دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

پرورش پپرومیا کاپراتا

  • ملیحه بال افکن
  • ۲ فروردین ۱۴۰۰
  • ۰

در واقع کاشت و پرورش پپرومیا کاپراتا چندان هم سخت نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی با روش های کشت و نگهداری این گیاه آپارتمانی آشنا شوید با ما همراه باشید.

به طور کلی پپرومیا کاپراتا از دسته گیاهان لوکس و از خانواده فلفل ها است که امروزه بیش از ۱۰۰۰ گونه مختلف را شامل خواهد شد. گیاه پپرومیا کاپراتا به خاطر گل و برگ های زیبایی که دارد امروزه مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به پرورش گل و گیاه قرار گرفته است.

آشنایی با نحوه پرورش پپرومیا کاپراتا

بهتر است بدانید گیاه پپرومیا کاپراتا که امروزه با نام علمی Peperomia coperata شناخته می شود گیاهی بسیار لوکس و مینیاتوری از خانواده فلفل ها خواهد بود که تقریبا بیش از ۱۰۰۰ گونه مختلف را شامل می شود. پپرومیا کاپراتا یک گیاه همیشه سبز محسوب می شود که زیستگاه اصلی آن آمریکای جنوبی، آفریقای جنوبی و مناطق گرمسیری خواهد بود.

چگونگی پرورش پپرومیا کاپراتا

این گیاه زینتی دارای ساقه های کوتاه و برگ هایی قلبی شکل به رنگ های سبز و قرمز است که اغلب از قسمت مرکزی گیاه بیرون خواهد آمد. گل های پیرومیا سفید رنگ و به شکل گل آذین سنبله است که طول آن ها به ۱۲ تا ۱۵ سانتی متر می رسد و از اوایل فصل بهار تا اواخر پاییز نمایان خواهد شد.

ارتفاع این گیاه در اغلب اوقات به ۸ تا ۲۵ سانتی متر و گسترش آن به ۱۲ تا ۱۵ سانتی متر خواهد رسید. پپرومیا به خاطر برگ های مینیاتوری و شیک خود برای فضای منازل و محیط کار انتخاب ایده آلی خواهد بود زیرا یک نمای پفکی  بافت نرمی به محیط اطراف می بخشد. به ویژه اگر رنگ سبز پپرومیا در گلدان سیاه سفالی کشت شود بسیار دلنواز خواهد بود.

دستورالعمل کاشت و تکثیر:

توجه داشته باشید که برای پرورش و تکثیر پرومیا کاپراتا نوع کوچک آن بهتر است برگ ها را با دمبرگ از اواسط فصل بهار تا اواسط تابستان جدا نمایید و دمبرگ را با حفظ حدود ۲.۵ تا ۳ سانتی متر از طول آن با استفاده از یک چاقوی تیز برش دهید.

سپس برگ ها را درون یک ظرف مسطح حاوی کمپوست بذر و قلمه فرو کنید و پس از آن یک آبیاری سبک انجام دهید. پهنک برگ بایستی با خاک تماس داشته باشد اما با این حال نباید به زیر خاک فرو برود. پس از کشت قلمه ها را در دمای ۲۰ سانتی گراد و همچنین در نور مناسب قرار دهید.

دستورالعمل کاشت پپرومیا درون گلدان

فرآیند ریشه دهی قلمه ها معمولا دو ماه طول می کشد و گیاه جدیدی در محل اتصال برگ به دمبرگ ایجاد خواهد شد. پس از اینکه گیاه جدید به اندازه ۳ تا ۵ سانتی متر رشد کرد می توانید آن را خارج کنید و درون گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتی متر حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت کشت نمایید.

شرایط مورد نیاز برای نگهداری پپرومیا کاپراتا:

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی دارند که در ادامه سعی داریم به بیان شرایط مورد نیاز برای پرورش و نگهداری پپرومیا کاپراتا بپردازیم:

  • آبیاری:

مهم ترین نکته در پرورش گیاه پپرومیا کاپراتا آبیاری منظم آن است که نباید از آن غافل شوید. دقت داشته باشید که خاک بستر این گیاه نباید همیشه خیس باشد و بایستی اجازه دهید سطح بستر به صورت کامل خشک شود و سپس اقدام به آبیاری نمایید. به این صورت که پس از خشک شدن بستر با استفاده از زیر گلدان اقدام به آبیاری نمایید.

شرایط لازم برای نگهداری از گیاه

  • نور و دما:

بهتر است بدانید که این گیاه نیازمند نور کم و غیر مستقیم است و در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید آسیب می بیند و بهتر است آن را در کنار پنجره های پوشیده شده با پرده و یا پنجره های روبه شما و یا شرق نگهداری نمایید. همچنین که گیاه پپرومیا قابلیت رشد در زیر چراغ های فلورسنت را نیز دارد.

در مورد دمای مورد نیاز گیاه نیز می توان گفت که بازه دمایی بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتی گراد بهترین شرایط خواهد بود بایستی آن را تامین نمایید.

  • خاک و تغذیه:

با وجود اینکه گیاه پرومیا نسبت به آبیاری زیاد حساسیت فراونی دارد اما اگر زهکشی خوبی برای آن فراهم نمایید این مشکل به راحتی حل خواهد شد. بهتراست بدانید که ترکیب خاک های پیت ماس، پرلیت و خاک برگ برای پپرومیا ایده آل هستند و بایستی آن ها را از مراکز معتبر گل و گیاه تهیه نمایید.

در مورد کوددهی پپرومیا نیز می توان گفت که تغذیه را به صورت ماهیانه و در طول فصول بهار و تابستان انجام دهید. بهتر است بدانید که کود مایع و یا محلول شده درون آب برای گیاه پپرومیا ایده آل خواهد بود.

روش های کاشت پپرومیا کاپراتا

همچنین در ادامه پیشنهاد می شود که با کلیک بر روی لینک های مقابل با مطالب پرورش گیاه روناس و همچنین پرورش کراسولا نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *