به طور کلی بازی بدمینتون که همانطور که می دانید با راکت و توپ پردار در سالن های سرپوشیده اجرا می شود برای اولین بار در کشور هند اجرا شده و در تاریخچه خود با عنوان بازی پونا شناخته می شده و پس از آن نیز به انگلستان برده شده است.
آشنایی با تاریخچه بدمینتون
بهتر است بدانید تاریخچه بازی بدمینتون که با نام لاتین Badminton نیز شناخته می شود برای اولین بار از هندوستان آغاز شد و از دسته بازی هایی محسوب می شد که با نام Poona انجام می دادند. با وجود اینکه بدمینتون یک بازی رقابتی در هند بود اما به تدریج توسط افسران ارتش انگلستان از هند به کشور شان انتقال یافت.
در قرن پنجم در چین بازی ای به نام Ti jian zi رایج بود که در آن به توپی در هوا ضربه می زدند. در حدود سال ۱۶۰۰ مردم در اروپا بازی به نام jeu de Volant را با استفاده از یک راکت انجام می دادند. وقتی که افسران انگلیسی در هندوستان به صورت کامل مستقر شدند این بازی را با انجام تغییراتی در بازی انگلیسی ابداع کردند و به خاطر اینکه به صورت عمده توسط افسران مستقر در شهر Poona بازی می شد به این شهرت پیدا کرد و خیلی سریع تبدیل به یک رقابت ورزشی شد.
توجه داشته باشید که یک دوک انگلیسی به صورت رسمی این بازی را به انگلستان معرفی کرد و در سال ۱۸۷۳ با برگزاری یک مهمانی در محل زندگی خود ترتیب برگزاری بازی پونا را داد و این بازی از همان جا توجه سایرین را به خود جلب کرد و در میان افراد مرفه محبوبی و گسترش زیادی پیدا کرد به گونه ای که آن ها بازی جدید را به نام محل زندگی دوک بدمینتون نامیدند.
امروزه نیز هر فردی می تواند با کمک یک راکت سبک وزن بدمینتون و ضربه زدن به توپ از روی تور این بازی هیجان انگیز را تجربه نماید. بدمینتون را می توان سریع ترین بازی انجام شده با راکت دانست که معمولا یک ضربه محکم به توپ باعث می شود تا توپ با سرعت تقریبی ۳۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند و در سطوح حرفه ای و بالای آن نیاز به سرعت، عکس العمل، قدرت زیاد و استراتژی داشته باشد. زیرا بازیکن برجسته این رقابت به راحتی تا ۲ کیلومتر را طی یک مسابقه در زمین می دود.
با گذشت زمان مسابقات بیشتری در کشور های مختلف دنیا انجام شد که جام Thomas یکی از این رقابت ها بود که برای اولین بار وارد این عرصه شد. جورج توماس یک تنیسور انگلیسی بود که به سوی بدمینتون کشیده شد و در طول ۲۴ سال در ۹۰ مسابقه عنوان کسب کرد.
او همچنین نخستین رئیس فدراسیون جهانی بدمینتون بود. همچنین در سال ۱۹۴۹ نیز جام توماس به عنوان مسابقه جهانی بدمینتون مردان معرفی شد. در سال ۱۹۵۶ نیز رقابت های جام UBER برای بانوان ایجاد شد. در ابتدا این مسابقات هر سه سال یک مرتبه انجام می شد و امروزه بازیکنان برجسته این رشته ورزشی برای جوایز مالی با یکدیگر در سراسر دنیا رقابت می کنند.
پیشینه بدمینتون در ایران:
توجه داشته باشید که به خاطر وجود متخصصان شرکت های نفی انگلیسی در ایران، این ورزش به کشور ما وارد شد و پرسنل ایرانی شرک نفت این ورزش را از انگلیسی ها یاد گرفتند. پس از ماجرای ملی شدن صنعت نفت توسط دکتر محمد مصدق و خشم انگلیس ها از این موضوع متخصصان نفتی انگلیسی از ایران خارج شدند و با خروج آنان ورزش بدمینون هم در ایران به دست فراموشی سپرده شد.
وقتی که میزبانی بازی های آسیایی در سال ۱۳۵۳ به ایران و شهر تهران واگذار گردید و بدمینتون نیز یکی از این رشته ها بود و بایستی مسابقات آن در بازی های آسیایی صورت می گرفت به همین خاطر سازمان تربیت بدنی در سال ۱۳۵۱ فدراسیون بدمینون را در کشور ما تاسیس و برای تشکیل تیم ملی و انتخاب بازیکنان، مربی هندی به نام دیپوگوش را استخدام نمود.
به طور کلی مربی هندی در مد زمان ۵ سال به همکاری خود با فدراسیون بدمینتون ادامه داد و به تشکیل تیم ملی، انتخاب بازیکن ها، تعلیم و آموزش این ورزش در کشور اقدام کرد. با این روند نخستین دوره مسابقات بدمینون در کشور در سال ۱۳۵۲ با حضور قریبا ۲۴ تیم صورت گرفت و در آن سال تیم تهران به مقام اول و تیم های خوزستان و اصفهان دوم و سوم شدند.
همچنین تیم ملی با مربیگری دیپو گوش هندی در بازی های آسیایی تهران در سال ۱۳۵۳ در میان ۱۳ تیم شرکت کننده به مقام هشتم دست پیدا کرد. از سال ۱۳۵۱ که فدراسیون بدمینتون در ایران تاسیس شد ریاست آن بر عهده امیر نویدی بوده و ایشان تا سال ۱۳۵۶ عهده دار آن بودند. در حال حاضر نیز آقای محمد رضا پوریا ریاست فدراسیون بدمینتون را عهده دار شده است.
چگونگی ثبت قوانین بدمینتون:
بهتر است بدانید که بر اساس تاریخچه بدمینتون نخستین بار قوانین این بازی در سال ۱۸۷۷ نوشته شد و در طول چند سال شکل زمین دچار تغییراتی شد تا اینکه در سال ۱۹۰۱ زمین رسمی بدمینتون به شکل مستطیل فعلی تثبیت گردید. باشگاه های ورزشی بدمینتون کم کم در سراسر انگلستان شروع به کار کردند.
تا سال ۱۸۹۳ این بازی تا حدی پیشرفت کرد که ۱۴ باشگاه برای ساختن یک اتحادیه به یکدیگر ملحق شدند. پس از اینکه سایر کشورها هم فدراسیون های خود را راه اندازی کردند این نام به انجمن بدمینتون انگلستان تغییر پیدا کرد. در آن زمان این انجمن با اتحادیه قوانین مشخص و معینی را برای این بازی تدوین و نخستین و با ارزش ترین مسابقات بدمینتون که در خود انگلیس و در میان ورزشکاران آنجا بود را برگزار کرد.
با گسترش یافتن تاریخچه بازی بدمینتون در میان کشور های مختلف نیاز به وجود تشکلات بین المللی برای آن به شدت احساس می شد. به همین خاطر در سال ۱۹۳۴ فدراسیون جهانی بدمینتون تاسیس شد و در حال حاضر نیز اداره مرکزی آن در انگلستان خواهد بود.
از نخستین بانیان و اعضای ثابت این اتحادیه می توان به کشور های دانمارک، کانادا، انگلستان، فرانسه، هلند، ایزلند، نیوزلند، اسکاتلند و ولز اشاره کرد که در حال حاضر تعداد آن ها بیشتر شده و تقریبا بیش از ۱۵۰ کشور عضویت دارند.
توجه داشته باشید که این بازی مشارکتی و نه رقابتی در اصل بدون وجود تور انجام می شد و توپ مورد استفاده را پرنده می نامیدند چون بیشتر مواقع از پر ساخته شده بود امروزه به نام شاتل کاک و توپ بدمینتون نیز شناخته می شوند. فدراسیون بین المللی بدمینتون در سال ۱۹۳۴ با حضور ۹ فدراسیون تاسیس شد.
در ادامه نیز پیشنهاد می شود با کلیک بر روی لینک های مقابل با بازی های دو نفره خانگی و همچنین تاریخچه فوتسال نیز آشنا شوید.
منبع : آرگا