دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

بررسی گلکسی S22 پلاس بهترین پرچمدار برای همگان

  • شیوا فهیمی
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
  • ۰

گلکسی S22 پلاس با طراحی آشنای نسل قبل و اندک تغییرات جذاب به همراه سخت افزار قدرتمندتر در اختیار کاربران گوشی های پرچمدار سامسونگ قرار می گیرد. با بررسی گلکسی S22 پلاس این اسمارتفون ارزشمند همراه ما باشید.

گلکسی S22 پلاس در فوریه ۲۰۲۲ به بازار معرفی و عرضه شد. این اسمارتفون پرچمدار فاقد قلم اس پن مدل اولترا بوده و نسبت به نسخه پایه نمایشگر بزرگتر و باتری پرظرفیت تری دارد. در این مطلب به بررسی گلکسی S22 پلاس به طور کامل پرداخته ایم.

بررسی گوشی گلکسی S22 پلاس

سری گلکسی اس سامسونگ در حقیقت پرچمدارهای غیرتاشوی این شرکت کره ای هستند که طی سال های اخیر با استقبال زیاد کاربران روبرو شده اند. در شرایطی که نسخه های سری اس ۲۱ از جمله اس ۲۱ اولترا در ردیف قدرتمندترین پرچمدارهای موجود بازار قرار می گرفتند به ویژه در قسمت دوربین حرف های بسیاری داشتند، در سال جاری سامسونگ تصمیم گرفت سیاست موفق قبلی را با اندک تغییراتی ادامه دهد و مدل های سال ۲۰۲۲ را با کمی تفاوت نسبت به سال پیش روانه بازار کرد.

گلکسی S22 پلاس دومین اعضای سه گانه کهکشانی های پرچمدار سامسونگ برای سال ۲۰۲۲ می باشد که همه ویژگی های یک اسمارتفون ارزشمند را با خود همراه کرده است. این گوشی برای افرادی تولید شده که علاقه ای به زوم فضایی و قلم اس پن مدل اولترا نداشته ولی نمایشگر بزرگتر و باتری پر ظرفیت تری نسبت به نسخه پایه مدنظرشان است. از این رو می توان گلکسی S22 پلاس را پرچمداری برای همگان تلقی کرد.

جهان موبایل به سمتی حرکت کرده که نمی توان هر سال انتظار یک تحول اساسی یا نوآوری بنیادین در گوشی ها را داشت. گلکسی S22 پلاس نسبت به نسل پیش، طراحی زیباتر، نمایشگر بهتر، دوربین های باکیفیت تر و سخت افزار قدرتمند تری دارد اما هیچ از این موارد به تنهایی چشمگیر نیستند.

ترکیب این تغییرات کوچک است که گلکسی S22 پلاس را به بهترین پرچمدار اندرویدی برای عموم تبدیل می کند. قابل ذکر است در فوریه ۲۰۲۲ سامسونگ از سه گوشی گلکسی S22، گلکسی S22 پلاس و گلکسی S22 اولترا رونمایی کرد. مدل های گلکسی S22 و گلکسی S22 پلاس از نظر ظاهری به مدل های قبلی شباهت بیشتری دارند و با وجود بهینه سازی سخت افزاری در طراحی ظاهری با تغییرات کمی همراه شده اند.

گلکسی S22 پلاس از لحاظ ابعاد بدنه و نمایشگر عضو دوم خانواده گلکسی S22 محسوب می شود و نسبت به اس ۲۱ پلاس کمی کوچکتر و سنگین تر شده است. هرچند بین دو نسل مذکور شباهت های زیادی دیده می شود ولی در بررسی گلکسی S22 پلاس می خواهیم به پاسخ این سوال برسیم که این اسمارتفون تا چه حد جزو بهترین ها است؟

طراحی مشابه نسل قبل با تغییرات جزئی

بررسی ها حاکی از آن است که گلکسی S22 پلاس از لحاظ طراحی با نسل قبلی یعنی گلکسی اس ۲۱ پلاس تفاوت چندانی نداشته و با برخی تغییرات جزئی همراه شده است. پنل پشت و ماژول دوربین مشابه نسل قبل طراحی شده و با یکدست شدن فریم و تخت تر شدن سطح آن، این اسمارتفون اندکی به آیفون ها شبیه شده است و نسبت به مدل سال قبل، تمایز واضح تری را نشان می دهد.

در پنل جلویی شاهد نمایشگر آمولد ۲ ایکس با ابعاد ۶.۶ اینچ می باشیم که حفره دوربین سلفی در بالای آن تعبیه شده است. این نمایشگر حدود ۸۸.۳ درصد نمای جلو را به خود اختصاص داده تا با حضور لبه های تخت، تجربه کاربری استاندارد و کم خطایی را در اختیار قرار دهد. حسگر اثر انگشت نیز در پایین نمایشگر تعبیه شده که در تست ها دقت و سرعت خوبی حین بازگشایی قفل از خود نشان داد.

لبه های نمایشگر نیز به طور کامل تخت بوده و اگر از کنار به گوشی نگاه شود، این سطح صاف کاملا آشکار است. گلکسی S22 پلاس با ابعاد ۷.۶*۷۵.۸*۱۵۷.۴ میلی متر و وزن ۱۹۶ گرم اندکی از نسل پیش کوچکتر و سبک تر شده اما نسبت به نسخه پایه یعنی اس ۲۲ وزن و جثه بزرگتری دارد. مهمترین تفاوت گلکسی S22 پلاس با نسل قبل به فریم دستگاه باز می گردد که حالا پهن تر و تخت تر شده است. البته فریم آن به اندازه خانواده آیفون ۱۳ تخت نبوده و کمی انحنا دارد.

فریم دستگاه از آلیاژ آلومینیوم خاصی به اسم آرمور ساخته شده که مقاومت زیادی در مقابل ضربه ها دارد. شیشه دو سمت این گوشی نیز با جدیدترین پوشش محافظ کورنینگ  یعنی گوریلاکلس ویکتوس پلاس تحت محافظت است. با این وجود گوشی به آسانی در دست یا روی سطح صاف می لغزد که توصیه می شود حتما قاب محافظ تهیه کنید.

علاوه بر پوشش نمایشگر، پنل پشتی نیز به گوریلاگلس ویکتوس پلاس مجهز است و جدا از این که در دست گرفتن آن حس خوبی القا می کند، لغزندگی زیادی نداشته و به ندرت از دست لیز می خورد. قابل ذکر است که گلکسی S22 پلاس مشابه برادرانش از استاندارد ip68 بهره می برد و روی کاغذ به مدت نیم ساعت در عمق ۱.۵ متری دوام می آورد.

همانطور که اشاره شد ماژول دوبین ساختار کلی نسل پیشین را حفظ کرده ولی این بار در همه مدل ها همرنگ بدنه می باشد که جلوه زیباتری پیدا کرده است. ماژول دوربین سه لنز را در خود جای داده و برآمدگی کمی دارد. در سمت راست دستگاه کلیدهای کنترل صدا و پاور تعبیه شده است و با توجه به ابعاد گوشی؛ کلید پاور همواره در دسترس تر از کلیدهای ولوم می باشد.

در بخش پایین نیز پورت سیمکارت، میکروفون مکالمه، درگاه تایپ سی، اسپیکر اصلی دیده می شود. میکروفن حذف نویز هم به تنهایی در بخش بالای فریم حضور دارد. قابل ذکر است هنگامی که گلکسی S22 پلاس را در دست می گیرد حس خوش دست بودن این گوشی نسبتا بزرگ و سنگین شگفت انگیز است اما این به معنی راحتی دسترسی به همه بخش های نمایشگر نبوده و اگر با یک دست از گوشی استفاده کنید احتمالا باید به دفعات آن را جابجا کنید.

این گوشی در رنگ های مختلفی از جمله مشکی، سفید، سبز، صورتی طلایی، بنفش، آبی روشن، خاکستری، یاسی و … به بازار ارائه می شود که رنگ سبز چشم نواز تر و مجذوب کننده تراست. در مجموع می توان گفت گلکسی S22 پلاس از نظر طراحی به نسل قبل شباهت داشته ولی تکامل پیدا کرده است.

صفحه نمایش و اسپیکر

با توجه به بررسی ها می توان گفت گوشی های سامسونگ در قسمت نمایشگر حرف ها برای گفتن دارند و گلکسی S22 پلاس هم از این قاعده مستثنی نیست. سامسونگ در همه مدل های سری اس ۲۲ از پنل دینامیک آمولد ۲ ایکس استفاده کرده و اذعان دارد که از طریق فناوری ۲ ایکس، روشنایی نمایشگر گلکسی S22 پلاس در حالت خودکار به ۱۷۵۰ نیت (۴۵۰ نیت بیشتر از نسل قبلی. ) خواهد رسید.

این نمایشگر با نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ رزولوشن ۲۳۴۰*۱۰۸۰ پیکسل را به همراه تراکم پیکسلی ۳۹۳ پیکسل بر اینچ ارائه می دهد. همچنین از نرخ نوسازی متغیر پشتیبانی داشته که با فعال نمودن آن، نرخ تازه سازی با توجه به کاربری، بین ۴۸-۱۲۰ هرتز تغییر می کند.

قابل ذکر است آن طور که از سامسونگ به عنوان برترین تولید کننده نمایشگر گوشی در جهان انتظار می رفت ، نمایشگر گلکسی S22 پلاس هم جزو بهترین ها قرار می گیرد. این نمایشگر با اندازه ۶.۶ اینچ جذاب ترین تصاویر را به نمایش می گذارد. قابلیت استثنایی این نمایشگرهای جدید، دستیابی به حداکثر روشنایی ۱۷۵۰ نیت است که پیشتر هم اشاره شد. البته دستیابی به این میزان از روشنایی تنها در شرایط خاصی روی می دهد و هنگام استفاده عمومی با رقمی نزدیک به ۱۲۰۰ مواجه هستیم که باز هم در جهان موبایل بی رقیب است.

به طور مثال حداکثر روشنایی نمایشگر گلکسی اس ۲۱ اولترا و آیفون ۱۳ پرومکس هنگام استفاده عمومی در نهایت به عدد ۱۰۰۰ نیت می رسد. سابق بر این، حداکثر روشنایی نمایشگر اسمارتفون های سامسونگ در دو حالت دستی و خودکار اختلاف زیادی داشتند. سامسونگ جهت رفع این نقیصه، گزینه ای به اسم اکسترا برایتنس را به منوی تنظیمات اضافه نموده که با فعال شدن آن می توان حداکثر روشنایی در حالت دستی را به حدود  ۸۰۰ نیت رساند.

در ادامه به بررسی اسپیکر گلکسی S22 پلاس می پردازیم. این اسمارتفون به اسپیکرهای استریو مجهز است. اسپیکر اصلی در قسمت پایین دستگاه و اسپیکر دون درون اسپیکر مکالمه جای گرفته است. این اسپیکرها از لحاظ قدرت و بلندی صدا دارای عملکرد بسیار خوبی هستند و حتی می توان در فضاهای خیلی شلوغ صدا را تا آخرین حد زیاد کرده و برای شنیدن محتوا مشکلی نداشته باشید. ضمنا پوشش دهی فرکانس های اسپیکرها تا حد منطقی قابل قبول بوده و اگر انتظار فراتری نداشته باشید، کار راه انداز هستند.

سخت افزار و نرم افزار

در این بخش ابتدا  سخت افزار به کار رفته در گلکسی S22 پلاس را مورد بررسی قرار می دهیم. یافته ها نشان داد سامسونگ همه مدل های سری اس ۲۲ را با دو نسخه سخت افزاری و با تراشه های اگزینوس ۲۲۰۰ یا اسنپدراگون ۸ نسل ۱ عرضه می کند. هر دو تراشه دارای لیتوگرافی ۴ نانومتری سامسونگ هستند.

درباره بازار ایران به نظر ابتدا نسخه های اس ۲۲ با اسنپدراگون در کشور ارائه شوند و بعد شاهد حضور نسخه اگزینوس هم باشیم.  اسنپدراگون ۸ نسل ۱ چیپست پرچمدار جدید کوالکام می باشد که در اواخر ۲۰۲۱ معرفی شد و اکنون می توان آن را در اسمارتفون های جدید سری اس سامسونگ شاهد باشیم.

به گفته کوالکام این تراشه جدید نسبت به اسنپدراگون ۸۸۸ ، بیست درصد عملکرد بهتر در قسمت CPU را با سی درصد مصرف توان کمتر عرضه می کند. این تراشه شامل یک هسته پرقدرت کورتکس ایکس ۲ با فرکانس کاری ۳ گیگاهرتز، سه هسته متوسط کورتکس ای ۷۱۰ با فرکانس ۲.۴۰ گیگاهرتز و چهار هسته کم مصرف کورتکس ای ۵۱۰ با فرکانس ۱.۷۰ گیگاهرتز می باشد. همه این هسته ها به ۶ مگابایت کش مشترک دسترسی دارند.

قابل ذکر است این تراشه را پردازنده گرافیکی آدرنو ۷۳۰ همراهی می کند که بر روی کاغذ قرار است از آدرنو ۶۶۰، حدود سی درصد عملکرد بهتری را ارائه دهد. ناگفته نماند سامسونگ برای گوشی گلکسی S22 پلاس حافظه رم ۸ گیگابایت را به همراه حافظه داخلی ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت در نظر گرفته است. و این اسمارتفون از قابلیت نسل پنجم شبکه اینترنتی هم پشتیبانی دارد.

سرعت خواندن و نوشتن در گلکسی S22 پلاس در همان محدوده مورد انتظار بوده و با دیگر پرچمدارهای هم رده مطابقت دارد. می توان گفت این اسمارتفون در ردیف قوی ترین گوشی دنیا جای می گیرد که قادر است همه برنامه ها و بازی های روز را به بهترین صورت ممکن به اجرا درآورد. البته اجرای بازی ها بر نمایشگرهایی با نرخ رفرش بالای ۶۰ چالش های زیادی داشته و بیشتر بازی ها با این نوع نمایشگرها سازگاری ندارند.

در ادامه نرم افزار گلکسی S22 پلاس را مورد بررسی قرار می دهیم. سیستم عامل این گوشی بر پایه اندروید ۱۲ و رابط کاربری One UI 4.1  می باشد که قابلیت های کوچک اما جذابی را به همراه قابلیت های نسخه چهارم ارائه می دهد. به طور مثال در نسخه ۴.۱ می توان از همه دوربین ها در حالت پرو مود استفاده کرد در صورتی که پیشتر این قابلیت تنها برای دوربین اصلی در اختیار بود. به این ترتیب رابط کاربری بلوغ یافته به همراه نمایشگر ۱۲۰ هرتزی و سخت افزار قدرتمند گلکسی S22 پلاس تجربه لذت بخش و بدون تاخیری را در همه بخش ها فراهم می آورد.

دوربین و باتری

در بررسی ها مشخص شد گلکسی S22 پلاس همانند نسل قبل از ترکیب سه دوربین عریض، فوق عریض و تله فوتور برای عکاسی و فیلمبرداری بهره می برد که از لحاظ سخت افزاری کمی تغییر یافته اند. دوربین اصلی نسبت به گلکسی اس ۲۱ پلاس تغییر چشمگیری پیدا کرده و به حسگر ۵۰ مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.8 مجهز شده است. دو دوربین دیگر به ترتیب به لنزهای ۱۲ و ۱۰ مگاپیکسل مجهز شده اند.

با این دوربین ها در نور شب می توان از قابلیت نایت مود بهره برد. عکس هایی که با فوتو مود و در شرایط نوری کم به ثبت می رسند، به دلیل بالابودن پارامتر ایزو، با نویز بیشتری همراه هستند. ولی با فعال شدن قابلیت نایت مود سرعت شاتر کمتر شده تا با بیشتر شدن نوردهی، به ایزو بالا نیاز نشده و عکس ها کمتر نویز پیدا کنند.

به طور کلی گلکسی S22 پلاس دارای دوربین های بهتری نسبت به نسل قبلی است و عکس های ثبت شده با آن در نور کافی فوق العاده می باشند. به نحوی که دامنه دینامیکی گسترده، رنگ های طبیعی، جزئیات بالا و کنتراست مناسبی را ارائه می دهند. فوکوس دقیق و سریع هم به پروسه عکاسی از سوژه های نزدیک کمک فراوانی می کنند.

دوربین سلفی گلکسی S22 پلاس از لنز ۱۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 بهره می برد که عکس های باکیفیتی را به ثبت می رساند. ضمنا به لطف قابلیت اتو اچ دی آر، تصاویری که در نور شدید با این دوربین به ثبت می رسند، دارای گستره دینامیکی بالایی هستند.

در زمینه باتری نیز بررسی ها نشان می دهد که گلکسی S22 پلاس به باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز است که نسبت به نسل پیش، ۳۰۰ میلی آمپر ساعت کاهش ظرفیت پیدا کرده است. درون جعبه از شارژر خبری نیست ولی گوشی سامسونگ علیرغم شارژر ۲۵ وات از شارژ سریع ۴۵ وات هم پشتیبانی دارد.

البته در تست ها مشخص شد هر یک از این شارژرها تفاوتی در میزان شارژ کامل گوشی نداشته و هر دو در یک ساعت شارژ کامل دستگاه را انجام می دهند. ضمنا این اسمارتفون از شارژ سریع بی سیم ۱۵ وات و شارژ معکوس بی سیم ۴.۵ وات هم پشتیبانی دارد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *