نحوه عملکر سیستم های دروغ سنج به این صورت است که با ایجاد تغییراتی در ساختار فیزیولوژی بدن موجب تغییر فشار خون، ضربان قلب و عرق کردن خواهند شد که نشان دهنده دروغ گفتن فرد خواهد بود.
با استفاده از هوش مصنوعی به جای سیستم های دروغ سنج می توان شاهد تغییرات عمده تری در این زمینه بود این فناوری قصد دارد تا این تغییرات را بر سایر اجزای فیزیولوژی بدن مانند: چشم، صدا و شیوه نشتن نیز مورد آزمایش و بررسی قرار دهد.
آیا دستگاه دروغ سنج قابل اعتماد است؟
دستگاه های دروغ سنج یا پلی گراف ها با قرار دادن فرد بر روی صندلی و پرسیدن سؤالاتی از او به نتیجه گیری می رسد که طبق گزارشات مختلف نمی توان به درستی به این نتایج اطمینان کرد. به همین دلیل بسیاری از پژوهشگران قصد دارند تا با جایگزینی فناوری هوش مصنوعی در این سیستم به نتایجی دقیق تر و قابل اعتماد تر برسند.
آواتار سیستم دروغ سنجی است که بر اساس فناوری هوش مصنوعی طراحی شده است که با پرسیدن سؤالاتی استاندارد از فرد، وضعیت او را با مانیتورهای دیجیتالی مورد بررسی قرار می دهد. آواتار دارای قدرت تشخیصی بالاتر از انسان است و با دقت بر تغییرات در حرکات چشم آن را مورد بررسی قرار می دهد.
این دستگاه در یکی از دادگاه های امنیت ملی آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است و پرسیدن سؤالاتی از متهمان مورد استفاده می باشد همچنین این دستگاه کلانتری نیومکزیکو برای آزمون های استخدامی کاربرد دارد.
منبع : آرگا