عکاسی یکی از هنر هایی می باشد که تکنیک های بسیار زیادی دارد. عکاسان برای عکس برداری از صحنه های مختلف از تکنیک ها و روش های خاصی استفاده می کنند که نیازمند مهارت و تمرین است. در ادامه یکی از تکنیک های عکاسی را برای شما بررسی می کنیم.
در مقاله های پیشین تکنیک های عکاسی در نور کم، تکنیک های عکاسی در فضای باز و تکنیک های عکاسی در شب را برای شما بررسی کردیم و در ادامه می خواهیم تکنیک پنینگ در عکاسی را برایتان معرفی کنیم.
تعریف تکنیک پنینگ
تکنیک پنینگ یکی از تکنیک های خاص عکاسی است و برای عکس گرفتن از سوژه های متحرک استفاده می شود. اگر کمی عکاسی کرده باشید و با مفهوم آن آشنایی داشته باشید می دانید که کم و زیاد کردن شاتر چه تاثیراتی روی عکس های متحرک دارد. باید بدانید که عکاسی از تصاویر متحرک کار آسانی نمی باشد و نیازمند دقت و تمرکز است. این نوع عکاسی یکی از انواع تکنیک هایی می باشد که خلاقیت بسیار زیادی در آن وجود دارد و اگر خلاق نباشید نمی توانید عکس های خوبی بگیرید بنابراین نیازمند تمرین های طولانی هستید. ایده اصلی در این عکاسی این است که همراه تصویر متحرک حرکت کنید. در واقع این کار باعث می شود که تصویری با سوژه شارپ و پس زمینه مات داشته باشید. در ادامه نکاتی را درباره این تکنیک برای شما بیان می کنیم.
زمان استفاده
بسیاری از افراد نمی دانند که چه زمانی باید از این نوع تکنیک استفاده کنند. در واقع این نوع عکاسی برای اجسامی که دارای سرعت بالایی هستند مورد استفاده می باشد مانند عکاسی از مسابقات ورزشی، ماشین سواری و موتور سواری و… .
مفهوم پنینگ
باید بدانید که پنینگ به معنی حرکت و جریان می باشد. این تکنیک بسیاری از عکاسان را به چالش عکاسی از جسم متحرک دعوت می کند. از پنینگ بیش تر برای عکاسی از یک جسم متحرک افقی مورد استفاده است ولی می توانید عمودی هم عکاسی کنید. برای عکاسی به این روش نیاز است که سرعت شاتر را تنظیم کنید و دوربین را با سوژه مورد نظر به حرکت در بیاورید و دکمه شاتر را فشار بدهید.
ثبت موفق عکس ها به روش پنینگ
اگر می خواهید یک عکس خوب از یک جسم متحرک داشته باشید باید نکاتی را برای عکس برداری رعایت کنید. این نکات عبارت اند از :
داشتن دستان بدون لرزش
استفاده از روش پنینگ نیازمند دستان بدون لرز و سرعت شاتر پایین می باشد. اگر سرعت سوژه شما بالا باشد می توانید از سرعت ۱.۲۰۰ ام ثانیه استفاده کنید ولی اگر می خواهید از یک دونده عکس بگیرید بهتر است سرعت را روی ۱.۴۰ ام ثانیه قرار بدهید.
سرعت شاتر بالا ثبت تصاویر شارپ
اگر سرعت شاتر شما بالا باشد عکس هایی که می گیرید شارپ بیش تری دارند. بنابراین اگر تازه کار هستید می توانید از سرعت بالا استفاده کنید.
نکته : همه ما میدانیم که عکاسی از سوژه متحرک کار بسیار آسانی نیست و باید تمرین بسیار زیادی برای این کار داشته باشیم. از این رو اگر سوژه شما سرعت بسیار بالایی داشته باشد عکاسی از آن سخت تر خواهد بود.
سرعت شاتر
یکی از مهم ترین سوالاتی که ممکن است برای شما ایجاد شود درباره سرعت شاتر می باشد. در روش پنینگ سرعت شاتر بستگی به نوع سوژه دارد. در حین استفاده از این روش نباید جسم متحرک از فریم دوربین خارج شود تا نتوانید آن را فریز کنید. در صورتی که دوست داشته باشید سوژه را متوقف کنید می توانید از سرعت بالای شاتر استفاده کنید ولی اگر می خواهید حرکت را ثبت کنید باید سرعت شاتر را کم کنید. برای شروع می توانید از ۱.۳۰ یا ۱.۲۰ ثانیه شروع کنید و سرعت را بالا و پایین کنید. اگر شما تمرین داشته باشید مهارت تنظیم سرعت را یاد می گیرید. بعد از تنظیم شاتر به یاد داشته باشید که باید با سوژه خود حرکت کنید و تا زمانی که دکمه شاتر را فشار نداده اید نباید حرکت را قطع کنید.
نگهداشتن جسم شارپ
باید بدانید که پنینگ تار برای بیننده آزار دهنده است بنابراین باید عنصری را در تصویر شارپ نگهدارید. اگر دوست دارید تمام صحنه را در یک لحظه ثبت کنید می توانید از سرعت ۱.۱۰۰۰ ثانیه شاتر استفاده کنید.
استفاده از فلش
اگر دوست دارید در حین استفاده از پنینگ از فلش دوربین خود هم استفاده کنید می توانید آن را روی حالت rear Sync curtain قرار بدهید تا فلش در انتها عمل کند و عکس شما خلاقانه شود. برای بهتر شدن کار خود در استفاده از فلش با پنینگ باید سرعت شاتر را به حداقل برسانید.
انتخاب نقطه فوکوس
در نطر داشته باشید که اگر سوژه شما در حال حرکت روی خط مستقیم است می توانید از تکنیک ناحیه فوکوس استفاده کنید. این روش یکی از قدیمی ترین تکنیک هایی می باشد که می توانید در تکنیک پنینگ از آن استفاده کنید. در واقع با این کار قبل از ورود سوژه فوکوس را روی ناحیه ای انجام می دهید و اصطلاحا صفحه را قفل می کنید و بعد از ورود سوژه دکمه شاتر را فشار می دهید و عکس را ثبت می کنید. این نوع فوکوس کردن سرعت و مهارت بسیار بالایی را نیاز دارد از این رو برای استفاده از این نوع عکاسی بهتر است تمرین کنید.
نکته : در نظر داشته باشید که اگر سوژه شما به صورت غیر قابل پیش بینی حرکت می کند می توانید از حالت فوکوس AF_C استفاده کنید تا دوربین همواره سوژه شما را دنبال کند.
استفاده از سه پایه عکاسی در تکنیک پنینگ
در نظر داشته باشید که می توانید از یک سه پایه برای عکاسی استفاده کنید. بیش تر عکاسان برای سوژه های ثابت از سه پایه استفاده می کنند اما رخداد های ورزشی غیر قابل پیش بینی می باشند و برای افراد مبتدی بهتر است دوربین در دستانشان باشد.
دور باشید.
در حین استفاده از پنینگ از سوژه خود دور باشید زیرا با این کار می توانید بهتر عکس بگیرید. در صورتی که شما نزدیک سوژه باشید پس زمینه عکس شما به چشم می آید و حس سرعت بیش تری به تصویر می بخشد. در نظر داشته باشید که انتخاب لنز مناسب تاثیرات بسیار زیادی روی عکس های شما دارد.
تمرین داشته باشید.
شما نمی توانید بدون تمرین در عکاسی مهارتی بدست آورید. از این رو به شما توصیه می کنیم که همیشه تمرین داشته باشید و از سوژه های مختلفی عکس بگیرید تا بتوانید مهارت و تکنیک های لازم را یاد بگیرید.
سخن آخر
روش پنینگ برای افرادی که در عکاسی حرفه ای می باشند یک سرگرمی برای به رخ کشیدن استعداد ها و مهارت هایشان در فضای مجازی می باشد. شما هم می توانید با استفاده از نکات گفته شده به یک عکاس حرفه ای تبدیل شوید و عکس های هنری زیبایی با این تکنیک بگیرید.
منبع : آرگا