به طور کلی دراسنا بلالی از دسته گیاهان قدیمی و بسیار محبوبی است که امروزه به خاطر طرح و رنگ جذاب برگ هایش محبوب شده است. همچنین گیاه دراسنا بلالی به خاطر قد بلند و جثه کوچکی که دارد پرورش آن در محیط خانه بسیار ایده آل خواهد بود.
آشنایی با نحوه پرورش دراسنا بلالی
بهتر است بدانید که گیاه دراسنا بلالی در واقع از دسته گیاهان بومی آفریقا و مناطق گرمسیری می باشد که پرورش آن در اروپا به اواسط قرن ۱۸ میلادی برمی گردد. در آمریکا نیز از اوایل قرن ۲۰ استفاده از آن در فضای خانه رواج یافته است. در واقع این گیاه را می توان یکی از ۲۰ نوع معروف دراسناها دانست که برای نگهداری در فضای آپارتمان بسیار مناسب هستند. از آنجایی که رشد دراسنا بلالی زیبا قابل کنترل است می توانید آن را در محیط منزل به راحتی پرورش دهید.
همچنین دراسنا می تواند در برابر بی توجهی و غفلت شما به خوبی دوام بیاورد، پس قطعا گیاهی ایده آل برای افراد مبتدی در زمینه پرورش گل و گیاه خواهد بود. دراسنا بلالی معمولا ساقه ای ظریف تولید می کند و برگ هایش در امتداد ساقه شکل می گیرند. به طور کلی این گیاه به خاطر قد بلند و جثه کوچکی که دارد ایده آل برای محیط خانه ها خواهد بود. همچنین می توانید رشد آن را با توجه به سلایق خود محدود نمایید.
ساقه های دراسنا بلالی اغلب نی مانند هستند و دارای برگ هایی پهن با نوار های سفید در متن سبز نسبت به انواع دراسناها می باشد. جالب است بدانید که این گیاه زیبا در محیط های باز حدود ۴ متر ارتفاع خواهد گرفت. بنابراین مانند بسیاری از گونه های دراسنا می توانید با قطع جوانه انتهایی گیاهتان را به دو الی سه شاخه مجزا تبدیل کنید.
روش های کاشت و تکثیر:
توجه داشته باشید که عمدتا تکثیر دراسنا بلالی از طریق سه روش قلمه گیری ساقه، کاشت بذر و خوابانیدن هوایی انجام می شود. در ادامه مراحل هر کدام را به صورت مجزا شرح داده ایم:
-
قلمه زنی ساقه:
به صراحت می توان گفت که قلمه گرفتن از ساقه گیاه رایج ترین روش تکثیر دراسنا بلالی محسوب می شود. این روش مناسب افرادی است که می خواهند یکباره چندین گیاه جدید داشته باشند. بسیاری از افراد تصور می کنند با قلمه گرفتن به تدریج گیاه مادر از بین می رود. اما این باور غلط است زیرا اگر حداقل نصف طول گیاه اصلی را باقی بگذارید گیاه به تدریج از محل برش رشد می کند و برگ های جدیدی تولید خواهد کرد.
برای قلمه زنی در ابتدا ساقه جدا شده را به قسمت هایی تقریبا ۲۰ سانتی متری تقسیم کنید. در این روند مراقب باشید که سر و ته قله ها مشخص باشد تا هنگام کاشت آن ها با مشکل مواجه نشوید. سپس قلمه های به دست آمده را درون هورمون ریشه زایی فرو ببرید تا روند ریشه دهی قلمه ها سریع تر انجام شود.
سپس قلمه ها را درون خاک یا ظرف آب قرار دهید و آن را به فضایی گرم با نور غیر مستقیم خورشید انتقال دهید. از آنجایی که زمان زیادی برای ریشه دهی قلمه ها نیاز است پس صبوری کنید و پس از مشاهده اولین جوانه آن ها را به محل اصلی کشت انتقال دهید.
-
خوابانیدن هوایی:
اگر انجام روش اول برایتان سخت است می توانید خوابانیدن هوایی را امتحان کنید. در این روش بایستی به جای اینکه اول قلمه ها را جدا و بعد آن را ریشه دار کنید، باید قلمه ها را متصل به گیاه مادر نگه دارید و در همان محل ریشه دهی را انجام دهید. برای این کار می توانید روی قسمی از ساقه که می خواهید ریشه بدهد را زخم کنید. سپس محل زخم را با اسفاگنوم و یک کیسه پلاستیکی محفوظ نمایید.
توصیه می شود که رطوبت کافی برای گیاه را فراهم کنید تا پس از مدتی شاهد پدیدار شدن ریشه های جدید باشید. پس از ریشه دهی ساقه می توانید ان را از گیاه مادری جدا و به صورت مجزا درون گلدان یا باغچه کشت کنید.
-
کاشت بذر:
به صراحت می توان گفت که بهترین زمان کاشت بذر دراسنا بلالی اواخر فصل زمستان است. برای انجام این روش بایستی بستری حاوی خاک برگ و مقداری شن تهیه و بذور را درون آن کشت نمایید. سپس گلدان حاوی بذرها را در محیطی با نور خوب و و هوایی نسبتا گرم نگهداری نمایید.
بهتر است دمای ۳۰ درجه سانتی گراد را برای گیاه فراهم کنید تا به خوبی جوانه بزنند. پس از مشاهده اولین جوانه ها نیز می توانید گیاه را به محیط اصلی کشت انتقال دهید.
شرایط مورد نیاز برای پرورش دراسنا بلالی:
همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند به خوبی رشد کنند نیاز به شرایطی دارند که بایستی شما آن را فراهم نمایید. به همین منظور در ادامه به بیان برخی از شرایط لازم برای پرورش و نگهداری از گیاه دراسنا بلالی پرداخته ایم:
آبیاری:
توصیه می شود که گیاه دراسنا بلالی را در طول فصل تابستان دو مرتبه در هفته و در فصل زمستان یک مرتبه در هفته آبیاری نمایید. دراسنا بلالی به هیچ وجه خاک خشک یا باتلاقی را نمی پسندد پس در فاصله هر دو آبیاری اجازه دهید سطح بستر به صورت کامل خشک شود سپس اقدام به آبیاری کنید. بهتر است آبیاری را با آب کتری سرد شده انجام دهید چون ممکن است نوک برگ های آن خشک شود.
خاک و کوددهی:
به طور کلی بهترین ترکیب خاک برای بستر گیاه دراسنا بلالی مخلوط پیت ماس و خاک لیمونی است که دارای زهکشی مناسب باشند. برای تغذیه گیاه نیز بهتر است آن را در طی فصول رشد یعنی فصل بهار و تابستان هر دو هفته یک مرتبه با استفاده از کود های مایع و جامد محبوب در آب تغذیه نمایید.
نور و دما:
گیاه دراسنا برای رشد نیاز به نور کامل خورشید دارد البته که نور مستقیمی خورشید به ویژه از پشت شیشه به برگ ها باعث سوختگی آن خواهد شد. به همین خاطر توصیه می شود از تابش مستقیم نور خورشید به برگ ها جلوگیری نمایید. بهترین بازه دمایی برای نگهداری گیاه دراسنا بلالی بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتی گراد خواهد بود. همچنین حداقل دما برای این گیاه ۱۳ تا ۱۸ درجه سانتی گراد است و چنانچه دمای محیط کشت به بیش از ۲۲ درجه سانتی گراد رسید بایستی غبارپاشی روزانه را انجام دهید.
تعویض گلدان:
توصیه می شود که گلدان دراسنا بلالی را در سال یک مرتبه با استفاده از گلدان سایز بزرگ و دارای سوراخ های زهکشی زیاد تعویض نمایید. همچنین می توانید مقداری از خاک آن را با خاک تازه نیز عوض کنید. هنگام انجام تعویض گلدان بایستی مقداری از خاک اطراف گیاه را با دست و به گونه ای که آسیبی به ریشه ها نرسد جدا کنید. پس از تعویض گلدان نیز گیاه را به خوبی آبیاری کنید به گونه ای که آب از سوراخ های زهکشی شده بیرون بزند.
منبع : آرگا