زخم دهان، زخمی سطحی و کوچک بوده که خوش خیم است و معمولاً در بافت نرم داخل لب یا دهان، زیر زبان یا روی غشاء لثه به وجود می آید. از زخم دهان با نام آفت دهان نیز یاد می شود و روش های درمانی مختلفی دارد که در این مقاله مورد بررسی قرار می دهیم.
اندازه آفت دهان از یک سانتی متر بیشتر نیست. این زخم معمولاً گرد و بیضی شکل به رنگ سفید یا زرد می باشد. ممکن است کمی قبل از زدن آفت، دچار سوزش و خارش در دهان شوید. آفت دهان ممکن است بر اثر تب شدید در بدن یا به دلیل سرماخوردگی ایجاد شود که البته آزار دهنده است و مطمئنا فرد بیمار به دنبال روش هایی برای درمان زخم دهان یا آفت می باشد.
درمان زخم دهان با روش های طبیعی
مصرف مکمل های آهن
کمبود آهن نیز ممکن است سبب زخم دهان شود، از این رو با استفاده از مکمل های آهن می توان به بهبود اینگونه زخم ها کمک کرد.
سرکه سیب
سرکه سیب را با آب گرم مخلوط کنید. از این محلول به عنوان دهان شویه استفاده کنید. سرکه سیب باعث درمان خانگی آفت دهان شده و می تواند باکتری های مضر و بد را نابود کند. چون سرکه سیب دارای اسید استیک است و رشد باکتری های مفید را افزایش می دهد. این دهان شویه شبیه به یک آنتی بیوتیک برای درمان زخم دهان عمل می کند.
یخ
مکیدن یخ های کوچک باعث بهبود و تسکین درد و سوزش زخم در دهان می شود. با این عمل، خون رسانی به آفت دهان کاهش و درد و تورم نیز بهتر خواهد شد.
شیرین بیان
دهان شویه شیرین بیان، باعث می شود که افراد دارای آفت دهان، درد کمتری را متحمل شوند. بهتر است این محلول را روزی ۴ بار استفاده کنید. ۵۰ تا ۷۵ درصد افراد در همان روز اول علائم بهبود زخم را مشاهده می کنند. برای این عمل، نصف قاشق چای خوری عصاره ی شیرین بیان را با یک چهارم فنجان آب گرم مخلوط و ۴ مرتبه با آن دهان را بشویید. خوردن یک یا دو قرص ۲۰۰ میلی گرمی شیرین بیان، سبب کاهش درد می شود.
ماست
ماست پروبیوتیک برای درمان زخم دهان مفید بوده و مانند یک صافی عمل می کند. این کار به حضور باکتری های مفید در دهان منجر می شود. این مسئله به بهبود و تسکین منتهی می شود. ضمن اینکه نرمی و خنکی ماست به بهبود درد آفت دهان کمک می کند.
جوش شیرین
جوش شیرین ماده ای قلیایی است و اسیدهایی که در دهان موجب آفت می شوند را نابود می کند. جوش شیرین باعث از بین رفتن باکتری های دهان می شود. یک قاشق چای خوری جوش شیرین را در نصف لیوان آب گرم حل و دهان خود را با آن بشویید.
مریم گلی
مریم گلی گیاهی است که ویروس و باکتری ها را از بین می برد و ورم را کاهش می دهد. دو قاشق چای خوری مریم گلی خشک را در یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید سرد شود. دهان خود را روزی ۲ یا ۳ بار با این محلول بشویید و از این طریق اقدام به درمان آفت دهان و زخم های دهانی نمایید.
آب نمک
محلول آب نمک برای رفع زخم دهان بسیار مفید بوده و بهتر است دهان را به مدت ۳۰ ثانیه با محلول آب نمک بشویید. آب نمک با افزایش غلطت کلرید سدیم و جمع کردن آب غشاء اطراف آفت دهان به تسکین آبسه و آفت کمک می کند.
ویتامین E
کپسول ویتامین E را باز کرده و مایع را بر روی زخم بریزید. این مایع از عفونت زخم جلوگیری می کند و روند درمانی را بسیار تسریع می کند.
ژل آلوئه ورا
آلوئه ورا را باز کنید و ژل آن را بر روی زخم بگذارید. این کار باعث بهبودی و تسکین زخم دهان می شود.
چای
چای کیسه ای را بر روی زخم قرار دهید. چای باید جوشانده شود و بعد از سرد شدن آن را بر روی زخم قرار دهید.
در این مطلب با روش های درمان زخم دهان آشنا شدید. امیدواریم این روش های درمانی مورد استقبال شما عزیزان قرار گرفته باشد و مطالب ارائه شده مفید و میسر باشد. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و آشنایی با روش های درمانی مختلف به بخش بیماری ها مجله آرگا مراجعه نمایید.
منبع : آرگا