دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

چند حدیث زیبا درباره مهربانی و محبت کردن

  • مهتاب علی پناه
  • ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱
  • ۰

هانطور که می دانید مهربانی یک از خصلت های پسندیده در افراد می باشد که در مورد آن احادیث فراوانی گفته شده است که در این مقاله قصد داریم مجموعه ای از حدیث در مورد مهربانی را در اختیارتان قرار دهیم.

مهربانی جزو ویژگی های مثبت در هر شخصی می باشد که برای داشتن یک زندگی با آرامش مهربانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در مورد این موضوع احادیث زیادی گفته شده است بنابراین بهتر است با ما تا پایان  مطلب حدیث درباره مهربانی همراه ما باشید.

مجموعه ای از حدیث درباره مهربانی

مجموعه ای از حدیث درباره مهربانی

همانطور که می دانید هر انسانی خصلت های خوب و بد دارد و یکی از ویژگی های بسیار نیکو در افراد مهربانی می باشد و همچنین مهربان بودن با مردم در احادیث نیز گفته شده است به همین خاطر در ادامه مطلب مجموعه ای از حدیث درباره مهربانی را گرد آوری کرده ایم و در اختیارتان گذاشته ایم.

گلجینی از حدیث درباره مهربانی

حدیث در مورد مهربانی با مفهوم دلنشین

عَن أبى عبدِاللّه ِ علیه السلام قالَ: إذا أحْبَبتَ رَجُلاً فَاَخْبِرْهُ بِذلِکَ فَاِنَّهُ أثْبَتُ لِلْمَوَدَّهِ بَینِکُما.

امام صادق علیه السلام فرمود: هنگامى که کسى را دوست مى دارى، او را از این محبّت آگاه کن زیرا این کار، دوستى بین شما را محکم تر مى کند.[ کافى، ج ۲، ص ۶۴۴، ح ۲]

*****

عَن رَسُولِ اللّه ِ صلی الله علیه و آله: مَن سَرَّهُ أن یَجِدَ طَعمَ الإیمانِ فَلْیُحِبَّ المَرْءَ، لایُحِبُّهُ اِلاّ لِلّهِ تعالى.

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: کسى که دوست دارد طعم ایمان را بچشد، پس کسى را فقط براى خدا دوست بدارد.

*****

الإمام علىٌّ علیه السلام: ثَمَرهُ التَّواضُعِ المَحَبَّهُ.

امام على علیه السلام فرمود: دوستى و محبّت، میوه فروتنى است.[ غرر الحکم، ج ۳ ص ۳۲۷، ح ۴۶۱۳]

*****

عَنِ الإمامِ علىٌّ علیه السلام قال: ثَلاثُ خِصالٍ تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّهَ: الإنصافُ فِى الْمُعاشَرَهِ وَ الْمُواساهُ فِى الشِّدَّهِ و الإنطِواعِ وَ الرُّجُوعُ اِلى قلبٍ سَلیمٍ.

امام على علیه السلام فرمود: با سه صفت محبّت و دوستى بدست مى آورى: ۱ – انصاف در معاشرت ۲ – همدردى با دیگران در خوشى و ناخوشى ۳ – برخورد با قلب پاک و سالم[ بحار الانوار، ج ۷۸، ص ۸۲، ح ۷۷]

*****

عَن رَسُولِ اللّه ِ صلی الله علیه و آله: مَن سَرَّهُ أن یَجِدَ طَعمَ الإیمانِ فَلْیُحِبَّ المَرْءَ، لایُحِبُّهُ اِلاّ لِلّهِ تعالى.

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: کسى که دوست دارد طعم ایمان را بچشد، پس کسى را فقط براى خدا دوست بدارد.[ نهج الفصاعه، ص ۵۸۷، ح ۲۸۵۳]

*****

امام على علیه السلام:

بِالتَّوَدُّدِ تَتَأَکَّدُ المَحَبَّهُ

با اظهار دوستى، محبّتْ استوار مى گردد
غررالحکم حدیث۴۳۴۱

*****

احادیث درباره مهربانی

حدیث زیبا درباره مهربانی

امام باقر علیه السلام :

الدِّینُ هُو الحُبُّ ، و الحُبُّ هُو الدِّینُ .
دین همان محبّت است و محبّت همان دین.

( المحاسن : ۱/۴۰۹/۹۳۱ )

*****

قالَ رَسُولِ اللّه ِ صلی الله علیه و آله: لِلرَّجُلِ عَلَى المَرأهِ أنْ تَلزِمَ بَیْتَهُ، و تُوَدِّدَهُ وَ تُحِبَّهُ وَ تَشفِقَهُ.

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: حق مرد بر زنش آن است که پاى بند خانه اش باشد، با او محبّت و مهربانى کند و دوستش بدارد.[ مستدرک الوسائل، ج ۴، ص ۲۴۴، ح ۱۶۶۰۴]

*****

عَن رَسُولِ اللّه ِ صلی الله علیه و آله: أحِبُّوا الصِّبْیانَ وَ ارْحَمُوهُم، وَاِذا وَعَدْتُموُه شَیْئاً فَفُوا لَهُم، فَاِنَّهُم لایَدْرونَ اِلاّ اَنَّکُم تَرزُقونَهُم.

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: به کودکان محبّت کنید وبه آنها رحم کنید و هروقت به آنها وعده دادید به آن وفاکنید، چون آنهاشما را روزى رسان خود مى دانند.

*****

عَن رَسُولِ اللّه ِ صلی الله علیه و آله قالَ: لایَبلُغُ الْعَبدُ حَقیقَهَ الایمانِ حَتّى یُحِبُّ لِلنّاسِ مایُحِبُّ لِنَفسِهِ مِن الخَیْرِ. [ کنزالعمّال، ج ۱، ص ۴۲، ح ۱۰۱]

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: انسان به حقیقت و درجه کامل ایمان نمى رسد مگر آنکه آنچه از خوبیها که براى خود دوست دارد، براى مردم هم دوست بدارد.

*****

احادیث زیبا در مورد مهربانی

حدیث با مفهوم دلنشین درباره مهربانی

قالَ رَسُولُ اللّه ِ صلی الله علیه و آله: التَّودُّدُ نِصفُ الدّیِنِ. [ بحار الانوار، ج ۷۴، ص ۳۹۲، ح ۱۱]

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: دوستى و مهرورزى (با مردم) نیمى از دین است.

*****

«پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم»:

خیرُبُیوتِکُم بَیتٌ فیهِ یَتیمٌ مُکَرَّمٌ.

بهترین خانه‌های شما خانه‌ایست که در آن طفل یتیمی مورد مهر و عطوفت قرار بگیرد. (مواعظ عددیّه، ص ١٩)

*****

«پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم»:

مَن أقْعَدَ الیَتمَ عَلی خِوانهِ وَ یَمسَحُ رأسَهُ یَلینُ قَلبُه.

کسی که یتیمی را بر سفره خود بنشاند ـ و دست نوازش بر سرِ او بِکِشد دلش نرم و مهربان می‌گردد. (سفینه، ج ٢، ص ٧٣١)

*****

«پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم»:

حَثَّ اللهَ عزّوجَلّ علی بِرِّ الیتامی لاِنْقطاعِهِم عَن آبائهم فَمَن صانَهُم صانَهُ اللهُ و مَن اَکرَمَهُم اَکرَمهُ الله.

خدای تبارک و تعالی آن همه سفارش و تأکید درباره نیکی به یتیمان فرموده به خاطر فقدان پدران آن‌ها است. کسی که حقوق آن‌ها را مراعات کند و آنان را گرامی بدارد خداوند نیز وی را (در پناه خود) مصون و گرامی خواهد داشت. (بحار، ج ٧۵، ص ١٢)

*****

احادیث در مورد مهربانی

در صورت تمایل با کلیک بر روی حدیث می توانید احادیث فراوانی در مورد موضوعات مختلف را مطالعه کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *