امروزه کراس اوورها یکی از خودروهای محبوب برای خانواده ها محسوب می شوند. در این میان کراس اوور چری تیگو ۷ نیز می تواند مورد توجه قرار گیرد ولی علاوه بر مزایای متعدد دارای معایبی هم می باشد. این مطلب به بررسی معایب چری تیگو ۷ می پردازد.
بررسی معایب چری تیگو ۷
یکی از خودروهای محبوب خانواده ها، کراس اوورها می باشند که به علت قدرت و جادار بودن، روز بروز بر محبوبیت آن ها اضافه می شود. در بین انواع کراس اوورهای چینی، چری تیگو ۷ نیز در بازار مشاهده می شود. این خودرو می تواند با مزایایی که ارائه می دهد جایگاه خود را در بین مردم بیابد ولی نمی توان از معایب آن هم چشم پوشی نمود.
اگرچه شرکت چری یکی از باتجربه ترین برندهای چینی در عرصه تولید خودروهای کراس اوور خانوادگی محسوب می شود و در سال های ابتدایی با اسم ام وی ام در ایران فعالیت داشت. می توان چری تیگو ۷ را اولین کراس اوور لوکس چینی در کشور دانست که عرضه آن از سال ۹۶ شروع شد و در سبد محصولات مدیران خودرو جای گرفت.
این خودرو ابتدا در تیپ اکسلنت به بازار وارد شد اما بعد از مدتی نسخه های مجهزتر آن با تیپ IE در اختیار مشتریان قرار گرفت. تیگو ۷ نسخه IE دارای امکانات بیشتری از جمله رینگ های جدید، روکش چرمی موکا، ترمز پارک برقی است. همانند هر خودرو دیگری در دنیا، کراس اوور تیگو ۷ نیز مزایا و معایب متعددی دارد. با توجه به فروش بالای این خودرو به نظر می رسد مزایای آن بیشتر از معایبش باشد.
با این وجود با توجه به بودجه قابل توجهی که برای خرید خودرو باید پرداخت شود، افراد تمایل دارند از مزایا و معایب آن آگاهی کافی داشته باشند. چری تیگو ۷ در کشور مونتاژ می شود و همانطور که اشاره شد با وجود مزایای متعدد دارای معایب و کاستی هایی هم می باشد.
در ادامه مطلب معایب چری تیگو ۷ از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار می گیرد. در بین همه موارد عملکرد پایین و متناسب نبودن قیمت مهمترین مواردی است که خرید خودرو را به چالش می کشد.
۱. پیشرانه ضعیف نسبت به رقبا
موتور ۱.۵ لیتری تیگو ۷ قدرتی برابر ۱۴۷ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۱۰ نیوتن متر را ارائه می دهد. گیربکس ۶ سرعته دوکلاچه هم با وجود تعویض دنده های مناسب در جاده و بزرگراه، در ترافیک های شهری عملکرد مناسبی داشته و گاه دچار اختلاف عملکرد افزایش بیش از اندازه حرارت می شود. این خوردو دارای شتاب صفر تا صد ۱۱ ثانیه می باشد.
دقت کنید که موتور کم حجم و توربوشارژ این کراس اوور در طولانی مدت استهلاک بیشتری از رقبایی مانند هیوندای توسان و کیا اسپورتیج دارد. البته چری تیگو ۷ پیشرانه چندان ضعیفی ندارد و اگر قیمت مناسب تری داشت می شد بیان کرد که نسبت به رقبایش دارای قدرت موتور و پیشرانه خوبی هم می باشد.
اما چری با در نظر گرفتن قیمت بالای تیگو ۷ ؛برای این خودرو رقبای بسیاری ایجاد کرده که نسبت به آن ها از این نظر حرف زیادی برای گفتن ندارد. به طور مثال سوزوکی گرند ویتارا که برند معتبری نسبت به چری است، با پیشرانه ۲.۴ لیتری، قدرت ۱۶۹ اسب بخار ارائه می دهد و خودروی دو دیفرانسیل به شمار می رود.
در حالی که چری تیگو ۷ دیفرانسیل جلو است و برای آفرود مناسب نیست. همچنین جک S5 با قیمت پایین تر از تیگو ۷ و پیشرانه دو لیتری توروبو قدرت بیشتری (۱۷۴ اسب بخار) از تیگو ۷ دارد. همچنین اگر تیگو ۷ را با رقبای هم رده اش مقایسه نماییم به هایما اس ۷ توربو می رسیم که با پیشرانه ۱.۸ لیتری و قیمت کمتر از تیگو ۷ ، قدرت بیشتری( ۱۷۰ اسب بخار) تولید می کند.
۲. استهلاک و حساسیت زیاد
معایب دیگر چری تیگو ۷ این است که پیشرانه خودرو نسبت به کیفیت سوخت گیری و نگهداری حساسیت زیادی دارد. در صورتی که تعمیرات و سرویس کراس اوور با دقت صورت نگیرد، مالک خودرو را به دردسر می اندازد. همچنین موتور خودرو در طولانی مدت استهلاک بیشتری نسبت به دیگر کراس اوورها دارد و حتی در استفاده های روزانه هم ممکن است با اختلال روبرو شود.
۳. هزینه نگهداری بالا
این مورد از معایب چری تیگو ۷ با مورد قبلی ارتباط مستقیم دارد. استهلاک بالای این کراس اوور، آن هم بعد از اتمام زمان ضمانت نامه، صاحب خودرو را ملزم به صرف هزینه های خیلی بالا برای تعمیر و نگهداری آن می نماید. احتمالا یکی از معایب اصلی این خودرو وجود قطعات تقریبا گران قیمت و گیربکس پیچیده آن می باشد.
این موارد هزینه های سرویس خودرو را افزایش می دهند. آنچه که سبب می شود در خرید این خودرو تردید ایجاد شود، این است که انتظار نمی رود هزینه های نگهداری تیگو ۷ چینی مونتاژ شده در کشور با محصولات مشابه کره ای یکسان باشد.
۴. قیمت بالا نسبت به امکانات کم
از دیگر ایرادات اصلی چری تیگو ۷ نسبت به رقبای هم رده ای، قیمت بالای آن است. این کراس اور با وجود امکانات و آپشن های نه چندان زیاد حتی کمتر از رقبا رنج قیمتی نامعقولی دارد که این امر ممکن است سبب تجربه ناموفق تیگو ۷ در بازار کشور باشد و این کراس اوور لوکس از صحنه رقابت با سایر خودروهای موجود در بازار کنار رود.
مسلما یکی از مهمترین معیارها برای خرید خودرو، قیمت آن می باشد. از این نظر یکی از بزرگترین و اصلی ترین ایراد وارد به تیگو ۷ قیمت بالای آن می باشد. این کراس اوور در رنج خودروهای گرانقیمت جای می گیرد که اغلب افراد نسبت به خرید آن دچار تردید می شوند. ضمنا همانطور که اشاره شد امکانات و آپشن های کمی نسبت به این قیمت بالا ارائه می دهد.
هماهنگ نبودن قیمت با آپشن ها در این خودرو از معایبی است که می تواند عامل بازدارنده برای خرید تیگو ۷ باشد.
۵. عدم حضور قابلیت ۴ چرخ محرک
چری تیگو ۷ در بدو ورود به بازار، پرچمدار محصولات چری در جهان محسوب می شود و هنوز نیز از لوکس ترین محصولات این برند به شمار می رود. در کشور ما نیز از زمان ورود خودرو تاکنون جزو مجلل ترین و گران ترین محصول ارائه شده توسط مدیران خودرو می باشد. به نظر می رسد این جایگاه در مدت کوتاهی خدشه دار شود.
با این حال چری تیگو ۷ فاقد سیستم انتقال قدرت ۴ چرخ محرک است که برای کراس اووری در این رده آنچنان رضایت بخش نیست. این کراس اوور در ابتدای وارد شدن به بازار دو کراس اوو هم رده ای خود یعنی کیا اسپورتیج و هیوندای توسان را از لحاظ شتاب و کشش به چالش کشاند.
ولی عدم حضور قابلیت ۵ چرخ محرک موجب شده تا این خودرو نتواند رقبای کره ای را کاملا شکست دهد. شکی نیست که هیچ یک از کراس اوورهای دو دیفرانسیل بازار، یک خودرو آفرود واقعی به شمار نمی روند و لی سیستم ۴ چرخ محرک نقش پر رنگی در هندلینگ بهتر و عملکرد این کراس اوورها در جاده های ناهموا ایفا می کند.
احتمالا بهتر است با توجه به قیمت بالای تیگو ۷، رقبای این خودرو مانند سوزوکی گرند ویتارا، سانگ یانگ تیوولی و رنو کپچر را مورد توجه قرار دهیم. زیرا این کراس اوور با قیمت بالا نه تنها در پیچ ها قابل کنترل نیست و راننده حرکات گهواره ای را تجربه می کند؛ بلکه ترمز چندان خوبی ندارد.
چه بسا در سرعت های زیاد و موقع رانندگی در جاده پر پیچ و خم، حادثه ایجاد شود ولی ابعاد بزرگ چرخ ها و سیستم های کمکی الکترونیکی کمک می کند تعادل خودرو از بین نرود و از این نظر جای نگرانی نباشد.
۶. عدم وضوح مناسب نمایشگر پشت فرمان
نمایشگر دیجیتال پشت فرمان این خودرو گرافیک بسیار زیبایی دارد. این نمایشگر تمام اطلاعات مورد نیاز مانند دور موتور، مصرف سوخت، سرعت و … را نمایش می دهد. ولی به گفته بعضی کارشناسان، وضوح و کیفیت تصویر این نمایشگر پایین تر از حد انتظار بوده و یکی از معایب خودرو قلمداد می شود.
از سویی صفحه لمسی کنترل سیستم تهویه نیز به راحتی کثیف می شود و اثرانگشت روی آن می ماند.
۷. افت قیمت زودهنگام
افت قیمت خودروهای دست دوم و کار کرده موضوع مرسوم و متداولی در سراسر دنیا می باشد. ولی در کشور ما نگاه به خودرو به جای کالای مصرفی، کالای سرمایه ای است از این رو برای مالکان خودرو خوشایند نیست که افت قیمت را شاهد باشند. بازار دست دوم تیگو ۷ چندان مطلوب نیست و برای فروش نسخه های کارکرده به زمان زیادی نیاز است تا مالک خودرو زیاد متضرر نشود.
۸. امکانات و آپشن های کم
آپشن های کم این کراس اوور از معایب آن محسوب می شود. جای سوال است که خودرویی با این رنج قیمتی چرا امکانات ساده ای مانند اتوهلد؛ خنک کننده صندلی، پارک اتومات خودرو را نداشته و تعداد کیسه های هوای آن نیز کمتر از رقبا می باشد. از امکانات رفاهی انگشت شمار تیگو ۷ عبارتند از:
- سانروف
- دوربین ۳۶۰ درجه
- صندلی برقی راننده
- نمایشگر ۹ اینچی
- استارت بدون کلید
که در خوردوهای با قیمت کمتر نیز مشاهده می شود. فقدان آپشن های جدید و بروز از عیب های دیگر تیگو ۷ به شمار می رود. در حالی که با قیمت درنظر گرفته شده برای آن می بایست امکانات و آپشن های بیشتری برای مصرف کننده طراحی می شد.
۹. طراحی داخلی نه چندان قدرتمند
عیب دیگر چری تیگو ۷ طراحی داخلی نه چندان قدرتمند آن است. این کراس اوور از کابین ساده و کلاسیک بهره می برد که پس از مدتی خسته کننده می شود. طراحان خودرو برای کابین آن هیچ خلاقیتی به کار نبرده و تلاشی برای طراحی بروز خودرو نداشته اند.
علیرغم طراحی داخلی نه چندان گیرا چری تیگو ۷، کیفیت ساخت طراحی داخلی نیز ثبات معینی نداشته و برخی قطعات دارای کیفیت بالا و برخی خیلی بی کیفیت هستند. به طور مثال رنگ کلیدهای آن بعد از مدتی ممکن است پاک شود. به طور کلی طراحی داخلی جذابیت زیادی نداشته و سرنشینان بعد از مدتی دلزده می شوند.
منبع : آرگا