دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

10 فناوری جذاب علمی در سال 2018

  • زهره امامی
  • ۱۷ اسفند ۱۳۹۶
  • ۰

در این مطلب می خواهعیم به برخی از تکنولوژی های تازه ساخت اشاره کنیم که با وجود آن ها زندگی راحت تری خواهیم داشت. این تکنولوژی ها در سال 2018 به بهره برداری رسیده اند.

در این مقاله ده نمونه از این تکنولوژی ها را را به شما معرفی خواهیم کرد. برخی از این فناوری ها عبارتند از شبکه‌ های عصبی مبارز، جنین‌ های مصنوعی، هوش مصنوعی در فضای ابری و چند مورد دیگر که در ادامه خواهید دید.

۱.پرینت سه‌ بعدی فلز

این فناوری می‌ تواند امکان تولید قطعات قوی‌ تر و سبک‌ تر و شکل‌ های پیچیده‌ تر را فراهم کند که امکان تولید آن‌ ها با روش‌ های معمولی تولید فلز وجود ندارد. همچنین می‌ تواند کنترل دقیق‌ تر میکروسازه‌‌ های فلزی را فراهم کند. در روش نرم افزاری پرینت کاربران ویژگی شیء مورد نظر را در اختیار برنامه قرار می‌ دهند و این نرم‌ افزار به تولید یک مدل کامپیوتری مناسب برای پرینت می‌ پردازد. پرینتر جدید فلز از سرعت کافی برای تولید قطعات بزرگ برخوردار است. شرکت GE فروش این نوع پرینتر را در سال ۲۰۱۸ آغاز می کند.

فناوری علمی روز دنیا

۲.جنین‌ های مصنوعی

جنین‌شناسان دانشگاه کمبریج انگلستان به پرورش جنین‌ های شبه‌ واقعی موش با استفاده از سلول‌ های بنیادی پرداخته اند. در این روش سلول‌ ها از یک جنین دیگر گرفته می شوند و تخم و اسپرمی در این بین وجود ندارد.

سرپرست تیم پژوهش در رابطه با این آزمایش گفت:

می‌ دانیم سلول‌ های بنیادی به‌خاطر پتانسیل بالایی که دارند، شگفت‌ انگیز هستند. اما نمی‌ دانستیم که قادرند به زیبایی و به‌ شکلی بی‌ نقص به سازماندهی خود بپردازند.

زرنیکا گوئتز می‌ گوید جنین‌ های ساختگی او شاید نتوانند در بدن موش‌ ها رشد کنند؛ اما این بررسی‌ ها ثابت می‌ کنند که تولید مثل پستانداران بدون نیاز به تخمک نیز امکان پذیر می باشد.

این مساله برای جنین انساننیز در حال بررسی است.

فناوری علمی روز دنیا

۳.شهر هوشمند

این طرح نیازمند وسایل نقلیه‌ ی خودکار و مشترک است. ربات‌ های زیرزمینی، کارهای دشواری مثل حمل‌ و نقل پستی را انجام می‌ دهند. مدیر اجرایی مسئول برنامه‌ ریزی سیستم‌ های شهری سایدواک لبز در این مورد گفت:

نکته‌ ی حائز اهمیت در مورد تلاش ما برای عملکرد در ناحیه‌ ی کی‌ ساید این است که پروژه‌ ی زیاد نه‌ تنها بلندپروازانه نیست؛ بلکه حتی بسیار متواضعانه است. این فروتنی به کی‌ ساید کمک می‌ کند از نقص‌ هایی که در نوآوری‌ های قبلی شهر هوشمند وجود داشت، اجتناب کند.

فناوری علمی روز دنیا

۴.هوش مصنوعی برای همه

تا کنون سرویس ابری آمازون (AWS)، بر فضای ابری هوش مصنوعی تسلط یافته است. گوگل هم با TensorFlow دست و پنجه نرم می‌ کند که یک کتابخانه‌ ی اوپن سورس هوش مصنوعی است و می‌ توان از آن برای ساخت دیگر نرم‌ افزارهای یادگیری ماشین استفاده کرد. به تازگی شرکت گوگل به معرفی Cloud AutoML پرداخته است؛ یک مجموعه از سیستم‌ های پیش آموزشی که می‌ تواند کاربرد هوش مصنوعی (AI) را ساده‌ تر سازد. هم چنین در حال حاضر مایکروسافت که دارای بیک پلتفرم ابری هوش مصنوعی موسوم به آژور است، برای ارائه‌ ی یک کتابخانه‌ ی اوپن سورس یادگیری عمیق موسوم به Gluon، با آمازون همکاری می‌ کند. هدف Gluon ساده‌سازی تولید شبکه‌ های عصبی به اندازه‌ ی یک اپلیکیشن تلفن همراه است؛ شبکه‌ های عصبی، فناوری کلیدی AI هستند که از نحوه‌ ی یادگیری مغز انسان تقلید می‌ کنند.

فناوری علمی روز دنیا

۵.شبکه های عصبی مبارز

در طرح این فناوری راه حلی پیشنهاد شده است که به شرح زیر است:

دو شبکه روی یک مجموعه‌ ی یکسان داده‌ ای آموزش داده شده‌ اند. یکی از شبکه‌ ها که سازنده نامیده می‌ شود، تغییراتی در تصاویر دیده‌ شده اعمال می‌ کند. این تصویر می‌ تواند تصویر یک عابر پیاده یا یک بازوی اضافه باشد. دومین شبکه که تفکیک‌ کننده است، بررسی می‌ کند که تصویر دیده‌ شده مشابه تصویری است که آموزش دیده یا یک نسخه‌ ی تقلبی توسط سازنده است، مثلا بررسی می‌ کند که آیا شخص با سه بازو مشابه نمونه‌ ی واقعی است؟

فناوری علمی روز دنیا

۶.ایرباد بابل فیش

ایرباد ۱۵۹ دلاری به نام پیکسل بادز منطبق با تلفن‌ های هوشمند پیکسل و اپلیکیشن گوگل ترنسلیت به ترجمه‌ ی کاربردی زمان واقعی می‌ پردازد. طبق این فناوری در یک طرف شخص ایرباد را در گوش خود قرار می‌ دهد و مخاطب او ترجمه را دریافت می‌ کند. کاربر ایرباد به زبان بومی خود، مثلا انگلیسی پیش‌ فرض صحبت می‌ کند و اپلیکیشن، صحبت‌ های او را ترجمه و روی تلفن پخش می‌ کند. مخاطب در آن طرف خط تلفن پاسخ می‌ دهد، این پاسخ ترجمه و از طریق ایرباد پخش می‌ شود.

فناوری علمی روز دنیا

۷.گاز طبیعی با کربن صفر

یک واحد برق آزمایشی خارج از هیوستون در قلب صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی ایالات متحده در حال تست تکنیکی است که به تولید انرژی پاک از گاز طبیعی می‌ پردازد. این واحد کربن‌ دی اکسید نشریافته از سوخت گاز طبیعی را تحت فشار و گرمای شدید قرار می‌ دهد و بعد از رسیدن به حالت آماده به انفجار از آن به‌ عنوان سیالی برای راه‌اندازی توربین استفاده می‌ کند. بیشتر حجم کربن دی‌ اکسید را می‌ توان به‌صورت پیوسته بازیافت کرد؛ باقی‌ مانده‌ی آن را می‌ توان با هزینه‌ ی کم به دست آورد.

فناوری علمی روز دنیا

۸.حریم شخصی آنلاین بی‌ نقص

این ابزار بدون افشای تاریخ تولد ثابت می‌ کند شما بیش از ۱۸ سال سن دارید یا بدون افشای تراز یا جزئیات دیگر ثابت می‌ کند برای یک تراکنش مالی به اندازه‌ ی کافی پول در حساب خود دارید. این ویژگی ریسک نقض حریم شخصی یا سرقت هویت را محدود می‌ کند.

فناوری علمی روز دنیا

۹.پیشگویی ژنتیکی آینده

روزی برای هر نوزاد هنگام تولد کارت گزارش DNA صادر می‌ شود. این گزارش‌ ها پیش‌بینی‌ هایی در مورد احتمال حمله‌ ی قلبی یا سرطان ، اعتیاد به تنباکو و هوش بالای میانگین ارائه می‌ دهند. به واسطه این تکنولوژی شرکت‌ های داروسازی با انتخاب داوطلب‌ هایی که احتمال مریضی بالایی دارند می‌ توانند به‌صورت دقیق عملکرد داروها را بررسی کنند.

فناوری علمی روز دنیا

۱۰.جهش کوانتومی مواد

شیمی‌ دان‌ ها در حال حاضر رؤیای پروتئین‌ های جدید برای دستیابی به داروهای مؤثرتر الکترولیت‌ های جدید برای باتری‌ های بهتر و ترکیب‌ هایی را در سر دارند که بتوانند نور خورشید را به‌صورت مستقیم به سوخت مایع و سلول‌ های بهینه‌ تر خورشیدی تبدیل کنند. مدل‌ سازی مولکول‌ ها برای کامپیوترهای کوانتومی راحت است. این کامپیوترها به‌ جای بیت‌ دیجیتال صفر و یک از کیوبیت‌ استفاده می‌ کنند، کیوبیت‌ ها هم سیستم‌ های کوانتومی می باشند. به تازگی پژوهشگران IBM از یک کامپیوتر کوانتومی با هفت کیوبیت برای مدلسازی یک مولکول کوچک استفاده کرده‌ اند که از سه اتم ساخته شده است. فناوری علمی روز دنیا

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *