شرکت خودروسازی سایپا در سال ۱۳۹۵ از خودوری هاچبک خود به نام سایپا کوییک رونمایی کرد. این خودروی جمع و جور دنده اتوماتیک است و در سه تیپ مختلف پایه، فول و پلاس ساخته شده و به بازار عرضه می گردد. این خودرو ارزانترین ماشین دنده اتوماتیک در بازار خودروی ایران است. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی خودوری کوییک و شناخت نکات مثبت و منفی محصول جدید سایپا بپردازیم با ما همراه باشید.
آشنایی و بررسی خودروی کوییک
سایپا در معرفی خودروی کوییک اینطور بیان می کند که «این خودرو حاصل چندین سال تجربه و تبحر در دانش و طراحی و ساخت خودرو می باشد و به طور کامل توسط مهندسین ایرانی طراحی شده است. این محصول در کنار داشتن امکانات و تجهیزات رفاهی مدرن با استانداردهای جهانی تولید می گردد». سایپا نام این خودرو را به فارسی پشت ماشین چسبانده است و مدعی است که اسم خودرو برگرفته از نام روستایی در غرب کشور است. از جنبه واقع گرایانه کوییک ترکیبی از پراید، تیبا و ساینا است. البته سایپا در ساخت کوییک اشتباهات ساینا و تیبا را تکرار نکرده است.
بررسی ظاهری خودروی کوییک
در نمای ظاهری خودرو سعی شده است از تجهیزاتی مانند دیفیوزر سپرهای جلو و عقب، زه پلاستیکی اطراف گلگیر و رکاب ها و همچنین باربند استفاده شده تا ظاهری شبیه به کراس اوورهای واقعی داشته باشد. خودروی کوییک از روبرو به ساینا و از پهلو به تیبا ۲ شباهت دارد. پشت خودرو از دیگر خودروها متفاوت تر است. چراغ های عقب شبیه چراغ های هاچ بک BMW است که این چراغ ها با گرافیک زیبایی که دارند نمای جذابی را برای خودرو ایجاد می کنند.
بررسی فضای داخلی خودروی کوییک
فضای داخل کابین به ساینا شباهت دارد. کابین خودرو ایزوله نیست که باعث می شود سر و صدای زیادی داخل کابین شنیده شود. متریال کابین کیفیت چندانی ندارند. از آپشن های خودرو در مدل فول و پلاس می توان به فرمان برقی و هیدولیک، سنسور باد لاستیک، نور روز، کیسه هوا، دکمه تنظیم صدا روی غربیلک فرمان، مانتیتور لمسی، کروز کنترل، استارت دکمه ای، مسیریاب، دوربین عقب، آیینه برقی، جعبه دنده با قابلیت تنظیم اسپورت و برقی، پورت USB و… اشاره کرد. این خودرو دارای فضای کافی برای تمام سرنشینان است اما مانند پژو ۲۰۶ برای افراد قدبلند مناسب نیست. صندلی های کوییک راحتی چندانی ندارند. داشبورد کوییک مانند گذشته از پلاستیک بی کیفیت ساخته شده است. غربیلک فرمان دارای رویه چرم می باشد که در مقایسه با فرمان ساینا طراحی جدید و زیباتری دارد. در بالاترین نقطه کنسول مرکزی یک مانیتور ۷ اینچی لمسی قرار دارد که طراحی آن بسیار قدیمی است. که مسیریابی و دیدن تصاویر مربوط به دوربین عقب را برای سرنشینان خودرو ممکن می سازد.
بررسی فنی خودروی کوییک
جهت بررسی فنی خودروی کوییک، پیشتر ذکر شد که سایپا در سه تیپ به بازار عرضه می شود که همگی از پیشرانه مشترکی بهره می برند اما تیپ پایه آن در بخش سیستم انتقال قدرت و نوع دریچه گاز با دو تیپ پلاس و فول تفاوت دارد. کوییک همانند دیگر اعضای خانواده X200 از پشرانه ۱۵۰۳ سی سی(۱.۵ لیتر) ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ بهره مند است. که به نوعی نمونه ارتقا یافته پیشرانه ۱۳۰۰ سی سی پراید محسوب می گردد. مصرف سوخت مدل اتوماتیک کوییک ۷.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و مدل دنده دستی معادل ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. سیستم ترمز کوییک در جلو از نوع دیسکی و در عقب از نوع کاسه ای است که به سیستم ضد بلوکه نیز مجهز هستند و در داخل رینگ های ۱۴ اینچی آلومینیومی قرار گرفته اند. سایپا مدعی است که گیربکس CVT ساخت شرکت پانچ بلژیک در این خودرو استفاده شده است. بنابراین پیش بینی می شود که یا این ویژگی مثبت گیربکس کیفیت و کارکرد خوبی داشته باشد. تیپ های فول و پلاس علاوه بر گیربکس اتوماتیک به دریچه گاز برقی نیز مجهز شده اند. که این دریچه آلایندگی و سوخت کمتری برای پیشرانه خودرو ها به همراه دارد. ولی به خاطر نوع عملکرد معمولا سبب پایین آمدن شتاب و سرعت خودرو می شوند. اگر بخواهید کولر را هم روشن کنید ماشین نمی تواند به خوبی شتاب بگیرد. همچنین کولر خودرو صدای زیادی ایجاد می کند که ویژگی منفی این خودرو به حساب می آید. در بیشتر محصولات سایپا سیستم تعلیق دیده می شود. کوییک نیز دارای سیستم تعلیق جلو مک فرسون و سیستم تعلیق عقب Torsion Beam می باشد. در پایان مبحث بررسی فنی خودروی کوییک می توان گفت با توجه به ویژگی های مذکور باید پذیرفت که کوییک برای رانندگی داخل شهر مناسب است و برای کسانی که رانندگی تهاجمی و پرسرعت دارند، گزینه مناسبی نیست.
بررسی ایمنی خودروی کوییک
شرکت سایپا مدعی است پلتفرم محصولات سری X100 و X200 چندین بار بازبینی شده اند و به همین خاطر نسبت به مدل پایه(پراید) از امنیت بیشتری برخوردار هستند. اما با توجه به سابقه نه چندان خوب سایپا در برقراری امنیت سرنشینان نمی توان انتظار ایمنی بالایی از این خودرو داشت. در بررسی ایمنی خودروی کوییک می توان اظهار داشت که هر سه تیپ کوییک به کیسه هوای راننده و سرنشین جلو مجهز هستند. همچنین سیستم ترمز ABS,EBD به صورت استاندارد در تمامی مدل ها نصب است. از امکانات ایمنی دیگر می توان به سیستم پایش فشار باد تایرها(مدل اتومات فول پلاس)، قفل شدن اتوماتیک دربها در سرعت بالای ۱۰ کیلومتر در ساعت(فقط در مدل اتومات)، هشدار صوتی محدود کننده سرعت(هرسه مدل)، سنسور پارک دنده عقب و سیستم هشدار نبستن کمربند راننده در هر سه تیپ و … اشاره کرد.
منبع : آرگا