همانطور که میدانید کوکوپیت، یک بستر عالی کشت است که اجزای تشکیل دهنده آن پوست یا همان الیاف نارگیل است. که در صنعت کشاورزی بیشترین استفاده را به دلیل مقرون به صرفه بودنش و فواید فراوانی که برای گیاه دارد.
کوکوپیتها به صورت فشرده وارد بازار می شوند که در مرحله آخر یعنی مصرف کننده با اضافه کردن کردن آب آماده استفاده می شود که همین اضافه کردن آب باعث می شود حجم فراوانی بگیرد. باید گفت که کوکوپیتک خاک نیست بلکه بک کود بسیار عالی محسوب می شود که انواع مختلفی را دارد و تنها دو کشور هند و سریلانکا در جهان هستند که این نوع کود را تهیه می کنند که الیاف سریلانکا مرغوبیت بیشتری دارد.
موارد مصرف
- بهترین بستر برای رویش بذر
- قلمه
- انواع کاشت پیاز و نشاء
- بستر کشت هیدرولیک
- کشت بدون خاک گلهای شاخه بریده مانند رز
- کشت هیدرو پونیک توت فرنگی
- کاشت گوجه فرنگی و خیار
مهم ترین دلایل استفاده از کوکوپیت
- شور بودن بیش از حد خاک زمانی که خاک نمک فراوانی داشته باشد مانع از رشد گیاه می شود به همین علت یکی از بهترین راه ها استفاده از این کود عالی است
- یکی از مشکلات کشور مشکل کم آبی است که این کود به علت نگهداری بسیار خوب آب در خود مورد توجه و مصرف فراوانی قرار گرفته است.
- همانطور که می دانید خاک کشور سرشار از آفات و و بیماری ها که که باعث خشک شدن بذر می شود اما این کود عاری از هر گونه آفت و بیماری ها است.
- قیمتی که دارد نسبت به خاک ها و کود های دیگر بسیار ارزان تر و مقرون به صرفه تر است.
- بافت بسیار مرغوب و آلی دارد که در طبیعت تجزیه می شود و دوباره به طبیعت باز می گردد و هیچگونه آسیبی به طبیعت نمی رساند.
- به علت کیفیت خوب الیاف نارگیل و وجود تهویه بسیار خوب برای کاشت بذر و قلمه زنی مناسب ترین گزینه است تجربیات نشان داده اند که بذر ها در این کود آلی سرعت رشد خوبی دارند.
- دارای ph مناسب یعنی خنثی تا کمی اسیدی بنابراین باعث جذب بهتر مواد غذایی و رساندن آن به ریشه می شود
- ماندگاری بالا نسبت به کود های دیگر دارد الیاف این کود معمولا بین ۴تا ۵سال در خاک باقی می ماند.
- دارای تخلیه هوای بسیار عالی و جلوگیری از سفت و سخت شدن خاک .
توجه داشته باشید که استفاده به تنهایی از کوکوپیت برای گیاه مناسب نیست و حتما باید از ترکیبات دیگری هم استفاده کنید. برای مثال:۵۰ درصد کوکوپیت + ۴۰ درصد پیت ماس + ۱۰ درصد پرلیت
منبع : آرگا