دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

تغذیه ماه ششم بارداری و مراقبت های این ماه

  • سمیرا غلامحسینی
  • ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
  • ۰

با ورود به ماه ششم بارداری, زنان و جنین درون رحم آن ها نیز دچار تغییرات متعددی می شوند. یکی از مهمترین تغییرات زنان در این ماه از تقویم بارداری, افزایش وزن قابل توجه می باشد. این ماه نیز مانند ماه های دیگر بارداری نیاز به مراقبت های ویژه دارد.

با ورود به ششمین ماه بارداری، به مراحل پایانی سه ماهه دوم بارداری نزدیک می شوید. این ماه از تقویم بارداری نیاز به تغذیه و مراقبت های خاص خود دارد. در این ماه زنان باید رفته رفته آگاهی خود را درباره زایمان افزایش دهند. در این مطلب با دانستنی های مهم ششمین ماه از بارداری آشنا می شویم.

تغییرات جنین در ماه ششم بارداری

تغییرات زنان در ماه 6 بارداری

در ششمین ماه از بارداری جنین درون رحم همچنان در حال تغییر و تکامل است. سرعت رشد او در این ماه بیشتر از ماه های قبل می باشد. به گفته بسیاری از محققان در این ماه سیستم شنوایی جنین کامل می شود. در ماه ۶ بارداری جنین به طور مرتب در حال ضربه زدن و یا چرخش است, به طوری که زنان باردار می توانند تعداد و مدت زمانی که طول می کشد جنین ضربه بزند و یا بچرخد را بشمارند. عضلات بدن جنین در این ماه در حال تقویت می باشد و ابروها و بینی او در حال تکامل می باشند. در پایان این ماه فعالیت اعصاب جنین شروع می شود.

تغییرات زنان در ششمین ماه از بارداری

هم زمان با رشد جنین, وزن زنان باردار نیز افزایش پیدا می کند. افزایش وزن در نیمه دوم بارداری بسیار زیاد است. از آن جایی که با ورود به ماه شش بارداری به زمان زایمان نزدیک تر می شوید, توصیه می شود آگاهی خود را نسبت به انواع زایمان, زایمان طبیعی- زایمان سزاین, افزایش دهید. به علاوه یکی از مسائلی که ممکن است پس از این ماه پیش بیاید, زایمان زودرس است. بنابراین درباره این مسئله نیز سطح آگاهی خود را افزایش دهید. یکی از مهمترین مسائل در این باره, علائم زایمان زودرس می باشد. با شناسایی این علایم خطراتی که ممکن است سلامتی جنین را به خطر بیاندازد را به طور چشمگیری کاهش می دهید. در واقع با مشاهده این علایم باید سریعا به پزشک مراجعه نمود. افزایش غیر طبیعی تعداد انقباضات, مشاهده خون از واژن, تورم دست و پا, ادرار کردن همراه با درد, درد غیرطبیعی معده, استفراغ غیرطبیعی و طولانی مدت, کمر درد و فشار شدید در لگن از جمله مهمترین علایم زایمان زودرس می باشند. در این ماه تیز همچنان به زنان باردار توصیه می شود بهترین ورزش های دوران بارداری را دنبال نمایند.

ماه ششم بارداری

از دیگر تغییرات زنان در ماه ششم بارداری می توان به افزایش ادرار, بشاش شدن صورت, احساس ضعف, بزرگتر شدن شکم, عدم تمرکز و تعادل, خارش شکم, بواسیر, کمر درد, پا درد, کشیدگی پوست شکم و افزایش انقباضات رحمی اشاره کرد. شدت هریک از این علایم در همه زنان باردار یکسان نیست. به همین دلیل توصیه می شود به طور مرتب تحت نظر پزشک قرار گیرند. معاینات و بررسی های این ماه نیز مانند ماه های گذشته است. در صورت اینکه این معاینات و بررسی ها همراه با علایم غیر طبیعی باشند, نیاز به بررسی ها و آزمایشات بیشتر است. کنترل وزن, میزان فشار خون, آزمایش ادرار, تعداد ضربان قلب جنین, اندازه و بررسی رحم و بررسی موقعیت جنین از جمله اقدامات روتین در ماه های مختلف بارداری می باشند. اگر تورم دست و پا زنان در ماه ۶ بارداری همراه با سردرد و تغییرات بینایی و شکم درد باشد, ممکن است حاکی از فشار خون بالا باشد. در این صورت بررسی های بیشتری برای زنان صورت می گیرد. همچنین در پایان ماه ششم دوران بارداری, یعنی حدود هفته ۲۴ بارداری به منظور پیشگیری از دیابت بارداری برای زنان تست دیابت تجویز می شود.

اهمیت تغذیه در ماه ششم حاملگی

تغییرات جنین در ششمین ماه از بارداری

در طول بارداری, جنین درون رحم به منظور حفظ سلامتی نیاز به مواد مغذی دارد. اگرچه جنین نیاز های خود را از بدن مادر تامین می کند, اما کمبود مواد مغذی در بدن زنان ممکن است سلامتی جنین را به خطر بیاندازد. یکی از مهمترین مواد مغذی و مورد نیاز زنان و جنین درون رحم آن ها در طول بارداری, آهن می باشد. به همین دلیل در اغلب موارد برای زنان باردار قرص های حاوی آهن تجویز می شود. اگرچه این قرص ها نیاز جنین را برطرف می کنند اما دارای عوارض نیز می باشند. به همین دلیل به زنان باردار توصیه می شود تا حد امکان از مواد غذایی طبیعی و سالم حاوی مواد مغذی استفاده نمایند. در ماه ششم بارداری توصیه می شود پس از صرف صبحانه, زنان باردار مقداری زیتون و انجیر مصرف نمایند. این مسئله به این دلیل است که در پایان این ماه, فعالیت های اعصاب جنین آغاز و زیتون این فعالیت ها را تقویت می کند.

با توجه به مطالب بیان شده, اقدامات ویژه ای برای زنان در ششمین ماه بارداری انجام می شود. از آن جایی که شکم آن ها در این ماه بزرگتر شده, غالبا دیگران نیز می توانند وجود جنین در رحم را احساس کنند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *