مصرف بابونه در بارداری
به طور کلی باید گفت تغذیه مادر در دوران حاملگی از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که خوردن هر نوع ماده غذایی و نوشیدنی در این دوران تاثیر مستقیمی بر روی سلامت مادر و جنین دارد. از جمله این موارد می توان به مصرف بابونه در بارداری اشاره کرد که با توجه به خواص فراوانی که این گیاه دارد می توان برای کاربردها و مصارف مختلف از آن استفاده کرد به طور مثال می توان برای تهیه چای و یا دمنوش این گیاه را مورد استفاده قرار داد.
از گیاه بابونه هم در مصارف صنعتی و هم در زمینه های طب سنتی، دارویی آرایشی و … استفاده می گردد. از دیگر کاربردهای بابونه می توان به مصرف چای و دمنوش آن اشاره کرد که بسیار مفید و انرژی زا بوده و برای رفع بسیای از مشکلات مناسب و موثر می باشد. برای استفاده از چای و دمنوش بابونه در دوران حاملگی باید مطابق با دستور و توصیه پزشک عمل نمود و بهتر است که در ماه های اول از آن ها استفاده نشود چرا که به دلیل دارا بودن کافئین منجر به رقیق شدن خون می شود که امکان دارد برای مادر و جنین خطرساز باشد.
خواص بابونه
مصرف چای و دمنوش بابونه در دوران حاملگی مزایا و فواید بسیاری برای سلامت مادر و جنین دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
بهبود پذیری کیفیت خواب :
خوردن یک فنجان چای بابونه پیش از خواب در ایجاد آرامش اعصاب و تسهیل در خواب کمک کننده می باشد. این گیاه در واقع مسکنی برای بی خوای بوده و به درمان آن می پردازد.
بالا بردن میزان اشتها و هضم سریع غذا :
مصرف چای بابونه در طول دوران حاملگی می تواند موج افزایش اشتها شود و در بهتر غذا خوردن فرد کمک کننده باشد. همینطور می توان گفت نوشیدن چای بابونه در هضم بهتر غذا در بدن خانم های حامله کمک بزرگی می کند.
التیام دردهای عضلانی :
بابونه دردهای عضلانی و اسپاسم مرتبط با مشکلات روده را التیام می بخشد. بابونه مقدار گلیسین را در بدن بالا برده و سبب تسکین اعصاب و عضلات مختلف می شود.
درمان و بهودی زخم دهان :
از چای بابونه می توان به عنوان یک نوع دهان شویه برای بهبود زخم ناشی از سوزش دهان استفاده کرد. چای غلیظ یا رقیق بابونه را حدود ۳ الی ۴ مرتبه در طول روز قرقره کنید تا بدین گونه زخم دهان را برطرف نمایید.
درمان و رفع گلودرد :
مصرف چای بابونه در مواظبت از گلو و کم کردن درد و یا خارش آن مفید و موثر می باشد. به منظور کم شدن درد گلو و سوزش آن می توانید کیسه چای بابونه را به عنوان یک کمپرس گرم طبیعی استفاده نموده و آن را بر روی گلو بگذارید.
مراقبت در مقابل انواع سرطان ها و مشکلات قلبی :
چای کیسه ای به خاطر دارا بودن پلی فنول و آنتی اکسیدان با مراقبت از قلب شما از مشکلات مرتبط با قلب ممانعت می کند.
رفع سوهاضمه :
از جمله ویژگی های بابونه خاصیت ضد التهاب بودن آن می باشد که منجر به کم شدن مشکلات سوهاضمه از جمله نفخ و یبوست می شود.
مقابله با استرس و نگرانی :
چای بابونه همچون یک تقویت کننده خلق و خو و رفتار عمل کرده و می تواند در ایجاد روحیه مثبت در خانم های حامله و ایجاد احساس شادی و نشاط و همچنین غلبه بر استرس کمک کننده باشد.
از بین بردن حالت تهوع خانم های باردار :
رایحه بابونه و طعم دلنشین آن باعث رفع حالت تهوع می شود. در صورتی که در زمان مسافرت از ایجاد حالت تهوع داخل ماشین آزرده خاطر می شوید بهتر است بدانید که مصرف چای بابونه پیش از سفر و در طول آن به شما کمک می کند تا این مشکل را رفع نمایید.
بالا بردن انرژی :
چای بابونه در طول دوران حاملگی می تواند انرژی موردنیاز برای انجام کارهای روزمره را فراهم نماید. درد، خستگی و گرفتگی عضله ها ناشی از انجام فعالیت های مختلف در بدن خانم های حامله را رفع نماید و آن ها را تشویق به ورزش کردن کند.
رفع درد گوش :
خانم های باردار به منظور از بین بردن درد گوش خود می توانند از چای کیسه ای گیاه بابونه استفاده نمایند. کیسه چای بابونه بایستی در محل بیرون از گوش بکار گرفته شود.
از بین بردن زگیل های گوشتی دوران حاملگی :
بر روی سطح پوست بدن بعضی از خانم های حامله زمانی که آهک موجود در بدن از میزان طبیعی فراتر رود زگیل هایی از گوشت اضافی تشکیل می شود. خوردن چای بابونه و مالیدن این نوع چای بر روی زگیل ها در کم کردن تاثیرات آهک و میزان زگیل ها کمک کننده می باشد.
افزایش ایمنی بدن :
چای بابونه میزان ایمنی بدن را بالا می برد و در نهایت در مقابله با عفونت های مختلف کمک کننده می باشد. در صورتی که دچار تب خفیف و آبریزش بینی هستید خوردن یک فنجان چای تازه بابونه در رفع این عوامل کمک کننده خواهد بود. خوردن چای بابونه روشی عالی برای مبارزه با هر نوع علامت سرماخوردگی و آنفولانزا در بدن خانم های باردار به حساب می آید.
عوارض و مضرات خوردن بابونه در حاملگی
نوشیدن چای بابونه به میزان زیاد امکان دارد احتمال سقط جنین را بالا ببرد. با این وجود هیچ نوع مدرک علمی به منظور پشتیبانی از این موضوع موجود نمی باشد. ویژگی تسکین دهندگی بابونه امکان دارد سبب انقباضات رحمی و در نتیجه موجب سقط جنین شود. چای بابونه به خاطر دارا بودن خاصیت آرام بخشی امکان دارد موجب ایجاد خواب آلودگی گردد به همین خاطر بهتر است که آن را بیش از حد استفاده نکنید.
در صورتی که به گل هایی همچون آفتاب گردان، ابروسیا، گل مینا و گل داوودی آلرژی دارید امکان دارد به بابونه نیز حساس باشید که سبب ایجاد خارش در پوست و گرفته شدن نایژه می گردد. با این وجود این یک رویداد کمیاب می باشد.
بابونه امکان دارد با داروهای آرام بخش حالت تداخل ایجاد نماید که سبب بروز عوارض مختلف می شود. به همین خاطر بهتر است از خوردن چای پیش از سزارین پرهیز نمایید. اقسام مختلف رایحه های بابونه امکان دارد با داروهای مسکن، آرام بخش و داروهای ضدمیکروبی که احیانا در طی دوران حاملگی استفاده می کنید عکس العمل نشان دهد. به همین دلیل بهتر است در مورد خوردن چای با پزشک صحبت نمایید.
چای بابونه دارای ماده ای به نام کومارین می باشد که قادر می باشد تاثیرات کمی بر رقیق شدن خون انسان بخصوص خانم های حامله بگذارد. بابونه بخاطر دارا بودن ویژگی رقیق کنندگی خون برای اشخاصی که پیش از این دارای این مشکل بودند پیشنهاد نمی شود به همین خاطر تا جایی که امکان دارد استفاده از این چای را به حداقل برسانید.
در صورتی که به طعم و مزه چای بابونه علاقه مند هستید بایستی تا جایی که امکان دارد در نوشیدن آن محتاطانه عمل نمایید. در صورتی که شما این نوع چای را به میزان کم در طول دوره ای طولانی استفاده نمایید بر روی میزان غلظت و مقدار خون موجود در بدن تاثیر گذار خواهد بود.
در این مطلب خواص و عوارض مصرف چای بابونه در بارداری را به طور کامل شرح دادیم که امیدواریم نهایت استفاده از آن را برده باشید.
منبع : آرگا