دسته ها
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

خوردن ماست در بارداری چه مزایا و چه مضراتی دارد؟

  • سمیه نیک فرجام
  • ۱۲ دی ۱۴۰۲
  • ۰

رژیم غذایی در دوران بارداری بسیار دارای اهمیت است و خوردن ماست در بارداری نیز یکی از مواد غذایی است که باید در برنامه غذایی خانم های باردار وجود داشته باشد تا بخش هایی از کلسیم مورد نیاز بدن آن ها را تامین کند.

مصرف ماست علاوه بر دوران حاملگی می تواند برای سایرین نیز بسیار دارای اهمیت باشد و همانطور که می دانید از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. مصرف ماست در بارداری می تواند از ارزش غذایی دو برابر برخوردار باشد و توصیه می شود تا مادران باردار در این دوران از ماست استفاده کنند. اما در ماست چه خواصی وجود دارد که موجب می شود تا مادران بیشتر از این ماده غذایی استفاده کنند. همانطور که می دانید یکی از مشکلات اصلی که در مادر و جنین ممکن است آن ها را تهدید کند مشکل کمبود کلسیم است که در دوران حاملگی این مشکل با مصرف ماست رفع می شود.

مصرف ماست برای خانم باردار

مصرف ماست در بارداری

مواد لبنی منبع سرشاری از کلسیم هستند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به مصرف ماست اشاره کرد شاید برخی از افراد نسبت به مصرف این ماده غذایی بی اهمیت باشند و کمتر آن را در رژیم غذایی خود قرار دهند. بسیاری از پزشکان در تحقیقات خود به این نتایج دست یافته اند که مصرف لبنیات می تواند تا چه میزان در حفظ سلامت بدن اهمیت داشته باشد همچنین اشاره کرده اند که مصرف این ماده غذایی در دوران حاملگی از اهمیت بیشتری برخوردار است و بیشتر باید مورد توجه قرار بگیرد.

در دوران حاملگی، رژیم غذایی یکی از مهم ترین بخش های تعیین کننده در حفظ سلامت مادر و جنین است در این دوران ممکن است مادران باردار از مصرف برخی از مواد غذایی منع شوند و یا به مصرف برخی مواد غذایی تشویق شوند. در اینجا آگاهی از این موضوع و شناخت بیشتر مادران درباره رژیم غذایی درست در دوران حاملگی می تواند کمک کننده باشد. ماست یکی از مواد غذایی است که مصرف آن بسیار توصیه می شود که بیشتر با خواص ماست در این بخش آشنا می شوید.

فواید ماست در بارداری

تقویت استخوان:

یکی از مشهودترین فوایدی که در مصرف ماست می توان به آن اشاره کرد تقویت استخوان های بدن است زیرا مصرف ماست می تواند بخش مهمی از کلسیم بدن را تامین کند.

کاهش نشانه های التهاب:

ماست حاوی موادی چون پروبیتویک است که به کاهش التهابات بدن کمک می کند زیرا در این دوران نشانه های التهاب و تورم در مادران باردار بسیار دیده می شود و توصیه پزشکان برای درمان این موضوع خوردن ماست در دوران حاملگی است.

جلوگیری از پره اکلامپسی:

تولد نوزاد زودرس یکی دیگر از مشکلاتی است که برخی از مادران باردار با آن مواجه هستند و در بسیاری از تحقیقات نشان داده شده است که مصرف لبنیات به خصوص ماست می تواند از بروز این مشکل پیشگیری کند.

رژیم ماست در دوران بارداری

پیشگیری از مقاومت به انسولین:

مصرف ماست در دوران حاملگی موجب می شود تا جنین مشکل قند خون نداشته باشد و چون مادران باردار در این دوران ممکن است میزان بیشتری قند مصرف داشته باشند و در نتیجه جنین در معرض مشکلات قندی قرار بگیرد می توانید با مصرف ماست از این مشکل جلوگیری کنید.

مقاومت دندان:

مادرانی که در این دوران ماست مصرف می کنند موجب می شود تا دندان ها و استخوان جنین از مقاومت بیشتری برخوردار باشد. در بسیاری از تحقیقات نشان داده می شود که پوکی استخوان و دندان می تواند ریشه در تغذیه نادرست مادر در دوران بارداری داشته باشد.

دیگر فواید

ماست به دلیل ارزش غذایی بالا و به دلیل دارا بودن کلسیم و پروبیوتیک از جمله لبنیات مورد استفاده در دوران حاملگی می باشد که خانم ها می توانند با مصرف انواع ماست های پاستوریزه در طول این دوران از خواص آن بهره مند شوند.

تاثیرات خودرن ماست در دوران باردای

  • کلسیم

این محصول لبنی نیز همانند دیگر لبنیات، منبع غنی از کلسیم می باشد. بدن مادر برای تامین کلسیم مورد نیاز جهت رشد و تکامل جنین و همچنین سلامت استخوان های وی نیاز به این ماده معدنی خواهد داشت.

  • پروبیوتیک

علاوه بر وجود مواد معدنی در ماست، باکتری های موجود در آن کمک موثری در جهت رشد و تکامل جنین دارند و برای سلامت بدن مادر نیز مفید هستند. ضمن اینکه که وجود این باکتری ها و مصرف ماست سبب تنظیم گوارش می شود و به همین جهت می تواند مشکلات ناشی از عدم هضم غذا را در دوران حاملگی کاهش دهد و باعث ایجاد وضعیت بهتر برای زنان در طول حاملگی شود.

عوارض مصرف ماست

این محصول لبنی همچون دیگر لبنیات و انواع مواد غذایی ممکن است در کنار فوایدی که دارد سبب بروز عارضه های نیز گردد. بنابراین بهتر است همواره از مصرف ماست غیر پاستوریزه پرهیز نمایید. ضمن اینکه ماست و دیگر لبنیات پر چرب را نباید استفاده کنید. چرا که میزان بالای چربی های اشباع شده برای هیچ یک از افراد مفید نیست به خصوص برای زنان در طول حاملگی که همچون افزایش وزن، مشکلات گوارشی و عارضه های قلبی  را ایجاد خواهد کرد.

میزان مصرف مناسب ماست

برای مصرف ماست باید نوع ماست های کم چرب یا بدون چربی را انتخاب نمایید تا با اطمینان خاطر آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید. مادران باردار برای تامین کلسیم بدن بهتر است برای مصرف روزانه خود ۳ بسته ماست کوچک(تقریبا ۲۰۰ گرمی) را میل کنند. مصرف میوه های مفید در دوران بارداری که حاوی کلسیم هستند نیز در کنار مصرف روزانه ماست بسیار موثر می باشد.

مصرف ماست و سیر در دوران بارداری

 سیر فواید زیادی دارد و کمک زیادی به کاهش کلسترول مضر و پیشگیری از بیماری های قلبی و افزایش فشار خون می کند از این رو، خانم هایی که در دوران حاملگی به سر می برند ممکن است دچار افزایش فشار خون و دیابت شوند که می توان با مصرف سیر از بروز این مشکل پیشگیری کرد و همچنین سیر به عنوان یک ماده ضد باکتریایی محسوب می شود که سبب کاهش خطر ابتلا به عفونت و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و اگر تمایلی به خوردن سیر به تنهایی ندارید می توانید آن را همراه ماست استفاده کنید و ترکیب یک سیر رنده شده در یک فنجان ماست کم چرب کمک زیادی به سلامت مادر و جنین می کند بنابراین، می توانید در حد اعتدل از آن استفاده کنید و در برنامه غذایی تان مصرف ماست و سیر را بگنجانید.

نکته : همانطور که می دانید سیر و موسیر دو ماده غذایی فوق العاده هستند که اگر با ماست ترکیب شوند به عنوان یک درمان خانگی عمل می کند اما اگر با مواد غذایی و تنقلات مضر مانند چیپس استفاده شود نه تنها تاثیر مثبتی ندارد بلکه باعث آسیب رساندن به سلامت مادر و جنین نیز می شود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *