دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

بازی با کودک چه فواید و نقش های مثبتی برای فرزند دلبندتان دارد؟

  • مریم صبوری
  • ۱۵ آذر ۱۳۹۹
  • ۰

ما در این مقاله به موضوع فواید بازی با کودک می پردازیم که یکی از مسائل مهم در جهت رشد و پرورش شخصیت کودک در آینده است که باید حائزاهمیت والدین قرار بگیرد برای یادگیری بیشتر همراه ما باشید.

کودکان با بازی و تفریح قسمتی از نیروی بدنی و ذهنی خود را به کار می گیرند و آن را بخشی از زندگی خود می دانند که با یک عملکرد هدفمند و نتیجه بخش کودک می تواند از او لذت ببرد. برخی از والدین بازی را تنها وسیله برای مصرف انرژی بچه می دانند ولی آن ها با این کار با اطرافیان خود بیشتر ارتباط برقرار می کنند. خیلی از این تفریحاتی که بچه ها انجام می دهند روی شغل آن ها تاثیر زیادی می گذارد مثلا؛ با این سرگرمی و اسباب بازی هایی که دارد می تواند میان خودش و جامعه رابطه برقرار نماید و باعث آماده شدن فکر و جسم و عاطفه اش با دنیا بیرون شود و آن ها را بشناسد. در ادامه این موضوع همراه مجله آرگا باشید.

تاثیر بازی کردن در شخصیت فرزند

مهمترین فواید بازی با کودکان

از فواید بازی با کودک در جهت رشدش می توان اشاره کرد که او را از بازی های پرتحرک خود محدود نکنید چرا که این کار مانع رشد فکری اش شده و از رشد جسمی باز می ماند. آن ها در جریان عواطف و حسی که دارند بازی می کنند و با نزدیک کردن آرزو هایش غلبه به اضطراب و نگرانی اش می کند. بچه ها در سرگرمی های نمایشی خود از لغات توصیفی بیشتری نسبت به دایره لغات خود استفاده می کنند و در سرگرمی های تخیلی حافظه خود را قوی تر خواهند کرد. که مزایای تفریح و بازی کردن شان می تواند؛ قوه تخیلش را ایجاد کند و مهارت اجتماعی اش را نظم و ارتقاء ببخشد، بازی رشد جسمانی بچه را بالا برده و به او کمک می کند تا هیجاناتش تخلیه شود.

نقش بازی در رشد کودک

  • تلاش و جنبش کودکان

کودک در دنیای خیال پردازه خود تنها به اشیا اطرافش نقش نمی دهد بلکه در بازی هایش آن را به چیزی تبدیل می کند که به خودش نسبت دهد. او به آسانی به یک ابر قهرمان یا پلیس و یا پدر تبدیل می شود که می تواند شغل ها و اشخاص متفاوتی را آزمایش و کشف کند. طبق گفته روانشناسان زمانی که آن ها مسئله ای را به نمایش می گذارند نتیجه ای است که سعی به درک آن ها دارد. آن ها با سرگرمی های تخیلی که دارند حس قوت و توانایی روزانه شان را از طریق قوانین رفتار اجتماعی تمرین خواهند کرد. شما با تهیه ی اسباب بازی هایی برای آن ها می توانید بچه ها را تشویق به بازی های تخیلی نمایید.

مزایای بازی با بچه ها چیست؟

  • بازی حرفه بچه ها

براساس نظریه دکتر لیندا آکردولو استاد روانشناسی دانشگاه کالیفرنیا و نویسنده کتاب ذهن و نشانه های رشد کودک که می گوید: بازی پیشه کودکان است. پس به آن ها اجازه دهید تا آزادانه با تجربه دنیای بیرون و احساسات درونی شان بپردازند. به نظر شما شاید سرگرمی آن ها در واقع چیزی مثل یک فعالیت بچه گانه باشد اما فراتر از این هاست که کمک به حل تقویت مهارت و مشکلات و غلبه به چالش های روانی و فیزیکی می کند و همه این ها از فواید بازی با کودک دلبندتان است.

  • سرگرمی قوه تخیل را افزایش می دهد

بازی های تخیلی که فرزندانمان در دنیای خود انجام می دهند می تواند قوه تخیل او را بیشتر کند مثلا با دیدن هر شیء خیال پردازی های او شروع خواهد شد. بچه در این جا یاد می گیرد که یک شی می تواند نماد و جایگزین چیز دیگری باشد که او با استفاده از توانایی هایش وانمود می کند از وسیله ای مانند قابلمه به شکل طبل یا با تکه چوبی قایق استفاده کند.

فواید بازی با کودکان در منزل

  • توانایی مهارت اجتماعی با بازی

یکی دیگر از فواید بازی با کودک تقویت مهارت اجتماعی اوست که ارتباط قابل توجهی در دوران بچگی اش با خلق افسانه هایی پیچیشده شروع می شود. آن ها در این سرگرمی ها یاد می گیرند با همکاری یکدیگر گفتگو داشته باشند و در وسایل هم سهیم باشند. در زمانی که آن ها با هم تعامل و مخالفت در نقش چه کسی پدر شود و یا چه کاری را انجام دهند دارند مهارت اجتماعی خود را پرورش و تقویت می دهند.

فواید بازی کردن با کودکان

  • تفریح کودکان باعث تخلیه هیجانش می شود

بچه ها طبق عادتی که دارند می توانند هیجانات و احساسات خود را از راه بازی کردن بیان کنند که به کار هایی مثل: فعالیت جسمانی و هنر و قصه گویی بپردازند. در زمانی که کودک تجربه آزار دهنده ای داشته و برایش قابل درک نیست از روش بازی این تجربه را مرور می کند. اگر شخصی از او چیزی دزدیده باشد یا او را هل داده باشد شاید در همان لحظه درک این را نداشته باشد که بفهمد ولی در طول بازی احتمال بروز این خشونت وجود دارد که او هم می خواهد این حس هل دادن را امتحان کند و تجربه اش در طول بازی تکمیل نماید. پس این راه نیاز به راهنمایی دارد که برخی مواقع این رفتار های در طول بازی با او بخندید و در اجرا نمایشی مهربان به او بفهمانید تا از این فشارش کاسته شود.

نقش و فواید بازی با کودکان

چطور بازی های اجتماعی بچه ها را افزایش دهیم؟

هنگامی که کودکان وارد مهدکودک یا مدرسه می شوند طبق موقعیت خود با هم بازی هایی آشنا می شوند که این روابط در بین آن ها نیاز به کمک و توسعه است. روشی آسان برای حل این مسئله با معرفی بازی های گروهی که برایشان تشکیل می شود بدون این که متوجه شما شوند نظاره گر آن ها باشید. سپس بعد بازی شما می توانید بفهمید که فرزند خود دارای چه مهخارت اجتماعی است و در چه زمینه ای نیاز به پیشرفت و کمک دارد. پس با درک درست مزایای تفریحی سبک و فعالیت بازی فرزندانمان را برای بهتر شدن آموزش ببینیم.

فواید بازی با کودک چیست؟

  • بالا بردن رشد جسمانی با سرگرمی

انواع روش های بازی متفاوتی وجود دارد که با مهارت های مختلفی موجب رشد جسمانی بچه از فواید بازی با کودک است. می توانید با تفریحاتی مثل: لی لی کردن و یا بالارفتن از میله های استقامتی سطح ایستادگی او را بالا ببرید. مهارت هماهنگی و فعالیت ورزشی از مهارت های حرکتی همچون؛ رکاب زدن، پرت کردن و دویدن بیشتر می شود. فرزند سه سالتان که با ظرافت بلوک خانه سازی را روی هم میچیند و برجی درست می کند درباره تعادل و جاذبه زمین یاد میگیرد و مهارت چشم و یدی اش افزایش می یابد. این یادگیری مهارتی او به زندگی اش انتقال می یابد و قادر به داشتن استقلال بیشتری مانند: غذا خوردن و لباس پوشیدن خواهد بود. در صورتی که بچه سرگرمی پرتحرکی نداشته باشد موجب عصبانیت و کج خلقی اش می شود.

  • تشویق به تفریحات جسمانی

روشی عالی در جهت این که برای او الگو و نمونه خوبی باشد و فرزند دلبندتان را به حرکت وادار کنید از فواید بازی با کودک است. کاری که از راه فعالیت جسمانی و تحرک زیاد آغاز می شود که می توانید قایم موشک بازی کرده و یا با گذاشتن موسیقی در خانه رقص کنید. در حیاط و محوطه بازی شروع به ساختن قلعه در جعبه شنی نمایید و یا با پاس کاری توپ فوتبال جنب و جوش را بالا ببرید و دو یا سه چرخه سواری داشته باشید.

شخصیت سرگرمی بچه ها

وظیفه والدین در هنگام تفریح فرزند

طبق گفته ویپفلر: بگذارید کودکتان بازی را هدایت کند. به فرزندتان اجازه دهید در چارچوب ایمنی و محدودیت زمانی کاری را انجام دهد. با تعیین این فرصت او را در جهت آزمون قضاوت می یابید و به او در جهت علاقه اش کمک می کنید که چه کاری را انجام دهد. به سرگرمی بچه تان بپیوندید و زمانی که از شما دعوت به بازی شد وارد دنیا خیال انگیزی بروید و هدایت را به او بسپارید. با توجه به او اعتماد به نفسش را بالا ببرید و زمانی که درون قوه تخیلش رفتید او را قبول داشته باشید که بازی اش را دوست دارید و برایتان جالب خواهد بود. توصیه هایی در رابطه با فواید بازی با کودک سرگرم کردن هم مسئولیت پدر و هم مادر است، در هنگام ورود به بازی کودکتان با فکر و دغدغه ذهنی و گوشی وارد نشوید، اجازه دهید خودش نقش و مسئولیت تفریح را برعهده بگیرد، برای گذاشتن محدودیت لحن شما با عصبانیت نباشد، قوانین و مقررات را در حالت ایستاده به فرزندتان نگویید، برای روابط بهتر با بچه تمرکز کرده و از کلمات باید و نباید استفاده نکنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *