دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

تاریخچه تلفن همراه و تحولات آن از گذشته تا امروز

  • سحر هودانلویی
  • ۵ فروردین ۱۳۹۹
  • ۰

از تکنولوژی هایی که امروزه زندگی بسیاری از ما را به خود مشغول کرده است، تلفن همراه می باشد که حدود ۴۱ سال پیش با ظاهری بزرگ وسنگین در میان عموم قرار گرفت. تلفن همراه اولین دستگاه ارتباطی بود که توسط آقای کوپر احتراع و مورد استفاده قرار گرفت. این گوشی از فیلم با موضوغ فضا و آدم فضایی بر گرفته شده بود که ۲۵ سانتی متر طول و ۱ کیلوگرم وزن داشت. اگر کنجکاو به دانستن حقایقی از تاریخچه تلفن همراه هستید، در این بخش از مجله آرگا با ما همراه باشید.

در عصر جدید دریچه ای نوین از تکنولوژی به روی ما باز شده است که حس کنجکاوی ما را در مورد چگونگی اختراع آن ها بر می انگیزاند. تلفن همراه از دیگر وسایل همگام با تکنولوژی است که بعد ورود به زندگی ما تحولی عظیم در نوع ارتباطات به وجود آورد.

تلفن های همراه از دیروز تا به حالا تغییرات بسیاری داشته اند که در ادامه به بیان این تغییرات، چگونگی تحولات و تاریخچه تلفن همراه پرداخته ایم.

سیر تاریخچه تلفن همراه

سیر عظیم تحول تاریخچه تلفن همراه از گذشته تا به امروز

شرکت موتورلا که امروزه از شرکت های معتبر در ارئه تلفن های همراه می باشد، ایده آقای کوپر را خرید و سرانجام در سال ۱۹۸۳ اولین ابداع مارتی کوپر روانه بازار شد. در ادامه با انواعی از تلفن های همراه از گذشته تا به امروز وتاریخچه تلفن همراه آشنا خواهید شد.

  • motoroal dynatac

اولین گوشی که روانه بازار شد داینوک تالک نام داشت که دارای صفحه کلیدی ۲۰ دکمه ای و آنتنی بلند بود. در ابتدایی که این تلفن همراه به بازار آمد ۴ هزار دلار قیمت گذاری شد و باطری آن قادر به نگه داشتن ۳۰ دقیقه انرژی بود.

  • motoroal microtac

این مدا گوشی درست ۶ سال بعد از تولید اولین گوشی به بازار عرضه شد. میکروتاک ها نسل دوم از تلفن های همراه بودند که در سال ۱۹۸۹ آماده خرید از طرف کاربران تلفن همراه بودند. این مدل گوشی اولین نمونه از گوشی های تاشو بود که در سال های بعد با تغییرات بسیار مواجه و وارد  بازار جهانی شد.

  • motoroal international

تغییرات عظیم دیگری برای تلفن همراه در سال ۱۹۹۲ رخ داد، یعنی زمانی که برای این گوشی های همراه موتور پیشرفته تری در نظر گرفته شد. این گوشی نیز همانند دیگر گوشی ها دارای ۲۱ دکمه در صفحه کلید، آنتنی انعطاف پذیر و پد شماره ثابت بود اما با این تفاوت که در صفحه LCD آن تغییراتی ایجاد شده بود. این مدل گوشی دارای باتری ۷۵۰ MAH که هر ۵ ساعت نیاز به شارژ داشت. تنهای مشکلی که در این تلفن همراه وجود داشت ضعیف بودن سیگنال های ارتباطی بود که از نقطه ضعف های این مدل از تلفن همراه به شمار می رفت.

  • nokia 1011

موتورلا که خود را اولین و برترین شرکت ساخت تلفن همراه می دانست سر انجام خود را در میدان رقابت با شرکت نوکیا دید. او میدانست که با کوچکترین غفلت جایگاه خود را در بازار تلفن همراه از دست می دهد. سرانجام در سال ۱۹۹۴ شرکت نوکیا اولین تلفن همراه خود را به بازار تکنولوژی ارائه کرد. اولین مدل نوکیا ۱۰۱۱ بود که از طرفداران بسیاری به دلیل وزن مناسب تر نسبت به گوشی های موتورلا برخوردار شد.

  • nokia 2100

نوکیا ۱۰۱۱ در سال ۱۹۹۲ به اوج تولید انبوه خود با ویژگی ۴۷۵ گرم وزن و طول عمر بالای باتری رسید. این تلفن همراه ۱۰۱۱ با دارا بودن زمان مکالمه بالای ۹۰ دقیقه، گنجاندن بیش از ۹۹ شماره تلفن در خود و باند ۹۰۰ مگاهرتز تا سال ۱۹۹۴ در جایگاه ویژه ای تولید می شد تا اینکه نوکیا ۲۱۰۰ جایگزین آن شد.

  • ۱۹۹۶

در سال ۱۹۹۶ سه نوع گوشی وارد بازار جهانی شد که عبارت اند از:

  1. motorola startac
  2. nokia 8110
  3. nokia 9000
  • ۱۹۹۸

سال ۱۹۹۸ مدل های جدید تلفن همراه با عملکردی بهتر وارد بازار شدند که از نظر شکل و کارایی عنوان رکورد ثبت شده را به خود گرفتند. این مدل گوشی ها عبارت اند از:

  1. nokia 9110i
  2. nokia 5110

َاشنایی با انواع تلفن همراه از گذشته تا به امروز

  • ۱۹۹۹

موتورلا که واردی رقابتی سرسخت با نوکیا شده بود، همراه با یک دیگر در سال ۱۹۹۹ وارد دوره ای جدید از صنعت تلفن همراه شدند. در این زمان شرکت های بسیاری وارد عرصه تولید گوشی های همراه شدند. اما چیزی که در این میان وجود داشت، جنگ بین نوکیا و موتورلا بود. در این سال نوکیا و موتورلا محصولات خودشان را هر ماه وارد بازار می کرند و به فکر برکناری یک دیگر بودند.

  • nokia 8210

نوکیا ۸۲۱۰ از سری های جدید ۸۰۰۰ تلفن های همراه نوکیا بود که به عرصه تلفن های همراه وارد شد. وزن این گوشی ۷۹ گرم بود و برای خود دارای ۶ قاب در رنگ های متنوع بود که مردمان بسیاری از آن استقبال کردند.

  • nokia 7110

این نوکیا از سری های ۷۰۰۰ نوکیا بود که به وسیله همین شرکت به بازار عرضه شد.

  • nokia 5210

نوکیا ۵۲۱۰ از سری گوشی های ۵۰۰۰ است. نوکیا زمانی این سری از گوشی خود را به بازار عرضه کرد، متوجه شد که دیگر پای رقیب دیرینه او، یعنی موتورلا در میان نیست. حال شرکت های پرقدرت دیگری وجود داشتند که محصولات خود را یکی بعد از دیگری وارد بازار می کردند وسعی بر شکست نوکیا و موتورلا داشتند.

  • ظهور شرکت های تازه تاسیس

اطلاعاتی از تاریخچه تلفن همراه

بعد از گذران تاریخچه تلفن همراه به ظهور شرکت هایی می رسیم که با تولیدات خود دنیایی از عصر ارتباطات را رقم زدند. در این زمان شرکت های بسیاری اعم از سامسونگ، اریکسون، زیمنس، سونی اریکسون، سانیو، پلام وان، بلک بری و اچ تی سی پا به عرصه تولید تلفن های همراه گذاشتند و تاریخچه تلفن همراه را با تحولاتی همراه کردند.

در این میان موتورلا تلفن همراه تاشوی دیگری وارد بازار کرد، در سال ۲۰۰۴ اولین تلفن همراه باریک قطر به همراه قابلیت نگه داری ۷ ساعت باطری توسط شرکت موتورلا پا به عرصه تلفن های همراه گذاشت.

در سال ۲۰۰۷ آیفون با ارائه گوشی همراه خود تحولی عظیم در عصر تلفن های همراه هوشمند به وجود آورد. بعد از تولیدات آیفون دریچه ای دیگر از کاربرد تلفن های همراه به میان آمد، در این زمان از هر ۱۰ نفر ۵ نفر گوشی های خود را را به امید داشتن پیامک و تماس چک می کردند و وقت خود را در فضاهای مجازی سپری می کردند. در این سال شرکت های تازه تاسیسی با ایده های بزرگ پا به عرصه تولید تلفن همراه گذاشتند که تاریخچه تلفن همراه را با تغییراتی همراه کردند.

ورود تلفن همراه به ایران

تلفن همراه بعد از ۲۰ سال تولید در جهان در سال ۱۳۷۲ وارد ایران شد. گوشی های نوکیا اولین تلفن هایی بودند که پا به بازار ایران گذاشتند و از طرفداران بسیاری برخوردار شدند. اولین گوشی هایی که وارد ایران شدند بسیار سنگین وزن و ۱ میلیون تومان قیمت داشتند. در آن سال تلفن همراه به عنوان وسیله ای لاکچری محسوب می شد و فقط افراد پولدار از آن استفاده می کردند، اما با گذشت زمان و نیاز افراد به ارتباطات این وسیله هوشمند به دست افراد تمامی طبقه های اقتصادی قرار گرفت. اولین پیامکی که در ایران ارسال شد در سال ۱۳۸۱ انجام شد.

 اکنون از تلفن های همراه هوشمند می توان کارایی دیگر به عمل آورد و در رفع بسیاری از نیاز های روزانه از آن کمک گرفت. امروزه اپراتور های ایرانسل و همراه اول با خدمات اینترنتی به صرفه جویی در زمان پرداخته اند و کمک بسیاری به جامعه امروز کرده اند.

آشنایی با ویژگی های تلفن های اپل

شرکت های برتر تولید کننده تلفن همراه

  • اپل

اپل از جمله شرکت های موفق آمریکایی است که تولید محصولات الکتریکی و کامپیوتری را به عهده دارد. تولیدات این شرکت به دو دسته سخت افزار و نرم افزار تقسیم می شود؛ محصولات سخت افزار شامل: آی پد آیفون، کامپیوتر، ساعت های هوشمند، اپل واچ می باشد. از محصولات نرم افزاری اپل نیز می توان به؛ مرورگر وب، سیستم های عامل اشاره کرد. این تلفن همراه دارای محبوبیت بسیار در عموم است که از جمله ویژگی های زیر را داراست.

  1. بالا بودن سرعت پردازش اطلاعات
  2. هماهنگی بسیار در بین سخت افزار و نرم افزار
  3. استفاده ساده تر
  4. دارای به روز رسانی های جذاب و محبوب در سیستم های عامل
  5. ارائه اولین نسخه اپلیکیشن ها در آپ استور
  6. اشغال فضای کمتر گوشی توسط برنامه های داخلی
  7. هماهنگ بودن با دیگر دستگاه های اپل
  8. پرداخت های آنلاین
  9. امکان اشتراک گذاری محتواها
  10. پشتیبانی کامل از اطلاعات
  • سامسونگ

سامسونگ از جمله شرکت های کره ای است که به عنوان بزرگ ترین تولید کننده تلفن های همراه هوشمند و تجهیزات الکترونیکی در جهان شناخته شده است. محصولات سامسونگ دارای تنوع بسیار است که هر فرد با توجه به علایق خود می تواند تلفنی انتخاب و از آن استفاده کند. این برند دارای محبوبیت بسیار در بین عموم است که سهم آن در بازار جهانی ۲۰۱۷، ۳۷۲ میلیارد دلار بوده است. سامسونگ دارای ویژگی های بسیار از جمله موارد زیر می باشد.

آشنایی با ویژگی های گوشی سامسونگ

  1. دارا بودن صفحه نمایش بزرگ
  2. تعویض باتری
  3. دارا بودن حافظه جانبی بالا و امکان استفاده از آن
  4. امکان انتقال محتوا و اطلاعات از کامپیوتر به گوشی
  5. ارائه انواعی از نسخه های اندروید اپلیکیشن ها
  6. استفاده ساده و راحت از آن
  7. قابلیت اشتراک گذاری محتوا و اطلاعات با دیگر تلفن های همراه
  8. دارای امنیت بالا و شخصی سازی صفحه نمایش
  9. دارا بودن گارانتی دو ساله
  10. دستیابی به موفقیت و محبوبیت در بین عموم

تاریخچه تلفن همراه در ایران

یک دهه بعد از تولید تلفن همراه در جهان، ایران در سال ۱۳۵۴ به بررسی این وسیله و شرکت های مخابراتی پرداخت. با توجه به بررسی های انجام شده مشخص شد که ایران نیز در سال قابلیت جذب ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ اشتراک دارد که با ایجاد شرکت های مخابراتی می توانند سرویس های بیشتری به افراد ارائه کنند.

در سال ۱۳۶۷ وزارت پست و تلگراف پیشنهاد تولید تلفن های سیار را ارائه کرد، و در سال ۱۳۷۲ اقدام به خرید تجهیزات آن کرد. سرانجام این اتفاقات در ۱۹ مرداد سال ۱۳۷۳ اولین فاز تلفن های همراه شروع به کار کرد و هم اکنون اپراتور های بسیاری اعم از ایرانسل، همراه اول و رایتل شروع به کار کردند. بر اساس آمار ثبت شده تعداد سیم کارت های واگذار شده به بیش از ۷۰ میلیون رسیده است.

آشنایی کامل با تاریخچه تلفن همراه

قابلیت تلفن های همراه در آینده

پیشرفت تکنولوژی باعث تولید تلفن هایی با قابلیت بسیار می شود، تصور کنید که در محل کار خود نشسته اید و تصمیم دارید برای آن جا میزی تهیه کنید. با استفاده از قابلیت تلفن های همراه جدید می توانید به خرید آنلاین بپردازید و ببینید که میز مورد نظر شما به محیط کار می آید یا خیر.

در این زمان تلفن های همراه از مرز واقعیت گذشته اند و با خرید های اینترنتی می توانید در وقت خود صرفه جویی کنید. هم اکنون برند های معروف به دنبال تولید تلفن هایی با قابلیت سنسور حرکتی هستند تا دنیایی دیگر از ارتباطات را به شما نشان دهند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *