سوره جمعه یکی از سوره های پر فضیلت قرآن کریم است که مدنی و ۱۱ آیه دارد، در روایات برای خواندن این سوره، ایمنی از خطرات، آثار و برکات بسیاری اعم از حسنه در دنیا و آخرت و دوری از وساوس شیطانی و… بیان شده است.
آشنایی با خواص سوره جمعه
سوره جمعه بعد از سوره صف نازل شده است که شامل ۱۱ آیه و ۱۷۷ کلمه دارد که در آیه (۹) این سوره فرمان خداوند به منظور بر پا داشتن نماز پر شکوه (عبادی، سیاسی و اجتماعی) جمعه و شتافتن به سوی آن آمده است به همین خاطر این سوره مبارکه به نام «جُمعه» (روز جمع شدن مردم در مساجد و مجالس دینی به مناسبت عید هفتگی اسلامی) نامگذاری شده است.
به نقل از رسول خدا (ص) :
در فضیلت این سوره از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم رواست شده است: هر کس سوره جمعه را قرائت نماید خداوند ده برابر کسانی که در نماز جمعه شرکت می کنند ونیز کسانی که در شهرهای مسلمان نشین به نماز جمعه نمی روند، حسنه عطا می کند.
امام صادق (ع) فرمودند :
هر کس این سوره را در هر شب جمعه بخواند کفاره گناهان ما بین دو جمعه خواهد بود.
برای هر مؤمنی لازم و شایسته است که اگر شیعه ما است سوره جمعه و اعلی را در شب جمعه بخواند و در نماز ظهر روز جمعه سوره جمعه و منافقون را بخواند که اگر چنین کند مانند ان است که همسنگ عمل پیامبر خدا را انجام داده است و پاداش کارهای او و ثواب های او فقط بهشت است.
هر کس شب ها و روزها در صبح و عصر، سوره جمعه را قرائت نماید از وسوسه شیطان ایمن می شود و خداوند گناه آن روز او را می بخشد.
امام محمد باقر (ع) فرمودند :
سوره جمعه و منافقون را قرائت کن زیرا قرائت این دو سوره در روز جمعه در نماز صبح و ظهر و عصر سنت است.
خداوند به وسیله سوره جمعه مؤمنان را گرامی داشته است. رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم سوره جمعه را بشارتی برای مومنان و سوره منافقون را توبیخی برای منافقان قرار داد به همین سبب نباید قرائت این دو سوره را در نماز جمعه ترک کرد.
آثار و برکات دیگر سوره قرآن
دور کننده امور خوفناک : اگر شخصی در هر شب و روز ، سوره جمعه را قرائت نماید از آنچه می ترسد ایمنی می یابد و هر چیز خوفناک و ترسناکی از او دور می شود.
برای حفظ زراعت : برای حفظ زراعت و محصول کاشته از افت ها و ایجاد برکت در آنها آیه ۴ سوره جمعه را بر یک صدف در روز جمعه بنویسد و در زمین کشاورزی بیندازد هم چنین اگر این آیه را بنویسد و در هر چیزی قرار دهند سبب حفظ و برکت در آن می شود.
منبع : آرگا