دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

بررسی شیائومی ۱۲ ایکس مجهز به تراشه اسنپدراگون ۸۷۰

  • شیوا فهیمی
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۰
  • ۰

در ۲۸ دسامبر ۲۰۲۱ شرکت شیائومی در کنار نسخه های پرچمدار، از گوشی خوش قیمت تجهیز شده به سخت افزای نه چندان قوی به اسم شیائومی ۱۲ ایکس رونمایی نمود. در اینجا به بررسی شیائومی ۱۲ ایکسر می پردازیم.

شیائومی ۱۲ ایکس اقتصادی ترین گوشی در سری ۱۲ شیائومی است که شبیه پرچمدار این شرکت (شیائومی ۱۲) بوده ولی به تراشه اسنپدراگون ۸۷۰ مجهز شده و فاقد قابلیت شارژ بی سیم می باشد. در ادامه مطلب به بررسی بیشتر شیائومی ۱۲ ایکس می پردازیم.

 

بررسی شیائومی ۱۲ ایکس گوشی اقتصادی

در ۲۸ دسامبر ۲۰۲۱ از گوشی شیائومی ۱۲ ایکس در کنار پرچمداران سری ۱۲ شیائومی رونمایی شد و در ۳۱ دسامبر به بازار عرضه شد. این گوشی خوش قیمت به سخت افزاری نه چندان قدرتمند مجهز شده و در چهار رنگ مشکی، صورتی و آبی در اختیار طرفداران این برند محبوب قرار خواهد گرفت.

همانطور که اشاره شد گوشی از لحاظ طراحی به نسخه های پرچمدار شبیه بوده و کاربران می توانند با پرداخت هزینه کمتری یک دستگاه جدید از برند شیائومی خریداری نمایند. شیائومی ۱۲ ایکس به عبارتی اقتصادی ترین نسخه در سری ۱۲ شیائومی می باشد.

این نسخه شبیه مدل شیائومی ۱۲ پرچمدار است ولی در بخش سخت افزاری به جای تراشه اسنپدراگون ۸ نسل یک از تراشه ای کمتر قدرتمند به اسم اسنپدراگون ۸۷۰ بهره می برد و فاقد قابلیت شارژ بی سیم می باشد. این گوشی با ابعاد ۸.۲*۶۹.۹*۱۵۲.۷ میلی متر و وزن ۱۷۶ گرم نسبت به سایر نسخه ها (شیائومی ۱۲ پرو با وزن ۲۰۵ گرم) سبک تر بوده و در استفاده طولانی مدت موجب خستگی دست کاربر نمی شود.

در صورتی که قصد خرید یک گوشی اندرویدی از برند محبوب شیائومی را دارید و بودجه شما محدود است، پیشنهاد می شود شیائومی ۱۲ ایکس را در صدر انتخاب خود قرار دهید. چرا که هم خوش قیمت است و هم جدیدترین گوشی عرضه شده به بازار از سری ۱۲ شیائومی می باشد.

در ادامه مطلب به بررسی مشخصات شیائومی ۱۲ ایکس می پردازیم تا از امکانات و قابلیت های آن اطلاع یابید. این گوشی با قیمت حدود ۷۰۰ دلار ارائه می شود. در این رنج قیمتی گوشی های دیگری هم مانند آیفون ۱۳ مینی یا آیفون ۱۳ قابل اشاره هستند.

افراد مطابق سلیقه و نیاز خود به سراغ خرید گوشی هوشمند رفته و با بررسی های مختلف می توانند گوشی مدنظر و مناسب خود را پیدا کنند. در بازه قیمتی ۷۰۰-۸۰۰ دلار در حال حاضر یک گزینه دیگر از برند شیائومی به اسم شیائومی ۱۲ ایکس روانه بازار شده است. با بررسی این اسمارتفون اقتصادی همراه ما باشید.

نمایشگر اولد ۱۲۰ هرتزی

شیائومی ۱۲ ایکس از نمایشگر ۶.۲۸ اینچی با پنل اولد بهره می برد که حدود ۸۹.۲ درصد نمای جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است. پنل اولد در این دستگاه سبب می شود گوشی از فناوری های جذابی بهره ببرد که یکی از آن ها پشتیبانی نمایشگر از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی است.

در حال حاضر این تکنولوژی به استانداردی در بین گوشی های پرچمدار و گجت های میان رده تبدل شده و شرکت شیائومی نیز برای این که بتواند بیشتر رقبای خود در بازار گوشی های میان رده را شکست دهد، این فناوری را در محصول خود مورد استفاده قرار داد و موفق هم شد.

حالا شیائومی توانسته گوشی آیفون ۱۳ را به سادگی شکست داده و علت آن وجود نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز است. قابل ذکر است برتری شیائومی ۱۲ ایکس فقط به نرخ نوسازی نمایشگر مربوط نبوده و در قسمت سخت افزاری هم این گوشی با میان رده پرفروش و محبوب اپل قابلیت مقایسه ندارد. در بخش بررسی سخت افزاری بیشتر متوجه این موضوع خواهید شد.

وضوح تصویر از بخش های مهم هر نمایشگری است که باید در گوشی های پرچمدار و گجت های بالا رده عددی بسیار زیاد باشد. بررسی ها نشان داد شرکت چینی شیائومی، نمایشگر گوشی ۱۲ ایکس را به وضوح ۱۰۸۰*۲۴۰۰ پیکسل مجهز نموده و این امر توانست، توجه مخاطب را به خود جلب کند. چرا که در هنگام مشاهده فیلم یا اجرای بازی، رزولوشن یکی از قسمت های مهم صفحه نمایش به حساب می آید.

کاربران می توانند با استفاده از تکنولوژی های مختلف استفاده شده برای نمایشگر همچون دالبی ویژن و HDR10+ محتوای مختلف را با کیفیت و جذابیت بالایی تماشا کنند. ضمنا اجرای بازی های متعدد به خاطر پشتیبانی نمایشگر از یک میلیارد رنگ در پنل نمایش جذاب تر شده و به صورت کلی این فناوری ها در نمایشگر مخاطب را به خود جلب می کند.

در کنار این مورد، روشنایی حداکثر ۱۱۰۰ نیت هم سبب می شود تا کاربران در شرایط نوری مختلف، به راحتی بتواند محتوای نمایشگر را مشاهده کنند. این موضوع به این معنی است که در زیر نور مستقیم خورشید هم نمایشگر واضح بوده از این رو هنگام استفاده از این گجت در بخش نمایشگر مشکلی مشاهده نمی شود.

در بین گوشی های میان رده شرکت شیائومی، گجت هایی مانند پوکو ۱م۳ یا سایر دستگاه ها اکثرا روشنایی چندان بالایی ندارند از این رو کاربران کمتر به سراغ چنین گوشی های هوشمندی می روند چرا که در زیر نور مستقیم خورشید، محتوای نمایشگر آن ها قابل مشاهده نیست.

به لطف حاشیه های بسیار باریک نمایشگر و ضمنا بریدگی کوچک بالای نمایشگر برای میزبانی دوربین سلفی، این صفحه نمایش توانسته است حدود ۹۰ درصد پنل جلویی را از آن خود نماید. از این رو هنگام مشاهده محتوای نمایشگر، مزاحمتی وجود نداشته و افراد قادرند به راحتی از این صفحه نمایش بهره بگیرند.

در ادامه بررسی نمایشگر شیائومی ۱۲ ایکس باید اشاره کرد که برای طبیعی تر به نظر رسیدن رنگ ها در این صفحه نمایش، تراکم پیکسلی ۴۱۹ پیکسل در اینچ به کار گرفته شده است که فوق العاده بوده و کاربران می توانند رنگ ها را در این نمایشگر بسیار طبیعی تر مشاهده نمایند. قابل ذکر است تراکم پیکسلی بالای ۳۰۰ پیکسل در هر اینچ، در بازار میان رده ها می تواند برای استفاده کاربران مناسب باشد.

ولی در اینجا شرکت سازنده تصمیم گرفته در کنار مشخصات جذاب نمایشگر شیائومی ۱۲ ایکس، تارکم پیکسلی بالایی هم برای آن لحاظ نماید. در مجموع و با توجه به بررسی ها می توان گفت نمایشگر شیائومی ۱۲ ایکس یکی از نقاط قوت این گوشی محسوب می شود و کاربر باید از آن بسیار مراقبت کند زیرا در صورت آسیب، هزینه زیادی به او تحمیل خواهد شد.

از این رو شیائومی در این زمینه نیز بیکار ننشست و مقاوم ترین محافظ تولید شده توسط شرکت کورنینگ یعنی گوریلا گلس ویکتوس را برای محافظت از نمایشگر محصول جدید خود به کار گرفت. این محافظ شیشه ای به راحتی آسیب ندیده و افراد می توانند با خیالی آسوده و بدون استفاده از گلس (محافظ جانبی) از گوشی خود استفاده نمایند.

سخت افزار و نرم افزار

شرکت شیائومی نسخه های ۱۲ و ۱۲ پرو را به جدیدترین تراشه تولیدی کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل یک مجهز کرده است. این پردازنده یک تراشه ۴ نانومتری است که کاربران می توانند با خرید این مدل های گران قیمت، از قدرت این سخت افزار بهره مند شوند.

این در  حالی است که گوشی شیائومی ۱۲ ایکس به تراشه ۷ نانومتری اسنپدراگون ۸۷۰ مجهز شده است و کاربران می توانند با خرید این نسخه، بیشتر بازی و برنامه ها را به راحتی اجرا نمایند. به لطف این تراشه، اجرای بازی های متعدد به سادگی امکان پذیر بوده و ضمن امکان اجرای چند برنامه سنگین به صورت همزمان هم فراهم شده است.

در صورتی که از گوشی هوشمند مقرون به صرفه خود انتظار گیمینگ هم دارید می توانید شیائومی ۱۲ ایکس را در نظر داشته باشید. چرا که توان سخت افزاری و نمایشگر آن برای اجرای بیشتر بازی ها مناسب می باشد ولی اگر یک گوشی بسیار قدرتمند و مناسب برای بازی می خواهید نسخه پرو سری ۱۲ گزینه بهتری است.

علت این موضوع نیز پشتیبانی از نمایشگر با کیفیت و سخت افزار بسیار قدرتمند می باشد که سبب می شود کاربران بتوانند همه بازی ها را با حداکثر قدرت و کیفیت اجرا نمایند.

قابل ذکر است تراشه شیائومی ۱۲ ایکس را پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۵۰ همراهی می کند و پردازش های گرافیکی را به خوبی انجام داده و در هنگام اجرای بازی ها عملکرد مطلوبی نشان می دهد. در مجموع توان سخت افزاری شیائومی ۱۲ ایکس مناسب بوده ولی در مقایسه با آیفون ۱۳ این گجت، قادر به رقابت با این محصول شرکت اپل نخواهد بود.

متاسفانه بررسی ها نشان داد شیائومی ۱۲ ایکس از پورت میکرو اس دی بهره نمی برد و به این معناست که کاربران قادر نیستند حافظه را ارتقا بخشند. از این رو هنگام خرید گوشی بر اساس نیاز و نحوه استفاده خود، مناسب ترین دستگاه را انتخاب نمایید. این گوشی با سه گزینه حافظه ای در اختیار کاربر قرار می گیرد.

برای گوشی شیائومی ۱۲ ایکس حافظه های رم و ذخیره سازی ۸/۱۲۸، ۸/۲۵۶ و حافظه رم ۱۲ و حافظه ذخیره سازی ۲۵۶ در نظر گرفته شده است. گزینه اول برای کاربرانی که از دستگاه خود برای برقراری تماس و شبکه های اجتماعی استفاده دارند، مناسب است.

گزینه دوم برای افرادی مناسب است که از گوشی برای تصویربرداری استفاده داشته زیرا به میزان فضای بیشتری برای ذخیره سازی ویدیوهای خود نیاز پیدا می کنند. این گزینه برای کاربران علاقمند به فیلمبرداری توصیه می شود. گزینه سوم برای کاربرانی که طرفدار گیمینگ هستند مناسب خواهد بود. وجود ۱۲ گیگابایت رم اجازه اجرای سنگین ترین بازی و برنامه ها را به طور همزمان می دهد. از این رو افرادی که زیاد از گوشی استفاده می کنند بهتر است این نسخه را خریداری نمایند.

حافظه های استفاده شده در شیائومی ۱۲ ایکس از نوع UFS 3.1 می باشد. از این رو کاربران می توانند با سرعت بالایی اطلاعات خود را ذخیره و منتقل نمی کنند. در بررسی نرم افزاری باید اشاره کرد سیستم عامل شیائومی ۱۲ ایکس بر پایه اندروید ۱۲ و رابط کاربری MIUI 13 ارائه می شود که این امر استفاده کاربر از گوشی را جذاب تر می نماید.

دوربین سه گانه

مشابه دیگر نسخه های سری ۱۲ بررسی ها نشان داد شیائومی ۱۲ ایکس هم در پنل پشتی به سه دوربین مجهز شده و کاربران می توانند با استفاده از آن تصاویر مناسبی بگیرند. دوربین اصلی با سنسور ۵۰ مگا پیکسل قادر است تصاویر و ویدیوهای باکیفیت و با جزئیات بسیار زیادی را ثبت کند.

این دوربین جهت استفاده کاربر به طور حرفه ای مناسب بوده و افراد علاقمند به عکاسی و فیلمبرداری را مجاب می کند. دومین سنسور به کار رفته در گوشی کیفیت ۱۳ مگاپیکسلی داشته و قادر است در حالت فوق عریض تصویربرداری نماید. حضور این دوربین مناسب بوده ولی شیائومی می توانست از سنسور باکیفیت تری برای تصویربرداری در زاویه ۱۲۳ درجه بهره بگیرد.

سنسور سوم کیفیت ۵ مگاپیکسلی داشته که برای تصویر برداری در حالت تله فوتو ماکرو مورد استفاده قرار می گیرد. این سنسور کمک زیادی به تصویر برداری می کند ولی یک مزیت محسوب نمی شود. همه دوربین ها از فناوری HDR برخوردارند و این امر سبب افزایش کیفیت عکس ها و طبیعی به نظر رسیدن رنگ ها زمان تصویر برداری می شود.

به کمک تراشه این گوشی و دوربین اصلی با کیفیت می توان توسط شیائومی ۱۲ ایکس با کیفیت ۸K و نرخ فریم ۲۴ فریم بر ثانیه به فیلمبرداری پرداخت. در ضمن امکان فیلمبرداری بسیار با کیفیت و جذاب، با نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه و کیفیت ۴K نیز وجود دارد. ضمنا اسپیکرهای استریو موقع فیلمبرداری، صدا را به طور استریو ضبط نموده و می توان صدا را به شکل استریو پخش کرد.

در ادامه به بررسی دوربین سلفی شیائومی ۱۲ ایکس می پردازیم. در پنل جلویی این گوشی همانند نسخه پرو در بالای نمایشگر یک دوربین ۳۲ مگاپیکسلی حضور یافته که کاربر توسط آن و از طریق فناوری HDR می تواند به عکاسی و فیلمبرداری با کیفیت بسیار بالا اقدام کند. در ضمن امکان فیلمبرداری با کیفیت ۴K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه هم فراهم است.

باتری ۴۵۰۰ آمپر ساعتی

انرژی گوشی شیائومی ۱۲ ایکس توسط باتری با ظرفیت ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت تامین می شود و کاربر می تواند با استفاده از این باتری، مدت زمان زیادی از گوشی استفاده نماید. باتری این دستگاه از نسخه پرو تنها ۱۰۰ میلی آمپر ظرفیت کمتری داشته و تفاوت اصلی این نسخه ها در بخش آداپتور یا شارژر است.

در جعبه مدل پرو، یک آداپتور ۱۲۰ واتی حضور دارد که در مدت ۱۸ دقیقه به طور کامل باتری ۴۶۰۰ میلی آمپر ساعتی را شارژ می کند. ولی در نسخه شیائومی ۱۲ ایکس شارژر ۶۷ واتی قرار دارد که در مدت ۳۹ دقیقه گوشی را شارژ می کند. ناگفته نماند این گوشی فاقد جک هدفون ۳.۵ میلی متری بوده و باید از تبدیل جک هدفون به USB-C بهره بگیرند یا از اتصال بی سیم استفاده نمایند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *