دسته ها
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳

جلوگیری از آبریزش بینی با چند توصیه ساده خانگی

  • زهرا خانزاده
  • ۲۲ آذر ۱۳۹۹
  • ۰

آبریزش بینی یک عارضه ناخوشایند می باشد، که ابتلا به برخی بیماری ها، حساسیت و غیره از عوامل ایجاد این عارضه است. از این رو برای آشنایی با علت های آن و توصیه های ساده برای جلوگیری از آب ریزش بینی، می توانید با این نوشتار همراه شوید.

آبریزش بینی ممکن است، به دلایل مختلفی همچون آلرژی، سرماخوردگی، سپتوم معکوس، هوای خشک، سیگار کشیدن و اعتیاد به مواد مخدر، آنفولانزا، تغییرات هورمونی، گرانولوماتوز(پلیانژیت)، سینوزیت حاد، عوارض داروها، آسم پیشرفته، ویروس سنسیتیال تنفسی، بارداری، پولیپ بینی، نشت مایع نخاعی، رینیت غیر آلرژی، شی خارجی درون بینی و استفاده بیش از حد از اسپری بینی به وجود آید. در ادامه به ارائه راهکارهای خانگی برای درمان و جلوگیری از آبریزش بینی می پردازیم.

جلوگیری از آبریزش بینی

روش های جلوگیری از آبریزش بینی

برخی داروها برای پیشگیری و بهبود آب ریزش بینی وجود دارد، اما ممکن است این گونه داروهای شیمیایی عوارضی را نیز در پی داشته باشند، به همین منظور توصیه می کنیم تا زمان مراجعه به پزشک برای یافتن علت بروز آن، از روش های درمانی زیر برای پیشگیری از آبریزش بینی استفاده نمایید.

  • محلول آب نمک:

یکی از روش های خانگی موثر برای جلوگیری از آبریزش بینی استفاده از محلول آب نمک می باشد. شستشوی داخل بینی با این محلول، علاوه بر این که باعث تخلیه مایع مخاطی بینی می گردد، همچنین راه تنفس را باز می کند و سبب می شود، تا بزرگسالان و به خصوص کودکان راحت تر تنفس نمایند. روش تهیه و استفاده از این محلول به این صورت است، که داخل یک فنجان آب جوشانده شده، یک چهارم قاشق چایخوری نمک بریزید و آن را حل نمایید. پس از سرد شدن کامل محلول به میزان چند قطره داخل سوراخ بینی بچکانید. زمان انجام این کار باید سر را مقداری به سمت عقب خم کنید، البته بهتر است از فرد دیگری کمک بخواهید تا در این زمینه به شما کمک کند. سپس تنفس کوتاهی بکنید و سر را به سمت پایین برگردانید و مایع مخاطی و محلول را از بینی تان خارج نمایید. این عمل را ۳ بار در روز تکرار کنید.

جلوگیری از آبریزش بینی

  • بخور کردن:

بخور یا استنشاق بخار روشی دیگر برای رفع آبریزش بینی است و برای کاهش میزان عطسه نیز موثر می باشد. در این روش باید داخل یک کاسه، آب داغ بریزید(می توانید به میزان چند قطره، منتول و یا روغن اکالیپتوس به آن بیافزاید)، سپس صورت خود را به این کاسه نزدیک کنید و روی سرتان را همانند تصویر زیر یک حوله قرار دهید، تا بخار آب تنها به سمت صورت و مجاری تنفسی شما باشد، پس از قرار گرفتن در این وضعیت به مدت ده دقیقه، حوله را بردارید و بعد مایع مخاطی داخل بینی را تخلیه کنید، یا به اصطلاح فین کنید. در طول روز ۳ الی ۴ مرتبه این عمل را انجام دهید. همچنین تنفس کردن در بخار حمام آب داغ نیز به درمان آب ریزش بینی کمک می کند، البته به هنگام استفاده از این روش به هیچ وجه نباید در حمام را ببندید.

بهبود آبریزش بینی

  • روغن خردل:

خاصیت ضدالتهابی، ضد ویروسی و آنتی بیوتیکی روغن خردل برای کاهش میزان آبریزش بینی موثر می باشد. در این روش باید به میزان خیلی کمی روغن خردل را گرم کنید، سپس آن را در حد یک یا دو قطره داخل سوراخ بینی بچکانید. این امر باعث پاکسازی حفره بینی می شود. در طی روز ۲ الی ۳ مرتبه این کار را تکرار نمایید. البته، به جای آن می توانید داخل آب در حال جوش به میزان ۲ قاشق غذاخوری روغن خردل و یک قاشق غذاخوری زیره بریزید و بخار آن را استنشاق نمایید، بوی این روغن سبب باز شدن مجاری تنفس شما می شود و این مجاری را گرم می کند. در طول روز دو مرتبه این عمل را تکرار کنید. همچنین برای بهره مندی از خواص روغن خردل می توانید، آن را در برخی از غذاها مورد استفاده قرار دهید.

  • زردچوبه:

برای پیشگیری از آبریزش بینی می توانید از زردچوبه نیز استفاده کنید، زیرا این ادویه دارویی حاوی آنتی اکسیدان می باشد و همچنین دارای خاصیت ضد ویروسی، ضد میکروبی و ضد التهابی می باشد. در این روش باید داخل یک فنجان روغن کتان (روغن برزک)، نصف قاشق چایخوری زردچوبه اضافه کنید و پس از مخلوط کردن آن را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید، سپس یکی از حفره های بینیتان را ببندید و با حفره دیگر دود ناشی از این روغن را به آرامی استنشاق کنید و یا تنفس نمایید، بعد این عمل را بالعکس انجام دهید. در طول روز این عمل را دوبار تکرار کنید. البته به جای آن می توانید، زردچوبه را به میزان نصف قاشق چای خوری در مقداری آب حل نمایید و میل کنید(۲ مرتبه در روز). همچنین می توانید پیش از خواب، یک لیوان شیر گرم را با یک قاشق چایخوری زردچوبه مخلوط کنید و میل نمایید.

جلوگیری و درمان آبریزش بینی

  • سیر:

سیر به دلیل خواص ضد عفونی کننده و ضد میکروبی خود برای جلوگیری از آبریزش بینی بسیار موثر می باشد. برای استفاده از این راهکار خانگی باید داخل یک لیوان آب جوش ۳ الی ۴ حبه سیر بریزید و اجازه دهید تا سیرها نرم شوند. سپس دو مرتبه در طول روز آن را مصرف نمایید، البته برای ایجاد طعمی بهتر می توان، مقدار کمی شکر به آن افزود. همچنین به جای آن می توانید یک تکه کوچک از سیر را بجوید، بهتر است روزانه این عمل را ۳ الی ۴ بار تکرار کنید.

  پیشگیری از آبریزش بینی

  • عسل

از دیگر راهکارهای مفید و موثر جهت درمان و جلوگیری از آبریزش بینی عسل می باشد زیرا، دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتری و آرام بخش است و کمک زیادی به کاهش نشانه های آبریزش بینی می کند بنابراین، به یک لیوان آب گرم یک تا دو قاشق چای خوری عسل بیفزایید سپس روزی یک تا دو بار محلول حاصل را بنوشید.

نکته : از این روش برای کودکان زیر دو سال استفاده نکنید.

  • بابونه

استفاده از بابونه به منظور درمان آبریزش بینی به عنوان یک روش عالی و مفید محسوب می شود و باعث از بین رفتن علایم آبریزش بینی می شود، علاوه بر این بابونه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش عطسه نیز می شود بنابراین، به دو فنجان آب یک قاشق چای خوری گل بابونه اضافه کرده سپس درب آن را گذاشته و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد و به منظور طعم دهی بهتر به آن کمی عسل بیفزایید، جهت دریافت بهترین نتیجه روزی دو بار از این چای بنوشید.

درمان آبریزش بینی با راهکارهای طبیعی

  •  زنجبیل

    به منظر رفع آبریزش بینی استفاده از زنجبیل گزینه بسیار مناسبی است زیرا، دارای خاصیت ضد ویروسی، ضد باکتری، ضد خلط و ضد احتقاق است فقط کافی است، روزی سه بار چای زنجبیل همراه با عسل بنوشید.

  • چوب میخک

می توانید جهت بهبود آبریزش بینی از چوب میخک کمک بگیرید، این چوب خاصیت آرام بخشی و ضد عفونی کنندگی دارد، می توانید یک عدد چوب میخک، کمی دارچین، یک عدد هل شکسته، زنجبیل تازه رنده شده و یک قاشق عسل را به یک لیوان آب داغ اضافه کرده و اجازه دهید دم بکشد سپس پیش از خوابیدن تا داغ است آن را بنوشید.

روش های جلوگیری از آبریزش بینی

  • سرکه سیب

از دیگر گزینه های بسیار مفید و موثر به منظور رفع آبریزش بینی سرکه سیب است، به یک فنجان آب گرم دو قاشق غذا خوری سرکه سیب اضافه کرده و آن را روزی دو بار به مدت چند روز بنوشید.

در چه مواقع باید به پزشک مراجعه کرد ؟

همانطور که می دانید بروز آبریزش بینی خیلی جدی نمی باشد اما در برخی موارد امکان دارد علایم مشکل حاد یا مزمن از جمله عفونت سینوسی یا رینیت باشد از این رو، اگر بعد گذشت چند روز هیچ گونه بهبودی در خود مشاهده نکردید حتما به پزشک مراجعه نمایید به خصوص اگر علایمی که دارید مشابه آنفولانزا است.

درمان خانگی آبریزش بینی

علاوه بر روش های بالا، برای جلوگیری از آبریزش بینی می توانید از روغن اکالیپتوس، فلفل هندی و ریحان نیز استفاده کنید. زیرا هر یک از این مواد نقش موثری در جلوگیری، کاهش و درمان آب ریزش بینی دارند و همچنین دارای خواص بیشماری برای پیشگیری و بهبود بسیاری از بیماری ها نیز می باشند، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه درمان خانگی و طب سنتی می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *