دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

نحوه هرس گل شمعدانی و بهترین زمان برای هرس کردن شمعدانی ها

  • زهره امامی
  • ۳ اسفند ۱۴۰۰
  • ۰

گیاه شمعدانی گیاهی بسیار زیباست که در تمام طول تابستان گل می دهد. این گیاه گل هایی با رنگ های متنوع دارد و در هر جایی با هر شرایط و اندازه ای امکان کاشت و نگهداری آن وجود دارد.

هرس گل شمعدانی، دارای نکات مهمی می باشد که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد. دمای مورد نیاز برای پرورش و نگه داری این گل باید زیر ۲۱ درجه سانتی گراد باشد. عمر این گل ۱۸ ماه است.

هرس گل شمعدانی

روش هرس گل شمعدانی

نگهداری این گل در زمستان به این صورت است که باید در داخل منزل ولی در معرض نور آفتاب قرار گیرد. آبیاری این گل در زمستان بسیار کمتر از تابستان است و نیاز آن به کوددهی در فصل زمستان ماهیانه یک مرتبه می باشد. این گل باید در زمستان به اندازه یک سوم هرس شود. بهترین زمان برای هرس این گل اواخر زمستان و اواسط تابستان است.

هرس گل شمعدانی

نکات مربوط به هرس گلهای شمعدانی

  • هرس کردن در واقع جدا کردن ساقه های قدیمی و اجازه شکوفایی به ساقه های نو دادن است.
  • هرس این گل باید هر شش ماه یک بار انجام شود. بهترین زمان های هرس آن اواخر فصل زمستان و اواسط فصل تابستان است.
  • اگر شمعدانی شما بعد از هرس کردن جوانه نزد آن را در جایی قرار دهید که سایه بیش تری داشته باشد.
  • ساقه های کهنه را از فاصله ۴ سانتی متری بالی خاک ببرید.
  • ساقه را از محلی که یک سانتی متر از آخرین جوانه ای که می خواهید بگذارید قیچی کنید.
  • زیاد بودن جوانه موجب داشتن گل بهتر نخواهد شد پس سعی کنید تعدادی از جوانه ها را جدا کنید و یا ساقه را بیش تر قیچی کنید.
  • برای این که ساقه های بریده را بتوانید درون گلدان بکارید بهتر است برای برش آن از چاقوی تیز استفاده کنید.
  • سعی کنید هرس گل شمعدانی را در روزهای خیلی گرم تابستان و یا روزهای خیلی سرد زمستان انجام ندهید.

آموزش پرورش گل

عکس گل شمعدانی زیبا

شرایط نگهداری گل شمعدانی

دما : دمای مناسب برای پرورش و نگهداری از گل شمعدانی بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد می باشد، اختلاف دما در شب و روز موجب رشد بهتر و گلدهی گیاه خواهد شد، همچنین تهویه هوای اتاق برای این گیاه از اهمیت زیادی برخودار است.

نور : گل شمعدانی به نور غیر مستقیم زیاد نیاز دارد و در صورت عدم دریافت نور کافی, گلهای گیاه شروع به ریزش خواهند کرد، نور مستقیم کم (سایه یا نیم سایه) نیز برای گیاه شمعدانی مناسب می باشد، بنابراین شمعدانی نباید در زیر نور شدید خورشید قرار گیرد.

رطوبت : این گیاه به رطوبت کمی نیاز دارد و رطوبت محیط برای آن مناسب است، به طور کلی شمعدانی در رطوبت بالا عملکرد مناسبی ندارد.

آبیاری : آبیاری شمعدانی را زمانی انجام دهید که سطح رویی آن خشک شده باشد، توجه داشته باشید که آبیاری زیاد می تواند به گیاه آسیب بزند.

پرورش گل شمعدانی

خاک : این گیاه معمولا در هر خاکی رشد می کند، ولی بهترین و مناسب ترین خاک برای آن خاک و کود آماده است، خاکی که شامل یک قسمت خاک برگ پوسیده، دو قسمت خاک مرغوب باغچه، یک قسمت شن ریز و نیز یک قسمت کود گاوی پوسیده باشد.

کود دهی : شمعدانی نیازی به تقویت کننده ندارد، اما می توانید بر طبق دستور العمل تقویت کننده های مایع، عملیات کود دهی را انجام دهید، به منظور گلدهی گیاه نیز می توان از کود گلدهی مخصوص گیاه شمعدانی استفاده نمایید.

تعویض گلدان : گیاه شمدانی همچون گیاهان دیگر هر یک یا دو سال یکبار نیاز به تعویض گلدان دارد، البته در صورت مشاهده بیرون زدگی ریشه ها و یا پژمردگی برگ ها باید گلدان آن را عوض کنید.

تمیز کردن برگ ها : از زیبایی های گیاه شمعدانی می توان به برگ های بزرگ و خوش فرم آن اشاره کرد، حال در صورت کدر و خاک آلود بودن برگ ها از زیبایی گیاه کاسته خواهد شد، بنابراین هر چند وقت یکبار برگ های گیاه را پاک کنید تا گیاه بهتر تنفس کند.

نگهداری گل شمعدانی

امیدواریم توانسته باشیم در این مقاله اطلاعات مفیدی در اختیار شما دوستان قرار دهیم. در صورت تمایل برای آشنایی با پرورش شمعدانی اژدر و گل شمعدانی هلندی می توانید از مطالب قبلی آرگا دیدن کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *