دسته ها
سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

اگر در برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارید، حتما بخوانید!

  • سمیه نیک فرجام
  • ۱۰ شهریور ۱۳۹۷
  • ۰

در جوامع امروزی داشتن روابط اجتماعی بالا و هوش هیجانی می تواند بر روی تمام جوانب زتدگی فرد تأثیر بگذارد نحوه ارتباط با دیگران کیفیت زندگی فرد را نشان می دهد و زمینه ساز موفقیت او در مسیرهای مختلف شغلی، تحصیلی و خانوادگی خواهد بود.

شیوه های مفیدی برای برقراری ارتباط با دیگر افراد وجود دارد که می توانند در این زمینه مؤثر عمل کنند افرادی که گاهی در برقراری ارتباط های دچار مشکل می شوند و نمی تواند به شکلی مؤثر ارتباط برقرار کنند می تواند با به کار بردن این روش ها و راهکارها ارتباطات خود را قوی تر کرده و آن را گسترش دهند

چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم؟

راهکارهای مؤثر برقراری ارتباط با دیگران:

عوامل متعددی می تواند در داشتن ارتباطات مؤثر شما تأثیر گذار باشند به عنوان مثال: در برخی از افراد عدم اعتماد به نفس موجب بروز چنین مشکلاتی خواهد شد که با افزایش اعتماد به نفس می توان این مشکل را حل کرد. و در برخی دیگر غرور و خود خواهی آنان را از ارتباط با جمع دور خواهد کرد. برای حل این مشکل باید این عوامل را شناسایی کرده و با روش های زیر ارتباطات مؤثری با دیگران برقرار کنید.

۱- انجام رفتارهای طبیعی:

رفتارهای که طبیعی باشند و به طور معمول صورت بگیرند می تواند توجه اطرافیان را به شما جلب کند و ارتباط شما را قوی تر سازد بنابراین از رفتارهای مصنوعی و دور از عادت خودداری کنید.

۲- دخالت نکردن در مسائل دیگران:

اگر در محیط کاری یا محیط خانوادگی افرادی مسائل شخصی خود را بیان می کنند و به دنبال حل آن هستند شما تا زمانی که خود فرد اعلام نکرده است نمی توانید در مسائل او دخالت کنید. دخالت های بی مورد شما موجب می شود تا فرد مقابل از ارتباط بیشتر با شما خود داری کند.

روش هایی برای برقراری ارتباط سازنده با دیگران

۳- توجه به فرد مقابل:

شاید در ارتباطات خود با افرادی مواجه شدید که هنگام صحبت کردن با شما از عبارت های تأییدی استفاده می کند این عبارت ها نشان می دهد که به سخنان شما توجه نمی کند بنابراین شما در ارتباط با دیگر افراد از عبارت هایی که نشانه تأیید هستند استفاده نکنید و به طور کامل به سخنان فرد گوش دهید و با او همراه باشید.

حال باید از سوی دیگر به این موضوع اشاره کرد که کاربرد چه عباراتی باعث تقویت ارتباطات می شود؟ آگاهی از این مسائل بر خلاف تصور می تواند بسیار کمک کننده باشد.

۴- خود را فردی کامل جلوه ندهید:

اگر می خواهید ارتباط قوی داشته باشید در روابط اجتماعی خود به دنبال یادگیری از دیگران باشید افرادی که خود را کامل و عاقل می دانند تجارب مثبتی در روابط خود دارند و از سمت اطرافیان بیشتر مورد پذیرش قرار می گیرند.

۵- برنامه ریزی:

اگر از قبل می دانید در چه میهمانی قصد شرکت دارید و افراد حضور در این میهمانی را به خوبی نمی شناسید می توانید برای این کار برنامه ریزی داشته باشید و با شناخت جزئی که از هر کدام از میهمانان دارید نحوه ارتباط مؤثر با او را مشخص کنید.

چرا دربرقراری ارتباط با دیگران مشکل دارید؟

۶-لبخند زدن در هنگام حرف زدن:

چهره شما در هنگام صحبت کردن می تواند چیزهای زیادی را به طرف مقابل نشان دهد بهتر است با لبخند زدن نقص های خود را در برقراری ارتباط با دیگران بپوشانید و ارتباط مؤثرتری را شکل دهید.

۷- واضح بودن صدا:

شاید این موضوع برای شما بی اهمیت باشد اما بهتر است بدانید که تن صدا و واضح بودن کلماتی که در ارتباط با دیگر افراد به زبان می آورید بسیار در برقراری ارتباط با دیگر افراد مؤثر است توجه به این موضوع در ارتباط با اطرافیان شما را فردی قاطع، جسور و با اعتماد به نفس نشان می دهد.

۸- همدلی با افراد:

اگر فردی با شما در رابطه با مسائل و مشکلات خود صحبت کرد در نگاه اول او را قضاوت و سرزنش نکنید بلکه با همدری با او بهتر می توانید مشکلاتش را حل کنید و با او ارتباط برقرار کنید.

در مقاله برای داشتن زندگی شادتر باید به چه چیزهایی توجه نکنیم؟ به این موضوع اشاره شده است که قضاوت کردن چگونه می تواند لذت زندگی کردن را از شما و اطرافیان سلب کند.

چگونه روابط اجتماعی خوبی داشته باشیم؟

۹- اهمیت دادن به برخوردهای اول:

اگر برای اولین بار است که با شخصی ارتباط برقرار می کنید باید توجه داشته باشید که این اولین برخورد بسیار مهم است و یک ویژگی کلی از شخصیت شما را به او نشان می دهد بنابراین سعی کنید در اولین برخورد از راهکارهای فوق پیروی کنید و به آن اهمیت بدهید.

همانطور که می دانید انسان موجودی اجتماعی است و این نکته بسیار دارای اهمیت است و در تربیت کودکان تعیین می کند که  چطور به رشد اجتماعی کودکان کمک کنیم و نیاز به برقرای ارتباط با دیگران دارد در جوامع امروزی نیز این نیاز شدیدتر شده و بیشتر مورد توجه است بنابراین اهمیت دادن به این موضوع می تواند به شما کمک شایانی کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *