دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

بررسی گوگل پیکسل ۶ و نگاهی به ارزش خرید و قابلیت این گوشی

  • شیوا فهیمی
  • ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • ۰

در اکتبر ۲۰۲۱ از گوشی های پرچمدار گوگل پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو رونمایی شد. از مشخصات برجسته این دو گوشی تراشه جدید تنسور است که برای نخستین بار به کار گرفته شد. در این مطلب به بررسی گوگل پیکسل ۶ می پردازیم.

گوگل پیکسل ۶ از تراشه قوی، عمر باتری طولانی و نرم افزار روان بهره می برد. این گوشی بر زبان طراحی همیشگی گوگل تاکید داشته و ظاهر خاص آن ممکن است باب سلیقه همگان نباشد. در ادامه به بررسی گوگل پیسکل ۶ می پردازیم تا با مشخصات این اسمارتفون بیشتر آشنا شوید.

بررسی گوگل پیکسل ۶ با ارزش خرید بالا

گوشی گوگل پیکسل ۶ حدودا بیش از دو سال است که روانه بازار شده به این ترتیب از نظر کارایی اندکی قدیمی به نظر می رسد. اگر بخواهیم به چند اسمارتفون تقریبا مشابه با این گوشی اشاره نماییم می توان گوشی های گوگل پیکسل ۶ پرو، گوگل پیکسل ۷ و گوگل پیکسل ۷ پرو را نام برد.

   

در ۱۹ اکتبر ۲۰۲۱ دو گوشی پرچمدار گوگل معرفی شدند. این گوشی ها با اسامی گوگل پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو تفاوت های متعددی با نسل پیشین خود داشتند و بیش از هر چیزی بر قابلیت های پردازشی و تصویری تمرکز داشتند. از برجسته ترین این موارد باید به تراشه تنسور آن ها اشاره نمود که از دو هسته قدرتمند بهره می برد و اولین بار در این صنعت استفاده شد.

گوگل پیکسل ۶ به نوعی جایگزین خوبی برای پیکسل ۵ محسوب می شود. همچنین این گوشی با آیفون ۱۳ و گلکسی اس ۲۱ اولترا نیز فاصله قابل توجهی دارد. ولی با ویژگی های چشمگیر خود از ارزش خرید بالایی بهره می برد. پیکسل ۶ با عملکرد قوی دوربین، نرم افزار روان و عمر باتری طولانی به راحتی جایگزین پیکسل ۵a می شود.

این گوشی اکثر اصولی که بر زبان طراحی همیشگی گوگل تاکید دارد را حفظ نموده ولی عنصری از آینده گرایی هم در آن مشاهده می شود. ظاهر آن مورد پسند ما واقع شد ولی ممکن است برای همه جذاب به نظر نرسد. در ادامه با بررسی گوگل پیکسل ۶ همراه ما باشید.

طراحی و کیفیت ساخت

فرم بدنه و طراحی پیکسل ۶ مدت ها قبل از نمایش این گوشی در ماه آگوست ۲۰۲۱ مشخص شده بود. از این رو هیجان زیادی در برخورد اولیه با نسل جدید پیکسل های گوگل ایجاد نشد. بررسی ها نشان می دهد نخستین نکته مشهود در طراحی پیکسل ۶ نوار افقی برجسته دوربین های پنل پشتی است که نسبت به طرح های لنزهای دوربین اکثر گوشی ها که به تفکیک لنزها و حذف حاشیه پیرامونی آن ها تاکید می کنند نمونه ای کاملا متمایز به شمار می رود.

البته این طراحی بدیع نبوده و در گذشته نیز شبیه آن در گلکسی اس ۱۰ فایوجی و قبل تر از آن در نکسوس ۶ پی تکرار شده بود. شاسی دستگاه فلزی است و پنل پشتی نیز از شیشه مات و مقاوم در مقابل اثر انگشت ساخته شده که از جنس گوریلاگلس۶ می باشد. لبه های کاور بخش پشتی خمیده است که سبب قرار گیری بهتر در دست و ضخامت کمتر شده است.

این اسمارتفون در رنگ های مشکی، سفید، صورتی و سبز ارائه می شود. نوار دوربین کمی ضخیم تر و بالاتر قرار گرفته که موجب باریک تر شدن حاشیه بالای دوربین در نسخه استاندارد می شود. این موضوع سبب شده تشخیص پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو در یک نگاه امکان پذیر باشد زیرا در مدل پرو حاشیه بزرگتر و مشهود تری در بالای دوربین ها دیده می شود.

بررسی ها نشان داد با وجود یکسان بودن فرم و محل دوربین سلفی پانچی در گوگل پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو لبه های کناری نمایشگر در نسخه پرو خمیده و در نسخه عادی به شکل تخت و بدون خمیدگی است. ضمنا بدنه گوگل پکسل ۶ از استاندارد IP68 بهره می برد به این ترتیب در برابر نفوذ گرد و غبار و آب مقاوم می باشد.

این گوشی با ابعاد ۸.۹*۷۴.۸*۱۵۸.۶ میلی متر نمایشگر ۶.۴ اینچی را در خود جای داده است. به نظر می رسد در بین گوشی های پیکسل این گوشی ضخامت بیشتری دارد. دلیل این موضوع به باتری حجیم آن باز می گردد که بعد از پیکسل ۵A فایوجی و نسخه پرو پیکسل ۶ در بین سایر گوشی های گوگل بالاترین ظرفیت را دارد. این موضوع بر وزن ۲۰۷ گرمی گوشی هم تاثیر محسوسی داشته است.

قابل ذکر است ریل های مات و جزئیات برجسته در گوگل پیکسل ۶ نسبت به نسخه پرو کمتر دیده می شوند. لبه های سمت چپ و بالای گوشی خالی بوده ولی در لبه سمت راست کلید پاور، کلید تنظیم صدا و اسلات سیمکارت تعبیه شده است. این کلیدها براق بوده و سبب تشخیص آسان آن ها می شود.

هر دو کلید اندکی سفت به نظر می رسند ولی با یک کلیک لمسی رضایت بخش همراه هستند. در بخش پایین دستگاه نیز شاهد حضور پورت شارژ یو اس بی سی و مشبک های دو گانه اسپیکر می باشیم. در ضمن دوام گوگل پیکسل ۶ در مقایسه با گوشی های همرده خود عالی دیده می شود.

نمایشگر ۹۰ هرتزی

در بررسی ها مشخص شد برای گوگل پیکسل ۶ نمایشگر اولد تخت ۶.۴ اینچی با نرخ نوسازی ۹۰ هرتز در نظر گرفته شده است. حاشیه های نمایشگر باریک بوده ولی به دلیل تخت بودن صفحه از نسخه پرو بیشتر دیده می شود. وضوح تصویر در این جا ۱۰۸۰*۲۴۰۰ پیکسل است که معادل تراکم ۴۱۱ پیکسل در اینچ می باشد.

رنگ های نمایشگر شاداب و دقیق به همراه سیاهی عمیق هستند. در ضمن نمایشگر به اندازه روشن بوده که در مقابل نور مستقیم خورشید محتوای آن قابل مشاهده باشد و زاویه دید آن هم ثابت است. شایان ذکر است سنسور اثر انگشت پایین نمایشگر با رقبا برابری نموده ولی با سنسورهای سنتی یا تعبیه شده در کلید پاور قابل مقایسه نمی باشد.

بررسی ها نشان داد راه اندازی گوگل پیکسل ۶ از دیگر گوشی های اندرویدی ساده تر بوده و در طی یک هفته تست و استفاده منظم حدود ۹۰ درصد مواقع اثر انگشت را به آسانی تشخیص داد. صفحه نمایش این گوشی همچنین از کنتراست یک میلیون به یک، نمایش محتوای اچ دی آر، قابلیت همیشه روشن پشتیبانی نموده و با گوریلاگلس ویکتوس هم محافظت می شود.

باتری بادوام

گوگل پیکسل ۶ به باتری ۴۶۱۴ میلی آمپر ساعتی مجهز است که در تست ها به طور میانگین ۲۳ ساعت ۱۱ دقیقه دوام آورد. در طول یک هفته استفاده منظم تنها دوبار به شارژ گوشی نیاز شد و در صورت عدم استفاده از آن خالی شدن باتری مشاهده نشد. پیکسل ۶ از شارژ سریع ۳۰ وات توسط یو اس بی- پی دی ۳.۰ و آداپتورهای شخص ثالث سازگار پشتیبانی دارد.

همچنین از قابلیت شارژ بی سیم ۲۱ واتی بهره می برد. در ضمن این گوشی دارای قابلیت اشتراک گذاری معکوس انرژی هم می باشد. قابل ذکر است گوگل پیکسل ۶ از مودم اگزینوس ۵۱۲۳ سامسونگ بهره می برد. نسل دوم مودم فایوجی سامسونگ در نسخه جهانی سری گلکسی اس ۲۰ نیز ظاهر شد.

با این وجود آن چه درباره مودم پیکسل ۶ خیلی چشمگیر می باشد سرعت اتصالش است. این گوشی در نواحی مختلفی تست شده و هرگز با سیگنال ضعیف روبرو نشده است.

اسپیکرها

کیفیت تماس گوگل پیکسل ۶ عالی بوده و در تماس های آزمایشی واضح عمل کرده است. همچنین حذف سیستم نویز آن بدون هیچ مشکلی کار می کند. اسپیکر داخل نمایشگر نیز ۸۴ دسی بل بوده و به اندازه کافی صدای بلندی دارد که در جاهای شلوغ نیز می توان صدای تماس را شنید.

همچنین بررسی ها حاکی از آن است که اسپیکرهای استریو گوگل پیکسل ۶ هم عالی بوده و حداکثر صدای آن ها ۹۰ دسی بل می باشد. صدای آن ها به اندازه ای بلند بوده که یک اتاق را پر نمایند و صحنه صوتی چشمگیر با صدای دلپذیر ایجاد کنند.

تراشه تسنور

بررسی ها نشان داد گوگل پیکسل ۶ به تراشه تنسور ۵ نانومتری گوگل مجهز است. اگر به دنبال گوشی با پلتفرم و تراشه مناسب برای بازی یا اجرای برنامه می باشید، سیستم عامل گوگل پیکسل ۶ برای اجرای بازی ها و نرم افزارها مناسب است و می توانید آن ها را تقریبا روان و بدون لگ اجرا نمایید.

دقت کنید در مواردی مانند پر شدن حافظه گوشی یا شارژ کم امکان اختلال در اجرای آن ها وجود دارد. گوگل پیکسل ۶ به همراه نسخه پرو اولین گوشی هایی هستند که با تراشه تنسور ارائه می شوند. این تراشه توسط گوگل به صورت خاص برای سری گوشی های پیکسل طراحی شده است.

پردازنده تسنور ۵ نانومتری علیرغم پردازنده ۸ هسته اولیه از لحاظ انرژی کارامد است. این تراشه قوی را یک پردازنده گرافیکی ۲۰ هسته ای با اسم مالی جی ۷۸ همراهی می کند که امور عکاسی محاسباتی و بازی را انجام می دهد. گوگل آرایه ای از پردازنده های امنیتی را هم به پیکسل ۶ اضافه نموده و هسته امنیتی تنسور زیر یک سیستم سی پی یو ایزوله قرار داشته که حساس ترین وظایف را انجام می دهد.

در بررسی ها مشخص شد گوگل پیکسل ۶ با حافظه رم ۸ گیگابایت و حافظه های داخلی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت ارائه می شود. در این اسمارتفون خبری از اسلات میکرو اس دی نبوده ولی به طور خودکار گوگل وان از ۱۵ گیگابایت اطلاعات کاربر نسخه پشتیبان تهیه می کند.

سرعت عملکرد گوگل پیکسل ۶ عالی بوده و در عرض چند ثانیه بوت می شود. برنامه ها به راحتی اجرا می شوند و بیشتر وظایف یک گوشی همراه را انجام می دهد. به این ترتیب دستیار گوگل و دیگر ویژگی های صوتی نیز بدون تاخیری عمل می کنند. از این رو می توان گفت اجرای بازی در گوگل پیکسل ۶ لذت زیادی دارد.

اندروید ۱۲

در بخش نرم افزاری گوگل پیکسل ۶ با اندروید ۱۲ ارائه می شود که با رابط کاربری جدید کاملا بازسازی شده است. گوگل برای آن سه آپدیت نرم افزاری و ۵ سال بروز رسانی امنیتی در نظر گرفته است. در ضمن کاربران گوشی های پیکسل در طی سال توسط برنامه خاص ویژگی های گوگل دراپ،  قابلیت های جدیدی هم دریافت می کنند.

رابط کاربری این گوشی گامی بزرگ برای اندروید ۱۲ محسوب می شود. اعلان ها و ویژگیهای امنیتی بهتر شده هر چند منو تنظیمات سریع کاملا متفاوت دیده می شود. در ضمن قابلیت شخصی سازی اندروید ۱۲ را از نسخه های قدیمی اندروید متمایز می نماید.

همچنین اگر رنگ یا تصویر خاصی مدنظر شما باشد گوگل پیکسل ۶ می تواند پس زمینه و آیکون های سفارشی را بر اساس آن سایه ایجاد کند. قابلیت تایپ صوتی نیز تغییرات اساسی یافته است. در ضمن از داده های دیگر سرویس های گوگل می توانید برای بهبود رونویسی استفاده و از میکروفن جهت تایپ کمک بگیرید.

دوربین های جذاب

در این بخش به بررسی دوربین های گوگل پیکسل ۶ می پردازیم.  این اسمارتفون از دوربین های اولیه و فوق عریض بهره می برد و فاقد لنز تله فوتو می باشد. دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسل با دیافراگم ۱.۸۵ است که از فوکوس خودکار برای تصاویر واضح ۱۲.۵ مگاپیکسل بهره می برد. در ضمن یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض با دیافراگم ۲.۲ وجود دارد. این لنز میدان دید ۱۱۴ درجه داشته و گوگل از عکاسی محاسباتی به همراه عناصر لنز بهبود یافته جهت کاهش اعواج استفاده می کند.

فوکوس خودکار تشخیص لیزی، سنسور طیفی و فلاشر هم در نوار دوربین گوگل پیکسل ۶ دیده می شود. هر دو لنز اصلی و فوق عریض از لرزشگیر اپتیکال و الکترونیکی برخوردارند. با این دوربین ها می توانید بهترین عکس ها را در کلاسشان به ثبت برسانید. البته گوگل همواره به علت علم رنگ های طبیعی خود شناخته شده می باشد.

ولی بررسی ها نشان می دهد تصاویر گوگل پیکسل ۶ اندکی گرم و اشباع نشده دیده می شوند. با این وجود می توانید به راحتی این تصاویر را در گوگل فوتو تغییر دهید. هر چند تصویر با نور کم هم جامد دیده می شود ولی تفاوت هایی در گوگل پیکسل ۶ و مدل قبلی هست. به نظر می رسد گوگل نسبت به قبل با حذف نویز تهاجمی تر کار می کند.

در مقابل تصاویر بدون نویز، بافت و تغییرات ظریفتر در نو راز دست می رود و برخی جزئیات را شامل نمی شود. با این که گوگل پیکسل ۶ لنز تله فوتو ندارد همچنان از زوم ۷ برابر توسط ویژگی سوپر رس زوم گوگل پشتیبانی دارد. به نظر زوم دو برابر برای عکس خوب باشد و در زوم ۴ برابر تصاویر کم عمق شده و جزئیات اندکی از دست می روند.

در ضمن گوگل پیکسل ۶ از دوربین سلفی ۸ مگا پیکسل بهره می برد و دیافراگم ۲.۰ میدان دید ۸۴ درجه را به تصویر می کشاند. به این ترتیب در هر شرایط نوری با دوربین سلفی گوشی نتیجه عالی ثبت می شود. همچنین حداکثر رزولوشن برداشت ویدیو نیز با این دوربین ۱۰۸۰ پیکسل در سی فریم بر ثانیه می باشد.

گفتنی است اگر چه ممکن است دوربین های این اسمارتفون نقص هایی داشته باشند ولی برای یک اسمارتفون در این رنج قمیتی عالی عمل می کنند. در پایان اگر مایلید تا با اسمارتفون های دیگر شرکت گوگل از جمله گوگل پیکسل ۵ و گوگل پیکسل ۳a آشنا شوید، روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *