دوران بارداری برای خانم ها زمان بسیار حساسی است ک باید به سلامت خود توجه کافی داشته باشند. یکی از این موارد انتخاب نوع پنیر در بارداری است که یکی از لبنیات پر مصرف در زندگی می باشد. پنیر یکی ازمنابع خوب کلسیم می باشد که نمیتوان آن را به طور کامل از رژیم غذایی زنان باردار حذف کرد، بلکه با ذکر شرایط و رعایت آنها می توان به مصرف آن پرداخت.

استفاده از پنیر در بارداری کاملا بستگی به نوع آن دارد، با وجود کلسیمی که در پنیر وجود دارد، مصرف هم نوع آن برای زنان باردار توصیه نمی شود. در مصرف پنیر باید از نوع نرم آن که در ترکیب آن از سبزی به کار رفته است، به دلیل باکتری لیستریا پرهیز کرد. اگر بدن شما به وسیله لیستریا آلوده و به بیماری لیستریوس دچار شوید مشکلات بهداشتی جدی برای جنین به وجود می آید.
معرفی لیستریا
اگر پنیر های نرم پاستوریزه شوند باز هم برای مصرف زنان باردار گزینه خوبی به شمار نمی روند، این پنیر ها ب دلیل رطوبت و اسیدی کمتر نسبت به پنیر های دیگر محیط لازم جهت رشد باکتری لیستریا را فراهم می آورد و احتمال ابتلا شما به بیماری لیستریوس را افزایش می دهند. اگر با این حال بازهم مایل به استفاده از آن هستید می توانید این پنیر ها گرما دهید و بعد از پخته شدن کافی آن را مصرف کنید. بعد از گرما دهی اگرچه باکتری لیستریا به طور کامل از بین نمی رود اما تعداد آن کمتر و احتمال بروز بیماری را کاهش می دهد. برای سلامتی جنین و پیگشیری از احتمال بیماری؛محققان برای استفاده از پنیر در بارداری، پنیر های پاستوریزه و بسته بندی شده را توصیه می کنند که خطر کمتری برای سلامتی جنین دارند.
معرفی پنیر های امن در بارداری
پنیر ها انواع گوناگون دارند که با شناسایی آن ها می توان بهترین نوع پنیر در بارداری را انتخاب و مصرف کرد. در ادامه این مطلب به معرفی انواعی از این پنیر ها پرداخته ایم.
-
انواعی از پنیرهای سفت همانند:
- پنیر دودی
- کائرفیلی
- چدار
- چشایر
- دربی
- گلاستر
- امنتال
- پنیر چدار بز
- پنیر فتا
- گودا
- پنیر سوئیسی
- هاوارتی
- پنیرسرخ کردنی (هالومی)
- ایالشبرگ
- لانکاشایر
- مانچگو
- اورکنی
- پارمسان
- پکورینو
- پرولون
- لستر قرمز
-
انواعی از پنیر های نرم که با شیر فرآوری شده تهیه شده اند:
- کوتاژ
- پنیر خامه ای
- پنیر فتا
- پنیر بز
- ماسکارپونه
- موتزارلا
- کوارک
- ریکوتا
استفاده از پنیر های ناامن در بارداری
-
پنیر های نرم قالبی از قبیل پاستوریزه و غیر پاستوریزه:
- بری
- پنیر بری آبی
- کامبوزولا
- کاممبر
- پنیر بز پوست سفید
-
پنیر هایی با رگه های آبی
- برگاردر
- شراپشایر آبی
- دانمارکی آبی
- گوگونزولا که نوعی پنیر چرب است
- رونکال
- راکفورت
- تومی
- پنیر های نرم
غیر پاستوریزه:
- پیرامید
آیا مصرف پنیر در زمان بارداری مناسب است؟
از آنجایی که شیر سرشار از انواع ویتامین وکلیسم است، پنیر که فرآورده این محصول است اگر از طریق بهداشتی تهیه و تولید شود ضرری برای مادر و جنین ندارد. اما در تولید برخی پنیر ها از شیر بز تهیه می شود که زنان باردار باید از مصرف آن به دلیل طعم ترش این شیر ها دوری کنند.
آیا میل به مصرف پنیر عادی است؟
اشتها به مصرف پنیر در بارداری امری شایع و طبیعی است که برای بسیاری از زنان باردار رخ می دهد. در افسانه های قدیمی شدت اشتها پنیر را به جنسیت جنین ربط می دهند، اما هیچ روش علمی در این رابطه وجود ندارد و بهترین راه برای تعیین جنسیت سونوگرافی می باشد. از آنجایی که اشتها به مصرف لبنیات و پنیر در بسیاری از زنان باردار وجود دارد، می تواند نشانه ای به نیاز کلسیم و پروتئین باشد که بدن در مصرف پنیر سعی بر تامین این مواد مغذی بدن دارد. برای از بین بردن هوس اضافی در مصرف پنیر در بارداری می توانید از پنیری که از شیر خشک بدون چربی و ماست یونانی تهیه شده است، استفاده کنید. همچنین در لینک های مقابل می توانید مقالات آرگا درباره مصرف ماست در بارداری و خوردن لبنیات در بارداری را نیز مطالعه کنید.
منبع : آرگا