دسته ها
دوشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۴

همه چیز درباره پرورش گل تورنیا

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
  • ۰

تورنیا از گیاهان بومی آسیای جنوب شرقی می باشد که اصول مراقبت و نگهداری خاصی ندارد و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی اقدام به کاشت و پرورش گل تورنیا نمایید با ما همراه شوید.

به طور کلی اگر قصد دارید پادشاهی گیاهان منزل خود را با چیز دیگری علاوه بر گیاه بگونیا و بلوز ها متنوع کنید، قطعا کاشت گیاه تورنیا یک راه حل عالی خواهد بود. به خاطر اینکه پرورش گل تورنیا نیاز به مراقبت و اصول خاصی ندارد. در فضای خانه نیز به راحتی گسترش خواهد یافت.

اصول پرورش گل تورنیا

گیاه تورنیا در واقع از دسته گیاهان یک ساله و چندین ساله است که بومی مناطق آسیای جنوب شرقی خواهد بود. پوشش آن نیز دارای شاخه های شکوفه ای شکل تخم مرغی است. عمدتا ارتفاع تورنیا به بیش از ۳۰ سانتی متر خواهد رسید. گل های تورنیا نیز یک شکل و رنگ خاصی دارند. انواع رنگ های آن نیز به خاطر وجود بیش از ۵۰ گونه از گونه های از نوع خود خواهد بود.

در واقع تورنیا از دسته گل های رز شادابی که قسمت گلوی آن به رنگ سفید می باشد. همچنین طیف کاملی از رنگ های زنده شامل رنگ ارغوان منحصر به فرد و لیمویی خاص را شامل می شود. معمولا شکوفه های تورنیا پروانه و مرغ مگس خوار را به خودشات جذب می کنند. این گیاه عمدتا به ارتفاع ۵ سانتی متر کوتاه تر از سری کلاون ها رشد می کند.

چگونگی پرورش گل تورنیا

همچنین بسیاری از باغبانان به خاطر عملکرد خوب تورنیا و سازگاری با شرایط ارزش بسیار زیادی برای آن قائل می شوند. به صراحت می توان گفت که این گیاه در فضای سایه عملکرد بسیار زیادی خوبی دارد. به همین خاطر جایگزین خوبی هم برای گل حنا محسوب می شود. معمولا در فصل تابستان رویش بهتری از خود نشان خواهد داد. در مقابل گرما و داغی هوا ناتوان نخواهد شد زیرا اصالت آن مربوط به جنگل های حاره جنوب شرق آسیا است.

گل های تورنیا از ابتدای فصل بهار تا اواخر فصل تابستان و پاییز شکوفه می دهند و قرارگیری در محیط سایه را بیشتر ترجیح می دهند. به همین خاطر اگر در اقلیمی نزدیک به گیاه لوئیزیانا رشد قطعا عملکرد بهتری خواهد داشت. تورنیا یک گیاه بوته ای با ساقه های نرم و ساکولنت می باشد. برگ های آن نیز به رنگ سبز و دندانه دار متوسط خواهد بود.

ارتفاع گل های تورنیا بین ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر خواهند بود. ارتفاع برگ های آن نیز به ۲.۵ سانتی متر می رسد. اگر گیاه را در محیط مناسب و ایده آل پرورش دهید می توانید دانه های ریز و فراوانی که از دل گیاه رشد می کنند را مشاهده نمایید. توجه داشته باشید که معمولا برگ ها بخش زینتی گیاه را تشکیل می دهند. پرچم گل های آن نیز مشابه جناغ مرغ خواهد بود.

روش های پرورش تورنیا

بهتر است بدانید که در طراحی فضای سبز پرورش گل تورنیا همراه با لوبلیا و بگونیا ترکیب مناسبی ایجاد می کند. به خاطر اینکه هر سه گیاه دارای رشد متوسطی هستند. به منظور داشتن حالت بوته ای بایستی وقتی که گیاه هنوز جوان آن اقدام به هرس نمایید.

دستورالعمل کاشت تورنیا:

توجه داشته باشید که گیاه تورنیا معمولا با استفاده از کاشت بذر و قلمه زنی ساقه تکثیر پیدا می کند. به همین منظور در ادامه مراحل آن را شرح داده ایم:

برای کاشت بذر گیاه تورنیا درون خاک بایستی در ماه های فوریه و مارس اقدام نمایید. همچنین بر اساس نوع بذر باید یک ترکیب خاک خوب نیز انتخاب نمایید. می توانید در بستر گیاه تورنیا از مقداری شن و ماسه همراه با عنصر سنگین استفاده نمایید.

بذور را درون گلدان بکارید و سپس بستر را به خوبی خیس کنید. توصیه می شود که روی بستر را با استفاده از پلاستیک شفاف، شیشه، پلی استیلن یا چسباندن فیلم به خوب بپوشانید. می توانید پس از تولید اولین جوانه پلاستیک را از روی بستر بر دارید.

بهتر است بستر حاوی تورنیا را در محیطی با دمای حداقل ۲۰ درجه سانتی گراد نگهداری نمایید. در مناطق سردسیر می توانید بذور را در گلخانه پرورش دهید و به محض فرا رسیدن فصل بهار آن را به زمین اصلی انتقال دهید.

دستورالعمل کاشت گیاه تورنیا

شرایط مورد نیاز برای نگهداری گل تورنیا:

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی دارند که شما بایستی آن را فراهم نمایید و به همین منظور در ادامه به بیان برخی از اصول و شرایط مورد نیاز برای پرورش و نگهداری گل تورنیا پرداخته ایم:

آبیاری منظم:

معمولا توصیه می شود که بستر گیاه تورنیا را مادام مرطوب نگه دارید. همچنین آبیاری را بایستی به صورت مکرر اما غیر غنی انجام دهید. به گونه ای که اجازه دهید در فاصله دو آبیاری سطوح خاک تقریبا خشک شود سپس اقدام به آبیاری نمایید. می توانید به منظور جلوگیری از خشک شدن بستر گیاه به اسپری روزانه برگ ها بپردازید.

اصول پرورش تورنیا در خانه

خاک غنی و تغذیه مناسب:

بهتر است بدانید که خاک غنی و زهکشی شده قطعا بهترین خاک برای بستر تورنیا خواهد بود. همچنین می توانید از ترکیب شن و ماسه نیز برای گیاهتان استفاده نمایید.

در مورد کوددهی گیاه تورنیا نیز می توان گفت که هنگام رشد ترکیب های تقویتی معمولا در یک دوره ۱۰ روزی پس از پیوند گل از گیاهچه ها و زمانی گلدهی تولید می شوند. به همین خاطر لازم است هر دو هفته یک مرتبه با استفاده از کود معدنی یا محلول معدنی گیاهتان را تغذیه نمایید.

نور کافی:

همانطور که می دانید نهال کاشته شده به سرعت رشد می کند، به همین خاطر نور طبیعی در اوایل فصل بهار برایش کافی نخواهد بود. توصیه می شود که در روز های کم نور فصل بهار روشنایی اضافی را برای گیاه جوان خود فراهم نمایید. می توانید برای رفع نیاز نور گیاه از نور مصنوعی مانند لامپ فلورسنت نیز استفاده نمایید.

شرایط لازم برای گیاه تورنیا

همچنین در ادامه پیشنهاد می شود که با کلیک بر روی لینک های مقابل، با مطالب نحوه تکثیر گیاه بگونیا و همچنین مطلب پرورش پیچک سوئدی نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *