دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

بررسی گوشی بلک بری پریو و مشخصات کیفی و فنی آن

  • شیوا فهیمی
  • ۱۴ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

گوشی بلک بری پریو با ظاهر چشم نواز و فریبنده خود می تواند هر سلیقه ای را به سمت خود جذب کند. در این مطلب می خواهیم به بررسی این گوشی لوکس بپردازیم تا با قابلیت ها و توانایی های بلک بری پریو بیشتر آشنا شوید.

افرادی که طرفدار گوشی هایی با زبان طراحی کشویی هستند، قطعا مجذوب گوشی بلک بری پریو خواهند شد. البته این گوشی با ظاهر چشم نوازش همه سلیقه ها را به سوی خود معطوف می کند. با بررسی گوشی بلک بری پریو  همراه آرگا باشید.

     

بررسی گوشی زیبای بلک بری پریو

ظاهر گوشی بلک بری پریو چشم نواز و فریبنده است و می تواند هر سلیقه ای را به سمت خود جذب کند. به همراه این طراحی، استفاده از کیبورد فیزیکی و زبان طراحی کشویی موجب شده تا این اسمارتفون ، طرفداران خاص خودش را داشته باشد. بهره مندی از تراشه قوی، دوربین ۱۸ مگاپیکسلی و نمایشگر ۵.۴ آمولد شانس خرید گوشی بلک بری پریو را افزایش می دهند.

سری محصولات بلک بری همواره دارای دو خصوصیت بارز بودند، یکی بهره مندی از کیبورد اختصاصی شرکت بلک بری یا اسم QWERTY و دیگری امنیت بالای عملکرد دستگاه های ساخت این کمپانی بوده است. شرکت بلک بری سال ها در صنعت گوشی های هوشمند، عالی ظاهر شد و به همراه شرکت نوکیا سالیان متوالی جزو بهترین های این صنعت به شمار می رفت.

ولی تقریبا با ورود سیستم عامل اندروید و گسترش آن، به تدریج این شرکت و محصولات مبتنی بر سیستم عامل اختصاصی بلک بری نیز ارزش خود را از دست داده و با بحران عظیم مالی روبرو شد و مدت طولانی از عرصه فعالیت باز ماند.

 به این ترتیب با توجه به پیشرفت هایی که سیستم عامل اندروید در بازار پیدا کرد، شرکت بلک بری مجددا در سال ۲۰۱۵ بر آن شد تا یک گوشی هوشمند اندرویدی را طراحی و به بازار روانه کند. این گوشی ، بلک بری پریو نام گرفت و به همراه سیستم عامل اندروید و نمایشگر لمسی خود از کیبورد اختصاصی و نوستالژیک QWERTY بهره مند شد.

گوشی بلک بری پریو در نوامبر ۲۰۱۵ به بازار عرضه شد. این اسمارتفون نقش مهمی در روند بقای شرکت بلک بری ایفا می کند. و تصور بر آن بود که با استقبال کاربران از گوشی بلک بری پریو، انگیزه و وضعیت مالی شرکت بلک بری هم بهبود یافته و در آینده حضور گسترده تری در صنعت طراحی و تولید گوشی های اندرویدی داشته باشد.

باید اشاره کرد یکی از جالب ترین جنبه های طراحی این گوشی مربوط به ویژگی های امنیتی و مرتبط با حفظ حریم خصوصی کاربر می باشد. برای روشن شدن این موضوع ، شایان ذکر است که شرکت های بزرگ برای راحتی فروش گوشی محبوب خود، تلاش می کنند برای راحتی استفاده از آن، رابط کاربری اختصاصی خود را استفاده نمایند تا سادگی کار با آن را برای مشتریان خود تبلیغ نمایند.

ولی برخی شرکت های دیگر یکباره پوست انداخته و برای نجات خود از بحران اقتصادی و ورشکستگی دست به کار متفاوتی می زنند. بلک بری نیز جزو این شرکت ها بوده و گوشی بلک بری پریو را با هدف نجات از بحران های مختلف ارائه کرد. این کمپانی همواره سعی دارد گوشی های لوکسی را به بازار روانه کند ولی برای کنترل فروش این مدل خاص تصمیم گرفت سیستم عامل اندروید را به طور پیش فرض برای پرچمدارش برگزیند.

البته در سایر بخش های گوشی بلک بری پریو نیز کم کاری نکرده و آن را به یکی از قدرتمندترین تراشه های زمان خودش مجهز کرد. همچنین انتخاب نمایشگر بزرگ، دوربین باکیفیت و مهمتر از همه، طراحی مجذوب کننده سبب منحصر به فرد شدن گوشی بلک بری پریو شدند. در ادامه با بررسی این اسمارتفون لوکس بیشتر از قابلیت های آن خواهید دانست.

 

طراحی چشم نواز و فریبنده

احتمالا با شنیدن نام برند بلک بری، گوشی های فوق العاده آن با طراحی های عجیب در ذهن شما تداعی می شود ولی در بررسی ها مشخص شد باید گوشی بلک بری پریو را از این حیث جدا کرد. زیرا نه تنها طراحی عجیبی ندارد بلکه ظاهر بسیار چشم نواز و فریبنده ای دارد.

پیشتر اشاره شد که این گوشی علاوه بر برخورداری از نمایشگر لمسی به صفحه کلید اختصاصی و خاطره انگیز QWERTY مجهز شده است. این کیبورد در بخش زیرین نمایشگر دستگاه پنهان بوده و برای استفاده از آن باید به طور کشویی صفحه نمایش دستگاه را به طرف بالا کشید.

بررسی ها نشان می دهد گوشی بلک بری پریو تنها از پلاستیک و شیشه ساخته شده و پنل پشتی آن در برابر خراش مقاومت زیادی ندارد. این پنل آن چنان نرم است که به کوچکترین فشارها نیز واکنش نشان می دهد. کلیدهای مختلف دستگاه در جای مناسبی قرار گرفته اند و باید اشاره کرد کلید سوم بین کلیدهای کنترل صدا وظیفه نمایش منوی صدا را بر عهده دارد.

پنل جلویی گوشی طراحی ساده و چشم نوازی داشته و نمایشگر حدود هفتاد درصد نما را به خود اختصاص داده است. نمایشگر روی صفحه ای قرار دارد که حدود ۲ میلی متر بالاتر از سطح معمول گوشی می باشد. این برآمدگی سبب می شود تا کاربر به راحتی از حالت کشویی گوشی استفاده کند.

در پایین این قسمت نیز بلندگوی اصلی گوشی تعبیه شده و لولاهای حالت کشویی مرغوب بود و با اندک فشاری بسته و باز می شوند. هر چند طراحی گوشی بسیار زیبا و چشم نواز دیده می شود ولی در برخی قسمت ها انتقاداتی وارد است. به طور مثال هنگامی که گوشی بسته است؛ با وارد کردن فشار به قسمتی که بالای کیبورد است، کاملا فاصله بین کیبورد و نمایشگر احساس می شود.

البته بررسی ها حاکی از آن بوده که گوشی بلک بری پریو نخستین گوشی اندرویدی مدرنی است که به همراه کیبورد فیزیکی ارائه شده است.  این اسمارتفون حدود ۱۹۲ گرم وزن داشته که بسیار قابل توجه می باشد. ابعاد بدنه آن نیز ۹.۴*۷۷.۲*۱۴۷ میلی متر است. به این ترتیب ضخامت گوشی طراحی چندان مناسبی ارائه نداشته و استفاده با یک دست از گوشی تا حدودی دشوار است.

ناگفته نماند بدنه غیر لغزنده گوشی بلک بری پریو کمک شایانی در افزایش هندلینگ و راحتی در دست گیری آن می کند. به این ترتیب جدا از عملکرد رضایت بخش کشویی گوشی، این اسمارتفون در حالت کلی سبک و کوچک نبوده و وقتی در دست می گیرید، از نظر سایز، قابل توجه به نظر می رسد. هر چند که نسبتا بر آن تسلط کامل خواهید داشت.

با توجه به بررسی ها می توان گفت طراحی کشویی گوشی بلک بری پریو طرفداران خاص خودش را دارد. این طرفداران کم نیستند و حاضرند هر مبلغی برای آن پرداخت نمایند. افرادی که به استفاده از کیبورد فیزیکی بیشتر از کیبورد مجازی عادت دارند. البته تایپ با این کیبورد فیزیکی مشکلات خودش را دارد به طور مثال هنگامی که حالت کشویی باز باشد، سنگینی خاصی روی بخش بالایی دستگاه داشته که سبب می شود به طرف زمین متمایل گردد.

به طور کلی گوشی بلک بری پریو حقیقتا هیجان انگیز خواهد بود. در بخش پایین بین شیشه نمایشگر و اسپیکر جلو لبه فلزی نازکی جای دارد که می توانید با قرار دادن انگشت زیر آن و فشردن گوشی به طرف بالا کیبورد را دعوت کنید. هنگامی که صفحه کلید گوشی آشکار می شود ، قد پریو به ۱۸۴ میلی متر می رسد و موقعی که در حال تایپ کلیدها باشید حس می کنید گوشی سنگینی در دست دارید.

کیبورد کیفیت خوبی داشته ولی کلیدها آن چنان کوچک هستند که فشردن آن ها برای افرادی که انگشتان بزرگی داشته باشند اندکی دشوار است. از این کیبورد برای اسکرول کردن در صفحات و تایپ لغزشی استفاده کنید. قابل ذکر است این کیبورد از زبان فارسی پشتیبانی ندارد و ضمنا کلیدها ارتفاع زیادی هم ارائه نمی دهند.

در پنل پشتی دوربین قدرتمندی جای دارد که ظاهری زیبا به این نما بخشیده است. این پوشش حسی مانند پلاستیک را القا می کند ضمنا در لبه های گرد شده قاب پشتی از مواد غیر لغزنده استفاده شده است تا با اطمینان خاطر گوشی را در دست گرفت.

در بالای گوشی محفظه دو خانه ای برای سیمکارت و کارت حافظه تعبیه شده است.

در حالی که در لبه پایین نیز سوکت شارژر و سوکت جک هدفون ۳.۵ میلی متری دیده می شود.

همانطور که اشاره شد جنس بدنه گوشی بلک بری پریو از مواد پلاستیکی بوده با این حال با در دست گرفتن این محصول، حس بدی القا نمی شود. در ضمن نمایشگر این گوشی در دو لبه سمت راست و چپش فرم خمیده اندکی دارد که با دقت در آن متوجه خواهید شد. در مجموع اگر طرفدار گوشی های متمایز هستید گوشی بلک بری پریو می تواند یکی از بهترین گزینه ها باشد.

در سمت چپ دستگاه فقط کلید پاور حضور دارد. در لبه سمت راست سه کلید دیده می شود که در حقیقت کارایی دو کلید را دارند. دو کلید راست و چپ مربوط به تنظیم صدا بوده و کلید مابین آن ها برای نمایش نوار هشدارهای دستگاه و در ضمن قطع کردن صدای میکروفن در طی برقراری تماس استفاده می شود.

 

نمایشگر سوپر آمولد

بررسی ها نشان می دهد گوشی بلک بری پریو به نمایشگر ۵.۴ اینچی از نوع سوپر آمولد با رزولوشن ۱۴۴۰*۲۵۶۰ پیکسل مجهز شده است که پنل گوریلاگلس ۴ آن را محافظت می کد. تراکم پیکسلی نمایشگر نیز حدودا ۵۴۰ پیکسل در هر اینچ است. از این رو وضوح تصویر و تراکم پیکسلی صفحه نمایش این گوشی در حد عالی به حساب می آید.

در تست های صورت گرفته نمایشگر گوشی توانست به روشنایی ۳۷۷ نیت دست یابد. این عدد امتیاز عالی محسوب نمی شود ولی با این حال در زیر نور مستقیم خورشید؛ مشاهده محتوای نمایشگر قابل قبول است. در ضمن بهره مندی گوشی بلک بری پریو از کیبورد اختصاصی سبب افزایش کارایی آن در نور آفتاب می شود زیرا که به استفاده از صفحه کلید مجازی نیازی نیست.

در ادامه باید اشاره کرد بهره گیری از پنل آمولد شاهکاری برای بلک بری به شمار نمی رود ولی این نخستین بار است که نمایشگری با لبه های خمیده به کار می گیرد. رنگ ها در تمایشگر چشم نواز و خیره کننده بوده و رنگ سیاه دارای عمق زیادی می باشد. در بخش تنظیمات نیز امکانات کاملی برای نمایشگر فراهم شده و امکان روشن شدن نمایشگر با دو بار لمس، تغییر غلظت رنگ، سردی و گرمی رنگ ها، نشان دادن شارژ روی لبه منحنی نمایشگر و تنظیمات معمولی مانند اندازه فوت و حتی روشن شدن نمایشگر در حالات خاص فراهم می باشد.

سخت افزار و نرم افزار

در این بخش ابتدا به بررسی سخت افزاری گوشی بلک بری پریو می پردازیم. برای این اسمارتفون تراشه اسنپدراگون ۸۰۸ کوالکام در نظر گرفته شده است. این تراشه شش هسته ای دارای فرکانس های کاری ۱.۸ و ۱.۴۴ گیگاهرتز می باشد. پردازنده گرافیکی آدرنو ۴۱۸ نیز تراشه مذکور را همراهی نموده و دارای حافظه رم سه گیگابایت می باشد. با این مجموعه سخت افزاری از گوشی بلک بری پریو هر انتظاری برآورده می شود. بیشتر برنامه ها و بازی ها در سال ۲۰۱۵ روی آن قابل اجرا بوده است.

در بررسی نرم افزاری، سیستم عامل گوشی بلک بری پریو بر پایه اندروید لالی پاپ نسخه ۵.۱.۱ ارائه شده است که با این سیستم عامل پریو تقریبا یک گوشی با اندروید خالص بوده و در مورد رابط کاربری دو برنامه امنیتی برای آن در نظر گرفته شده است.

دوربین با کیفیت مطلوب

دوربین اصلی این اسمارتفون از سنسور ۱۸ مگاپیکسلی با دیافراگم F/2.2 بهره می برد و دارای قابلیت هایی نظیر لرزشگیر اپتیکال، فوکوس اتومات، قابلیت تشخیص فاز، فوکوس خودکار فوکوس لمسی، پانوراما، HDR می باشد و دو فلش ال ای دی جداگانه با دو رنگ این دوربین را همراهی می کند.

تصاویر ثبت شده با دوربین گوشی بلک بری پریو  کیفیت مطلوب و در حد عالی داشته و دارای اشباع رنگی بالا، شافیت و روشنایی مناسبی هستند. در محیط های کم نور نیز تصاویر قابل قبولی را به ثبت می رساند. در جلوی دستگاه نیز سنسور ۲ مگاپیکسلی تعبیه شده که سلفی های نسبتا قابل قبولی را به ثبت می رساند.

باتری و حسگرها

در بررسی باتری گوشی بلک بری پریو باید اشاره کرد که این اسمارتفون نیروی خود را از باتری ۳۴۱۰ میلی آمپر ساعتی به دست می آورد. و به لطف بهره مندی پریو از تراشه اسنپدراگون ۸۰۸ دارای قابلیت شارژ سریع ۲.۰ می باشد. باتری در مدت نیم ساعت از شارژ صفر به ۶۰ درصد رسیده و دقت کنید که شارژر پیش فرض ارائه شده برای این گوشی دارای قابلیت شارژ سریع نیست.

از این رو باید برای استفاده از این فناوری یک شارژر مجزا خریداری نمایید. قابل ذکر است این باتری تا دو روز می تواند در یک استفاده معمولی از گوشی بلک بری پریو دوام بیاورد.

در ادامه به بررسی حسگرهای گوشی بلک بری پریو می پردازیم. دو حسگر تقریبا منحصر به فرد برای این گوشی موجود است یکی حسگر ارتفاع سنج و دیگری حسگر مجاورت با امکان درک حالت های مختلف دستگاه می باشد. با این حسگر ، پریو به طور دقیق و بسته به حرکات کاربر و گوشی، اشیا مجاور را تشخیص داده و قادر است در زمان های صحیح دستورات خاصی را اجرا کند. همچنین می توانید در لینک های مقابل بررسی گوشی s22 اولترا و بررسی گوشی بلک شارک ۴ پرو را نیز مشاهده کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *