهانی تجارت، سازمان GUAM برای دموکراسی و توسعه اقتصادی، کشورهای مشترک المنافع و سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه و همچنین متقاضی عضویت در اتحادیه اروپا هم می باشد.

در پایان از همرای شما سپاسگزاریم. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با کشور ایتالیا و کشور سنگاپور روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *