دسته ها
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

آنچه باید درباره افسردگی در بارداری بدانید

  • سمیه نیک فرجام
  • ۲۴ خرداد ۱۳۹۷
  • ۰

طبق تحقیقاتی که توسط برخی از کارشناسان و متخصصان صورت گرفته است افسردگی در بارداری و پس از زایمان به دلیل افزایش و کاهش سطح هورمون های خاصی در بدن در این دوران می باشد که با استفاده از راهکارهایی قابل درمان خواهد بود.

بیشتر زنانی که به افسردگی دوران حاملگی دچار می شوند، این موضع را نمی پذیرد و این عدم پذیرش می تواند به دلیل عدم آگاهی آن ها از این بیماری یا ترس از عواقب پذیرش آن باشد. و بیشتر این افراد این موضوع را دلیل بر ناراحتی های موقتی و گذرا می دانند در حالیکه با گذر زمان نه تنها این بیماری بهبود نمی یابد بلکه شدت آن بیشتر و درمان سخت تر خواهد شد.

راهکارهای غلبه بر افسردگی بارداری

تشخیص علائم افسردگی در بارداری:

برای تشخیص افسردگی در دوران بارداری، علائم و نشانه های تشخیصی متعددی وجود دارند که از جمله این علائم: پیشینه خانوادگی، داشتن سابقه حاملگی ناموفق، ریسک پذیری حاملگی و… می توان اشاره کرد.

۱- پیشینه خانوادگی:

اگر شما فردی هستید که در گذشته دچار بیماری افسردگی بوده اید و یا مادر شما در دوران حاملگی دچار مشکل افسردگی بوده است خطر ابتلا به بیماری افسردگی در حاملگی بیشتر شما را تهدید خواهد کرد

بارداری و افسردگی

۲- مشکلات خانوادگی:

مشکلاتی که در رابطه شما و همسرتان وجود دارد می تواند برای شما فشارها و آسیب های روانی در دوران افسردگی را ایجاد کند. شاید تصور کنید که با تولد فرزندتان این مشکل حل خواهد اما شاید این تصور غلطی باشد و برای حل این مشکل و کاهش آسیب ها بهتر است از همین حالا اقدام به بهبود رابطه خود کنید.

۳- سابقه حاملگی ناموفق:

مادرانی که در گذشته سابقه حاملگی ناموفق داشته اند به طور طبیعی دچار استرس و اضطراب برای از دست جنین خود می باشند. این موضوع در میان مادرانی که به تازگی دچار سقط جنین شده اند یا تحت درمان های خاص ناباروری قرار دارند بیشتر موجب اضطراب خواهد شد.

  •  مبل و میز
  •  آرون گروپس

افسردگی در بارداری

۴- نشانه های فیزیکی افسردگی در دوران بارداری:

برخی از علائم تشخیصی افسردگی در بارداری، علائم فیزیکی در فرد بیمار می باشند. خواب آلودگی یکی از علائم رایج در این دسته از افراد است که اصولاٌ با دیدن خواب های آشفته همراه می باشد و در مادر احساس ترس، اضطراب و اندوه ایجاد می کند که موجب بروز اختلالاتی می گردد.

افرادی که دچار افسردگی در دوران حاملگی می شوند نمی توانند کارهای عادی و روزمره خود را انجام بدهند. این افراد از داشتن چیزی احساس لذت نمی کنند به طور مداوم در حال گریه کردن می باشند احساس ضعف و خستگی مرط می کنند.

با افسردگی دوران بارداری چه کنیم؟

درمان افسردگی در دوران بارداری:

افسردگی در حاملگی به دلیل تغییرات هورمونی و شیمیایی بدن صورت می گیرد بنابراین ممکن است در درمان آن دچار مشکل شوید اما از نظر روانی و روحی می توانید با راهکارهای درمانی زیر با این بیماری مقابله کنید.

به خودتان سخت نگیرید:

برخی از افراد در این دوران با سخت گیری های بی جا خود را دچار مشکل می کنند. خیلی از افراد فکر می کنند که بهترین لوازم را برای کودک فراهم کنند اتاق مخصوص کودک را تزیین نمایند این تفکرات و دغدغه ها چیزی جز استرس برای مادر نخواهد داشت پس سعی کنید فکر خود را آزاد کنید و کمتر خود را دچار مشکل کنید.

توصیه های درمانی افسردگی بارداری

ارتباط قوی با همسر:

ارتباطات مثبت و محبت آمیز خود را با همسرتان تقویت کنید. رابطه ای محبت آمیز و عاشقانه می تواند به شما احساس امنیت و آرامش بیشتری را بدهد. اگر امکان دارد با همسرتان به مسافرت بروید و خود را از محیط های متشنج دور نگه دارید.

درباره ترس هایتان صحبت کنید:

ترس هایتان را به زبان بیاورید و آن ها را با همسرتان در میان بگذارید این کار استرس شما را کنترل خواهد کرد و با صحبت کردن درباره آن متوجه می شوید که خیلی از این ترس ها بی دلیل و بی جا می باشند.

به یاد داشته باشید ممکن است دلایل افسردگی قبل از زایمان با دلایل افسردگی بعد از زایمان کاملا متفاوت باشند، بروز افسردگی در دوران حاملگی را جدی بگیرید و برای رفع آن اقدامات لازم را انجام دهید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *