دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

بررسی گوشی شیائومی ۱۲ ایکس و کیفیت ساخت آن

  • شیوا فهیمی
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰

شیائومی ۱۲ ایکس گوشی اقتصادی خانواده پرچمدار شیائومی و یکی از گوشی های جذاب بازار به شمار می رود. این مطلب به بررسی شیائومی ۱۲ ایکس می پردازد.

شیائومی ۱۲ ایکس یکی از گوشی های پرچمدار اقتصادی این برند چینی می باشد که از نظر دوربین و عملکرد حرف های بسیاری برای گفتن دارد. اگر مایلید تا از مشخصات این اسمارتفون اطلاعات کافی به دست آورید در ادامه مطلب به بررسی گوشی شیائومی ۱۲ ایکس می پردازیم.

معرفی و بررسی گوشی شیائومی ۱۲ ایکس

شیائومی ۱۲ ایکس اسمارتفون جمع و جوری است که به همراه مدل های شیائومی ۱۲ و شیائومی ۱۲ پرو ارائه شد. از گوشی های هم قیمت با این گوشی می توان به شیائومی ۱۱T Pro و S21 FE سامسونگ اشاره کرد. به طور کلی گوشی های پرچمدار شیائومی در اواخر سال ۲۰۲۱ معرفی شدند.

نسخه های پایه و پرو شیائومی ۱۲ با یکدیگر تفاوت فنی چندانی نداشته و تقریبا همه انتظارات از یک پرچمدار تمام عیار را پاسخ می دهند. از سویی شیائومی ۱۲ ایکس عضو سوم خانواده گوشی های رده بالا است که به نوعی پرچمدار اقتصادی سال ۲۰۲۱ هم می باشد.

این گوشی زیبایی و کیفت ساخت عالی داشته و مانند مدل پایه خوش دست می باشد. ولی از لحاظ سخت افزاری با اعضای این خانواده تفاوت هایی دارد. خوشبختانه عملکرد گوشی فدای قیمت آن نشده و تراشه قدرتمندی در شیائومی ۱۲ ایکس به کار رفته است. در دیگر مشخصات فنی نیز ۱۲ ایکس با شیائومی ۱۲ تفاوتی ندارد و از نمایشگر، دوربین و باتری مشابه بهره می برد.

در ادامه به بررسی گوشی شیائومی ۱۲ ایکس پرداخته تا به ارزش خرید آن بیشتر پی ببرید.

طراحی و کیفیت ساخت

در بررسی طراحی گوشی شیائومی ۱۲ ایکس باید گفت زبان طراحی متقارن و فرم خمیده گوشی این اسمارتفون را به معنی واقعی به گوشی خوش دست، زیبا و باکیفیت تبدیل کرده که حتی افراد سخت پسند هم به آن متمایل می شوند. گوشی شیائومی ۱۲ ایکس با ابعاد ۸.۲* ۶۹.۹ *۱۵۲.۷ میلی متر و وزن ۱۷۶ گرم تقریبا هم اندازه گلکسی اس ۲۲ می باشد.

با این ابعاد برای دسترسی به بخش های مختلف گوشی با دردسر خاصی روبرو نمی شوید و وزن زیادی را حس نمی کنید. شیائومی این گوشی را در رنگ های آبی، خاکستری و یاسی راهی بازار کرده است. گوشی شیائومی ۱۲ ایکس  از فریم آلومینیومی و بدنه شیشه ای بهره می برد.

روی نمایشگر لایه محافظ گوریلاگلس ویکتوس و پنل پشتی گوریلاگلس ۵ قرار دارد. علاوه بر فریم بدنه گوشی مات بوده از این رو کمتر اثر انگشت و لک را جذب می کند. لمس بافت نرم بدنه گوشی نیز حس خوبی ایجاد می کند. در ضمن به ندرت ممکن است گوشی شیائومی ۱۲ ایکس از دست سر بخورد.

در پایین فریم دستگاه یکی از شیارهای اسپیکر، پورت تایپ سی، پورت سیمکارت و میکروفن مکالمه تعبیه شده و در بالای فریم اسپیکر دوم، میکروفن حذف نویز و سنسور مادون قرمز قرار دارد. طراحی اسپیکرها کاملا متقارن و البته خلاقانه می باشد و شیوه قرارگیری شیارها کنار هم اکولایزر صدا را در ذهن ایجاد می کند.

در سمت راست گوشی کلیدهای پاور و تنظیم صدا تعبیه شده و در سمت چپ از المان خاصی خبری نیست. شیائومی ۱۲ ایکس در پنل پشتی به دوربین های سه گانه مجهز است که برآمدگی مستطیلی دوربین ۱۲ ایکس طراحی نوآورانه و جذابی دارد. ولی قطر زیاد آن سبب می شود هنگام قرارگیری روی میز بلغزد.

نمایشگر

بررسی ها نشان می دهد گوشی شیائومی ۱۲ ایکس همانند نسخه پایه از نماشگر ۶.۲۸ اینچی اولد با وضوح فول اچ دی یا ۱۰۸۰*۲۴۰۰ پیکسل بهره می گیرد. پنل نمایشگر ۱۲ بیتی می تواند ۶۸ میلیارد رنگ را به نمایش در آورد. با این وجود شیائومی ۱۲ ایکس جزو اولین گوشی هایی است که با پنل های ۱۲ بیتی بومی به دست کاربر می رسد.

نمایشگر این اسمارتفون از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز پشتیبانی دارد که البته به شکل تطبیقی و بر اساس محتوا بین میزان ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ هرتز متغیر بوده تا در مصرف باتری صرفه جویی شود. در ادامه بررسی نمایشگر گوشی شیائومی ۱۲ ایکس  قابل ذکر است که سنسور اثر انگشت زیر صفحه نمایش تعبیه شده که دقت و عملکرد ایده آلی را ارائه می دهد.

البته محل قرارگیری سنسور کمی پایین بوده و برای دسترسی به آن احتمالا باید گوشی را در دست جابجا کنید. گوشی شیائومی ۱۲ ایکس برای نمایش محتوا HDR از استانداردهای دالبی ویژن و HDR10 + پشتیبانی دارد. روشنایی نمایشگر نیز در بیشترین حالت به ۱۱۰۰ نیت می رسد.

تست های صورت گرفته برای سنجش شدت روشنایی نمایشگر هم این محدوده را نشان داد. در حالت دستی روشنایی نمایشگر ۶۲۸.۵ نیت و در حالت خودکار ۱۱۸۰ نیت ارائه شد. یعنی حتی کمی بیشتر از عدد گزارش شده توسط شرکت سازنده. با این عملکرد حین کار با این گوشی زیر نور خورشید، مشکلی در زمینه خوانایی نمایشگر ایجاد نمی شود.

کمترین روشنایی نمایشگر هم تا دو نیت می باشد که هنگام کار با گوشی در محیط های تاریک چشم ها اذیت نشود.

اسپیکر

در بررسی اسپیکر گوشی شیائومی ۱۲ ایکس مشخص شد که از اسپیکرهای استریو بهره می برد که به شکل متقارن در قسمت های بالا و پایین فریم قرار دارند و توسط هارمن کاردن تنظیم شده اند. به این ترتیب چه از لحاظ حجم صدا و چه دقت عملکرد خیلی خوبی دارند. البته بلندی صدای اسپیکرها در حد آیفون ۱۳ اپل نیست ولی از گلکسی اس ۲۲ بیشتر می باشد.

به لطف پشتیبانی از استاندارد دالبی صدای پخش شده توسط این اسپیکرها عمیق و غنی می باشد. خوشبختانه همه بازه های طیف فرکانسی نیز به خوبی شنیده می شوند.

نرم افزار

در این بخش نرم افزار گوشی شیائومی ۱۲ ایکس را مورد بررسی قرار می دهیم. برای این اسمارتفون اندروید ۱۱ به همراه رابط کاربری MIUI 13 در نظر گرفته شده است. در حالی که دو عضو دیگر این خانواده به اندروید ۱۲ مجهز هستند. در حال حاضر بروزرسانی اندروید ۱۲ در اروپا و چین برای شیائومی ۱۲ ایکس نیز دردسترس می باشد و احتمالا برای دیگر مناطق نیز به زودی منتشر شود.

به گفته شیائومی رابط کاربری مخصوص از پایه بازنویسی شده تا مدیریت منابع سخت افزاری یعنی پردازنده، حافظه رم و حافظه ذخیره سازی بهتر شود. همچنین این برند بیان داشته در MIUI 13 تا ۴۰ درصد پردازش های پس زمینه بهینه شده است. همچنین مدیریت توان مصرفی نیز بهتر صورت می گیرد و نسبت به نسخه های قبل MIUI 13 حدود ۱۰ درصد توان کمتری استفاده می کند.

از لحاظ ظاهری MIUI 13 فرق زیادی با نسخه قبل نداشته و از همان ظواهر آشنا بهره می برد. به لطف سخت افزار قوی استفاده شده در این گوشی رابط کاربری MIUI 13 بسیار نرم و بدون لگ اجرا شده و تجربه کار با گوشی لذت بخش تر می شود. ناگفته نمایند شیائومی در این رابط کاربری قابلیت جدیدی به بخش باتری در منو تنظیمات افزوده تا کاربر بتواند پروفایل عملکرد دستگاه را بین سه حالت مختلف تغییر دهد. تقریبا شبیه آنچه ویندوز برای لپ تاپ ها ارائه می دهد.

سخت افزار

در بررسی سخت افزاری گوشی شیائومی ۱۲ ایکس قابل ذکر است که در قلب این گوشی تراشه پرچمدار و قوی اسنپدراگون ۸۷۰ فایوجی به کار رفته که با معماری ۷ نانومتری تولید می شود. به این ترتیب انتظار می رفت در تست ها عملکرد پایداری از خود بروز دهد. از طرفی دیگر اعضای این خانواده از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل اول بهره می برند که با لیتوگرافی سامسونگ تولید شده و آنطور که در خانواده گلکسی اس ۲۲ وجود داشت از مشکلات ناپایداری و گرم شدن زیاد تراشه های تولید کره رنج می برد.

گوشی شیائومی ۱۲ ایکس با این تراشه عملکرد روان و سریعی در اجرای برنامه ها و بازی های گرافیکی دارد. و همچنان اسنپدراگون ۸۷۰ یک پردازنده قوی به شمار می رود که از لحاظ عملکرد نمایش خیلی خوبی ارائه داده و خیلی کم مصرف است. قابل ذکر است بازی های کال آف دیوتی و گنشین ایمپکت نیز بدون هیچ مشکلی روی این گوشی اجرا شد.

به این ترتیب گوشی شیائومی ۱۲ ایکس عملکردی در حد یک پرچمدار داشته و از این نظر نگرانی وجود ندارد. این تراشه ۸ هسته ای شامل یک هسته قوی با فرکانس کاری ۳.۲ گیگاهرتز، سه هسته با فرکانس کاری ۲.۴ گیگاهرتز و ۴ هسته کم مصرف با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز می باشد.

همچنین پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۵۰ آن را در فرکانس ۶۷۰ مگاهرتز همراهی می کند. در ضمن باید اشاره کرد گوشی شیائومی ۱۲ ایکس با حافظه های رم ۸ و ۱۲ گیگابایت به همراه حافظه های ذخیره سازی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت ارائه می شود که مانند بیشتر گوشی های پرچمدار از اسلات حافظه میکرواس دی خبری نیست.

این میزان حافظه سرعت خیلی خوبی در عملیات خواندن و نوشتن داشته و نتایج حاصل از بنچمارک ها نیز آن را تایید می کند.

دوربین

بررسی ها نشان داد مجموعه دوربین گوشی شیائومی ۱۲ ایکس از لحاظ فنی با مدل پایه تفاوتی نداشته و همان ترکیب عریض، فوق عریض و ماکرو ارائه می شود. دوربین اصلی یا عریض به سنسور IMX766 سونی با دقت ۵۰ مگاپیکسل و گشودگی دیافراگم ۱.۹ و فاصله کانونی ۲۶ میلی متر مجهز است.
همچنین لرزشگیر اپیتیکال و فوکوس خودکار تشخیص فاز هم مجهز است. دوربین فوق عریض به سنسور ۱۳ مگاپیکسل با مدل OV13B10 و دریچه دیافراگم ۲.۴ مجهز است و می تواند میدان دید ۱۲۳ درجه را برای عکاسی ارائه دهد. دوربین ماکرو نیز از سنسور ۵ مگا پیکسلی S5K5E9 سامسونگ بهره می برد.

قابل ذکر است گوشی شیائومی ۱۲ ایکس برای ثبت تصاویر سلفی به دوربینی با سنسور ۳۲ مگاپیکسل و دریچه دیافراگم ۲.۵ و فاصله کانونی ۲۶ میلیمتر مجهز است. برای سنجش عملکرد دوربین سلفی با این که به قابلیت HDR مجهز است ولی از نظر گستره دینامیکی خروجی قابل قبولی ندارد و پشت سر سوژه نور وجود داشت با تغییر حالت عکاسی به پرتره، سلفی شرایط بدی پیدا کرد.

به طور کلی ماژول دوربین گوشی شیائومی ۱۲ ایکس از دوربین ۵۰ مگاپیکسل با وضوح بالا، دوربین ۱۳ مگاپیکسل فوق عریض و دوربین ۵ مگاپیکسل تله فوتوماکرو بهره می برد. این دوربین ها از حالت شب پشتیبانی و یک گزینه حالت شب خودکار هم در برنامه دوربین گوشی شیائومی ۱۲ ایکس به صورت پیش فرض وجود دارد.

گزینه دیگری که مورد توجه است قابلیت فوکوس ردیابی چشم می باشد که به صورت پیش فرض روشن می باشد. دوربین اصلی گوشی تصاویری با وضوح ۱۲.۵ مگاپیکسل ثبت می کند و از لحاظ کیفیت عالی است. این تصاویر جزئیات را با رزولوشن خیلی خوبی نشان داده و همه چیز خوب به نظر می رسد.

رنگ ها در همه تصاویر واقعی و جذاب به نظر می رسد. کنتراست عکس ها بالا بوده و محدوده دینامیکی آن ها نیز خوب است. در نهایت هیچ نویزی در تصاویر ثبت شده با این دوربین ها دیده نمی شود. گفتنی است دوربین فوق عریض دستگاه نیز با فعال بودن قابلیت Auto Night Mode به طور پیش فرض، تصاویر واضحی به ثبت رسانده و نویز خیلی کمی در آن ها مشاهده می شود و اشباع رنگ ها هم خوب است.

در ضمن می توان حالت شب دستی را هم برای دوربین فوق عریض دستگاه استفاده که با وجود این قابلیت، نوردهی تصاویر خیلی بهبود می یابد و عکس های روشن و واقعی تری به ثبت می رسد.

باتری

در بررسی ها مشخص شد گوشی شیائومی ۱۲ ایکس از باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی بهره می برد. شرکت سازنده در پرچمدار اقتصادی خود روند حذف شارژ را به کار نبسته و آن را مشابه شیائومی ۱۲ و ردمی نوت ۱۱ پرو با شارژ خیلی سریع ۶۷ واتی ارائه داده است. شارژر شیائومی ۱۲ ایکس می تواند در مدت ۳۹ دقیقه باتری را از شارژ صفر تا صد شارژ نماید.

همچنین باتری گوشی شیائومی ۱۲ ایکس می تواند در کاربری روزمره، حدود ۱۱ ساعت و سی دقیقه شارژدهی داشته باشد. در تست پخش ویدیو گوشی شیائومی ۱۲ ایکس ۱۲ ساعت و سی دقیقه شارژدهی داشت که ۴ ساعت کمتر S21 FE از و ۷ ساعت و سی دقیقه کمتر از اس ۲۲ سامسونگ می باشد.

این باتری با شارژر اصلی در مدت ۱۵ دقیقه ۴۵ درصد و در نیم ساعت تا ۸۰ درصد شارژ می شود که سرعت بی نظیر آن را نشان می دهد. برخلاف شیائومی ۱۲، گوشی شیائومی ۱۲ ایکس از قابلیت شارژ بی سیم پشتیبانی نداشته و گزینه ای برای شارژ معکوس سیمی یا بی سیم نیز وجود ندارد.

سخن پایانی

با توجه به بررسی ها می توان گفت گوشی شیائومی ۱۲ ایکس با طراحی زیبا، مدرن و اصولی به سادگی می تواند یکی از جذاب ترین و خوش دست ترین گوشی های بازار باشد. استفاده از زبان طراحی متقارن و کیفیت ساخت عالی این پرچمدار اقتصادی را به انتخابی جذاب برای تمام سلایق حتی افراد سخت پسند تبدیل کرده است.

به لطف تراشه قوی به کار رفته و البته پایدار در این اسمارتفون، گوشی شیائومی ۱۲ ایکس می تواند دستگاه ایده آلی برای افرادی باشد که به عملکرد در وهله اول اهمیت می دهند. نقطه قوت این گوشی را بایست در پایداری عملکرد آن در شرایط تحت فشار محسوب کرد. در میان گوشی های پرچمدار کمتر گوشی وجود دارد که در شرایط یکسان این پایداری عملکردی را ارائه دهد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *