دسته ها
جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳

درمان سردرد کودکان با روش های خانگی و مطمئن

  • فاطمه میرزایی
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۰
  • ۰

سردرد در کودکان که معمولا ناشی از کم شدن آب بدن و تاثیر آن بر روی قند خون می باشد با سردرد افراد بزرگسال بسیار متفاوت است. در این مطلب به معرفی راهکارهایی برای درمان سردرد کودکان پرداخته ایم که امیدواریم مفید واقع شود.

در اغلب موارد سردردهای کودکان می تواند به دلایل ساده ای مثل دیر خوابیدن، به مدت طولانی زیر آفتاب بودن و یا در اثر ضربه به سر باشد، اما بیماری هایی مانند سرماخوردگی، دندان درد و نیز برخی عفونت ها، همچنین خستگی، استرس و کمبود آب بدن می توانند موجب بروز سردرد در کودکان شوند. حال برای آگاهی از درمان سردرد کودکان با استفاده از روش های خانگی، پیشنهاد می دهیم تا پایان این بخش را دنبال نمایید.

درمان سردرد کودکان

سردرد در واقع یکی از نشانه های بیماری است که به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد و سردرد های ناگهانی که بسیار خطرناک است در کودکان با علایمی مانند کاهش دقت کودک و رنگ پریدگی همراه است. در حالت کلی سردرد در کودکان به سرعت بهبود می یابد اما در صورتی که مدت زمان بیشتری به طول بیانجامد، حتما باید آن را نزد پزشک ببرید.
درمان سردرد کودکان
سردرد کودکان با بزرگسالان کمی متفاوت بوده و در اغلب موارد کوتاه مدت هستند، همچنین برخی عوامل می توانند موجب تشدید آن شوند.
مسکن ها
استفاده از مسکن ها مانند استامینوفن و ایبوپروفن برای درمان سردرد کودکان توصیه نمی شود ولی در برخی موارد و با تایید پزشک می توان دوز پایینی از آن را به کودک داده و او را توصیه به استراحت نمایید.
کیسه آب یخ
استفاده از کیسه آب یخ نیز می تواند در این مورد کارساز باشد. توجه داشته باشید که در صورت ادامه سردرد، به مدت چهار ساعت بعد از دارو و نیز مشاهده علائم دیگری مانند تب، حتما کودک را به نزد پزشک ببرید.
درمان خانگی سردرد کودکان

کودکانی که مدام سردرد دارند، باید حتما یک چکاپ کامل بر روی آنها صورت گیرد و نیز باید توجه شود که آیا در محیط خانه، مدرسه و نیز فعالیت های اجتماعی مختلف، مشکلی نداشته باشد، همچنین عواملی که موجب ایجاد تنش و اضطراب که یکی از دلایل ایجاد سردرد در کودک می شود را شناسایی کرده و برطرف نمایید.

سردرد هایی که ناشی از سرماخوردگی هستند، اغلب با نشانه های دیگری مانند تب همراه می باشند که معمولا با رعایت نکات بهداشتی و کاهش تب رفع می شوند. ممکن است برخی کودکان برای رفع  سردرد خود به اتاق های تاریک پناه برده و نیز سر و چشم خود را به طور دائم می مالند.

درمان سردرد بچه ها

نکته : سردرد شدن کودک در صبح و یا سردردی که نیمه شب وی را از خواب بیدار نماید، باید جدی گرفته شود و نیز سردردهای صبحگاهی که با گیجی، تاری دید و استفراغ همراه هستند، خطرناک بوده و حتما باید به پزشک مراجعه شود.

نشانه های میگرن در بچه ها

بچه ها زمانی که به میگرن مبتلا می شوند نشانه هایی مشابه با بزرگسالی را در خود مشاهده می کنند که عبارتند از :

  • درد متوسط تا شدید
  • ادامه دار شدن سردرد دو تا ۷۲ ساعت
  • بدترشدن درد با فعالیت های بدنی
  • تهوع یا استفراغ
  • حساسسیت به صدا یا نور
  • هاله
  • سردرد در یک سمت سر

محرک های میگرن در کودکان

در کودکان علت های مختلفی باعث ایجاد میگرن در آن ها خواهد شد که برخی از محرک های میگرن عببارتند از :

کم آبی :

در برخی موارد کم آبی در بچه ها باعث ایجاد سردرد در آن ها خواهد شد بنابراین، از نوشیدن آب کافی توسط کودکان به خصوص بعد از انجام فعالیت های بدنی اطمینان حاصل نمایید.

تغییر در الگوهای خواب :

در صورتی که کودک کم و یا بیش از حد بخوابد امکان دارد سردرد داشته باشد از این رو، حفظ برنامه منظم خواب کمک زیادی به سردرد در آن ها خواهد کرد.

محرک های میگرن در کودکان

استرس :

تحریک بیش از حد و استرس باعث تحریک میگرن در کودکان می شود بنابراین، فضای آرام و همراه با آرامش را برای کودکان تان مهیا کنید.

نوشیدنی و غذا ها :

برخی از غذا ها و نوشیدنی ها جزو محرک های میگرن در کودکان هستند از این رو، به غذا و نوشیدنی کودک در روزهایی که به میگرن دچار شده است توجه کنید.

محک های محیطی :

در برخی موارد محرک های محیط مانند صفحه کامپیوتر یا موبایل، تغییرات آب و هوا، چراغ های روشن  و….منجر به میگرن خواهند شد.

عوامل ایچاد کننده میگرن در کودکان

در چه مواقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

بروز سردرد در خردسالان در صورتی که خفیف باشد به مراجعه پزشک نیازی نمی باشد اما در صورت شدید بودن باید حتما به پزشک مراجعه کرد.

در صورت تمایل جهت آشنایی با دل درد کودکان و کمردرد در کودکان، گوش درد کودکان می توانید بر روی لینک مورد نطر کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *