افراد بی حاشیه در محیط کار راحت تر می توانند پیشرفت کنند، کارفرمایان برای مهارت های کارکنان خود ارزش قائل هستند، توانایی ها و ویژگی های زیادی در افراد باعث می شود که یک کارمند مورد تایید سازمان قرار بگیرد، یکی از این ویژگی ها سیاست افراد بی حاشیه است که خود نیازمند فراگیری مهارت هایی می باشد.
سیاست افراد بی حاشیه در محیط کار
سیاست های محیط کاری معمولا دشواری های خاص خودش را دارد، برای موفقیت در محیط کاری تنها اینکه بهترین باشید ملاک عمل نیست بلکه هر فرد با داشتن رفتارهای درست و سیاست های کارآمد می تواند موفقیت خود را به دست آورد، بنابراین داشتن مهارت های خاص رفتاری در محیط کار ی و حرفه ای هر شخص بسیار مهم می باشد.
۹ مهارت و توانایی برای بی حاشیه بودن در محیط کار
۱- هر شغلی مشکلات خاص خودش را دارد و شکایت کردن از آن ها باعث حل و فصل مشکلات نمی شود، شما با گله و شکایت مداوم در مورد مشکلات کاری باعث می شوید انرژی منفی به همکارانتان منتقل شود و محیطی غیر قابل تحمل برای همه به وجود می آید، بهتر است به جای گله از مشکلات برای آن ها راه حل های مفید پیدا کنید.
۲- زمانی که فردی در حال تصمیم گیری است، ممکن است بخواهد با سرعت زیادی تصمیم گیری کند زیرا کارهای فراوانی برای انجام دادن دارد و زمان نیز کم است، بنابراین هرچه سریع تر شخص بتواند مشکلات را حل کند متوجه می شود که چگونه باید به هدف برسد، فرد با یادگیری مهارت های لازم برای تصمیم گیری سریع می تواند لیست کارهای خود را به اتمام برساند و سپس به سراغ کار بعدی خود برود. شاید به نظرتان برسد که بررسی و تصمیم گیری برای تک تک کارها نوعی اتلاف وقت می باشد، اما مطمئن باشید با انجام این کار احتمال موفقیت بالاتر می رود. به این شیوه از تصمیم گیری مهارت تفکر انتقادی می گویند، این مهارت به شما این امکان را می دهد که قبل از شروع هر کاری آن را ارزیابی و بررسی کرده و سپس برای نوع و شیوه انجامش تصمیم بگیرید تا در کوتاه ترین زمان بهترین نتیجه را بگیرید.
۳- یکی از نکات مهم درباره سیاست افراد بی حاشیه این است که باید این مهارت را داشته باشند که مرز مشخصی بین امور کاری و زندگی شخصی خود ایجاد کنند و اجازه ندهند فعالیت های کاری آن ها به خاطر امور شخصی به تعویق بیفتد.
۴- هر فرد که شاغل است قاعدتا زندگی پرمشغله ای دارد، زمانی که فرد مسئولیت هایش افزایش پیدا می کند زمان کم می آورد، بنابراین با آموختن مهارت رقابتی می توانید زمانی که در اختیار دارید را مدیریت کرده و کارهایی که به شما محول شده اند را به بهترین شکل و بالاترین سرعت انجام دهید، مدیریت زمان باعث می شود مدیرتان کارهای بیشتری را به عهده شما بگذارد و موفقیت های پی در پی برای شما صورت خواهد گرفت.
۵- هر فردی برای به اوج رساندن توانایی هایش باید مهارت رهبری خود را به نمایش بگذارد، برای اینکه بتوانید یک رهبر خوب باشید نیازمند افرادی هستید که از شما پیروی کنند، بنابراین اولین قدم این است که رفتارتان طوری باشد که مورد احترام و اعتماد دیگران قرار بگیرید. با نشان دادن توانایی های خود در این زمینه به رئیس خود نشان دهید که آمادگی لازم را برای بر عهده گرفتن مسئولیت های بیشتر دارید.
۶- هر فردی خصوصیات خاص خودش را دارد، با همه تفاوت های فردی رئیس یک مجموعه از همه کارکنان انتظار دارد که با یکدیگر کنار آمده و مسالمت آمیز رفتار کنند. ولی این به هیچ عنوان به این معنا نیست که شما مجبور هستید همه همکاران خود را دوست داشته باشید بلکه باید با داشتن مهارت های برقراری ارتباط با دیگران، این انتظار رئیستان را برآورده کنید. بنابراین یکی از نکته ها درباره سیاست افراد بی حاشیه همدلی و درک همکاران در موقعیت های مختلف می باشد، این امر باعث می شود ارتباط خوبی با آن ها برقرار کرده و از حسادت و آزار یکدیگر جلوگیری کنید، توانایی مذاکره با دیگران به شما کمک می کند تا از درگیری دور بمانید و همچنین سعی کنید اقدامات خود را با کارهای همکارانتان هماهنگ کنید.
۷- از ایجاد گروه های خاص دو نفره و سه نفره در محیط کاری با همکاران خود اجتناب کنید، لزومی ندارد همیشه برای صرف ناهار و یا استراحت در محیط کار کنار یکی از همکاران خود بنشینید، داشتن گروه هایی به این شکل می تواند برای هر فردی حاشیه ساز باشد و از طرفی اگر مشکلی پیش بیاید رئیستان شما را یک فرد مستقل نمی بیند. اگر شما یک گروه داشته باشید چطور می توانید توانایی های خود را به صورت یک فرد کاملا مستقل به رئیس خود نشان دهید و ترفیع بگیرید. البته این بدان معنا نیست که شما باید خود را از دیگران جدا کنید بلکه انجام کارهای گروهی در بسیاری از مواقع ضروری می باشد اما تشکیل گروه هایی که به فعالیت های کاری شما مرتبط نیستند در محیط کاری امری کاملا اشتباه است.
۸- درست است که به اشتراک گذاشتن دانش خود، کار با ارزشی است اما این دلیل نمی شود همیشه گوینده باشید، در بسیاری از موقعیت ها گوش دادن به صحبت های دیگران نیز می تواند برای هر فردی بسیار مفید باشد، زمانی که شما بیشتر از این که صحبت کنید شنونده باشید به راحتی می توانید از آنچه که دیگران، رئیس، همکاران و یا مشتریان می گویند چیز های جدیدی بیاموزید و مسائل جدیدی را نیز کشف کنید، همچنین زمانی که به گفته های دیگران گوش فرا می دهید بهتر می توانید آنچه از شما خواسته اند را درک کنید و در نتیجه مهارت گوش کردن باعث بهبود عملکرد شما در هر زمینه ای خواهد شد، ضمن این که این مهارت به شما در برقراری رابطه با دیگران نیز بسیار مفید کمی باشد.
۹- یکی دیگر از مهارت های یادگیری سیاست افراد بی حاشیه این است که اگر همکارانتان در محیط کار از شما خواسته ای دارند که می دانید برای آینده شغلی شما دردسر ساز است و یا مخالف قوانین سازمان می باشد با کمال احترام به او نه بگویید و اجازه ندهید وجهه شما نزد رییس و دیگر کارکنان خراب شود.
در پایان برای آشنایی با مدیریت مالی شخصی و رهبری اخلاقی می توانید به این لینک ها مراجعه کنید و اطلاعات مفیدی را کسب نمایید.
منبع : آرگا