از جمله عناصری که در روح بخشیدن به دیوارها و فضای منزل تاثیر بسزایی دارد انواع تابلو و قاب بوده که در زمان چینش و نصب آن ها بر روی دیوار باید یک سری نکات اصولی را رعایت نمود تا از طریق آن ها دکوراسیون منزل را جذاب تر و زیباتر ساخت. در همین راستا سعی داریم در این مطلب به جهت ایده گرفتن و راهنمایی شما عزیزان به بررسی نحوه چیدمان تابلو روی دیوار و مسائل مهم در این زمینه بپردازیم.
نحوه چیدمان تابلو روی دیوار
به طور کلی باید گفت بخش مهمی از طراحی دکوراسیون محیط به دیوارها اختصاص دارد بنابراین نیاز است که در این زمینه کاملا آگاهانه و اصولی عمل کنید تا جلوه و فضای زیبایی به محیط مورد نظر ببخشید. چیدمان تابلو روی دیوار یکی از این عوامل مهم بوده که امکان دارد کاری دشوار و وقت گیر به نظر برسد ولی با بهره گیری از نکات و توصیه های مهم در این زمینه می توان آن را به بهترین نحو انجام داد.
بهتر است بدانید چندین سال است که بکار بردن انواع قاب و تابلو در دیزاین داخلی به منظور تزیین دیوار رواج پیدا کرده است و در واقع به منزله نمادی از شخصیت و علاقه اشخاص می تواند در به وجود آمدن فضایی آرام بخش کمک کننده بوده و موثر باشد. نصب تابلو در حقیقت از جمله ایده های دکوراتیو در زیبا سازی منزل به حساب آمده و در رابطه با چیدن آن ها بر روی دیوار باید اصول مهمی از جمله سبک فریم، اندازه و ابعاد و … را مورد توجه قرار داد تا بهترین نتیجه را بگیرید.
نکات کاربردی در رابطه با چیدمان قاب و تابلو
در زمان نصب و چیدن تابلوها در دیزاین منزل یا محیط کار باید استانداردها و اصول خاصی را رعایت نمود تا بهترین عملکرد را داشت که در ادامه به شرح آن ها پرداخته ایم.
ارتفاع دیوار :
برای منازلی که ارتفاع دیوار های آن کم می باشد می توان از تابلوهای عمودی به منظور بزرگتر جلوه دادن آن استفاده نمود.
طرح دیوار :
این عامل نیز از دیگر موارد مهم در انتخاب تابلو در دیزاین منزل به حساب می آید. بهتر است در منازلی که از کاغذ دیواری های پر نقش و نگار و به اصطلاح شلوغ بکار گرفته شده تابلوهای ساده نصب نمایید. با این عمل تعادل لازم در دیزاین ایجاد می شود.
اندازه و سایز تابلو :
در انتخاب اندازه تابلوها نیز باید توجه خاصی داشته باشید و آن را مطابق با دیوار اتاق برگزینید. تابلوهای بزرگ اغلب برای دیوارهای بزرگتر و اصلی اتاق مناسب می باشند. بدین ترتیب از تابلوهای کوچک می توانید برای دیوارهای کوچکتر به منظور اثربخشی بیشتر استفاده نمایید.
مشخص کردن سبک تابلو :
در گام بعدی سبک تابلو یا قاب عکس خود را تعیین نمایید. به نوع دیزاین منزل خود دقت نموده و تابلو را مطابق با آن انتخاب کنید.
رنگ تابلو :
چارچوب تابلوها باید مطابق با رنگ و سبک مبلمان و لوازم داخلی محیط موردنظر باشد. رنگ تابلو می تواند بر روی دیزاین داخلی خانه اثر زیادی بگذارد. دقت نمایید که رنگ های درخشان موجب شده تا میزان هیجان اتاق بالا رفته و استفاده از رنگ های خنثی سبب ایجاد آرامش در فضای موردنظر می گردد.
موقعیت قرار گیری و نصب تابلو :
مدل های مختلف دیزاین تابلو
چیدمان به صورت خطی :
در این نوع چیدمان تابلوها به شکل افقی و یا عمودی در یک خط و راستا قرار گرفته می شوند. در این سبک دیزاین تابلوهای هم سایز می تواند نظم ویژه ای را به وجود آورند. اگر تابلوهای دیواری شما در یک سایز هم نباشند این نوع چیدمان می تواند خیلی کاربردی و مناسب باشد و بر روی جذابیت تابلوها تاثیرگذار باشد.
چیدمان شبکه مانند :
در این سبک چیدمان تابلوهای دیواری در ردیف ها و ستون های منظمی در کنار هم قرار گرفته می شوند. در این نوع دیزاین باید نسبت به نظم و تقارن دقت خاصی داشت. این سبک چیدمان اغلب برای تابلوهایی با سایز یکسان کاربرد داشته و بهره مندی از آن وقتی توصیه می شود که تعداد تابلوها زیاد باشند.
چیدمان به شکل تکی :
بکار بردن تابلوهای دیواری مختلف در کنار هم همیشه جذاب و زیبا نخواهد بود و بعضی مواقع بهتر است یک تابلو دیواری بزرگ را به شکل تکی به دیوار وصل نمایید. از جمله فواید اصلی این نوع چیدمان نصب راحت تابلو بوده چرا که دیگر احتیاجی به صرف وقت به منظور دیزاین و نظم دادن به تابلوها نسبت به هم نخواهید داشت و دردسر آن کمتر می باشد.
چیدمان خوشه ای مانند :
در این نوع دیزاین به منظور انتخاب مدل چینش تابلوها در کنار هم می توانید بدون اصول خاصی و آزادانه تر عمل نموده و مکان قرار گرفتن هر تابلو را بر اساس فضای موردنظر بر روی دیوار از قبل بر روی کاغذ بکشید. این نوع چیدمان در حالی که نظم خاصی در آن قرار دارد اما نامتقارن بوده و همین مسئله زیبایی و جذابیت آن را افزایش می دهد.
چیدمان بر روی قفسه ها :
در این سبک چیدمان تابلوها به دیوار وصل نمی گردند و مکان قرار گرفتن آن ها بر روی قفسه و شلف های از قبل نصب شده خواهد بود. این دیزاین برای افرادی مناسب می باشد که دوست دارند به طور دائم تابلوها و مکان قرار گرفتن آن ها را جا به جا نمایند. همچنین باید گفت در این سبک چیدمان دیگر احتیاجی به سوراخ کردن دیوارها و یا اشغال کردن فضای زیاد برای هر تابلو ندارید.
دیزاین به سبک سالنی :
سبک سالنی از جمله محبوب ترین و پرطرفدارترین چیدمان ها به شمار آمده و الهام گرفته از چیدمان نقاشی های قرن هجدهم میلادی دانشگاه های لوور می باشد. در این نوع چیدمان شما با پوشش دادن کل دیوار سالن به دیزاین تابلو خود نظم ویژه ای خواهید بخشید.
طراحی پلکانی :
به منظور چیدن قاب عکس ها و تابلوها در کنار پله ها شیوه های زیادی وجود دارد اما راحت ترین روش این است که از قسمت پایینی پله ها آغاز به کار نمایید و تابلوها را به موازات و در امتداد پله ها قرار دهید و به مرور آن ها را به طرف بالا هدایت کنید. چیدمان پلکانی از استایل و الگوی منحصر به فردی برخوردار می باشد.
در مطلب ارائه شده به بررسی نکات اصولی و نحوه چیدمان تابلو روی دیوار به صورت کامل پرداختیم که امیدواریم مورد توجه و پسندتان قرار گرفته باشد و نهایت استفاده را از آن برده باشید. ضمن اینکه برای تزیین دیوار و چیدمان میز خاطره می توانید از مدل های خلاقانه ای در این زمینه ها دیدن کنید.
منبع : آرگا