همانطور که می دانید هفتاد و چهارمین سوره مبارکه قرآن کریم سوره مدثر می باشد که جزو سوره های مکی می باشد که قرائت این سوره مبارکه فضائل زیادی به همراه دارد بنابراین به شما دوستان عزیز پیشنهاد می کنیم بهتر است با ما تا پایان مطلب خواص سوره مدثر همراه باشید.
سوره مبارکه مدثر چهارمین سوره ای می باشد که بر پیامبر اکرم (ص) نازل شده است و از اسامی رسول خدا می باشد که در زیارتی خطاب به ایشان آمده است: السلام علیک ایها المدثر.
آشنایی با خواص سوره مدثر
سوره مبارکه مدثر در آغاز بعثت بر رسول خدا (ص) نازل شد و واژه مدثر به معنای جامه به خود پیچیده می باشد که به پیامبر اکرم (ص) اشاره دارد که این سوره مبارکه قرآن کریم پنج و شش آیه و دویست و پنجاه و شش کلمه دارد و بعد از سوره مزمل نازل شده است که آثار و برکات این سوره مبارکه از دیدگاه رسول اکرم (ص) و امام محمد باقر (ع) به شرح زیر می باشد.
حضرت امام باقر(ع) میفرماید:
کسی که سورهی «مُدَّثِّر» را در نماز واجب بخواند بر خداوند حق است که او را همراه پیامبر(ص) و در جوار و در درجهی او قرار دهد و در زندگی دنیا هرگز رنج و بدبختی دامنگیرش نشود.
کسی که بر قرائت این سورهی مبارکه مداومت نماید و در آخر سوره حاجت خود را از خدا بخواهد خواستهی او برآورده میشود و چنانچه بخواهد قرآن و یا هر سوره از آن را حفظ کند نمیمیرد تا به یاری خداوند متعال حافظ آن خواهد گردید.
از رسول اکرم (ص) نقل است:
کسی را که این سوره را تلاوت کند از صدّیقان و شهیدان و صالحان مینویسند و از تمامی آفات و بَلیّات مصون خواهد بود.
از سَرور کائنات(ص) روایت است:
هر کس سورهی «مُدَّثِّر» را بخواند به تعداد هر یک از کسانی که رسول خدا(ص) را در مکّه تصدیق یا تکذیب کردهاند به او ده حسنه عطا میشود
و کسی که بر خواندن آن مداومت کند پاداشی بس عظیم برای او خواهد بود.
موضوعاتی که در سوره مدثر مطرح شده است
- مسائلی در مورد معاد و رستاخیر
- شرح اصول و محورهای اصلی دعوت پیامبر (ص)
- نشانه هیا انسان متکبر
- نگهابانان دوزخ و ماموران عذاب الهی
- سرنوشت نهایی انسان ها
امیدواریم به خوبی با فضائل و برکات قرائت سوره مبارکه مدثر آشنا شده باشید و از قرائت آن غافل نشوید، در صورت تمایل شما دوستان عزیز می توانید با کلیک بر روی لینک قرآن کریم فواید دیگر قرائت سوره های مبارکه قرآن کریم را مشاهده کنید.
منبع : آرگا