حمیدرضا دهقانی نیا مدیر کل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت:
تمام سعی و تلاش ما این است که تا قبل از اتمام سال، تمامی نشان های تجاری تلفن همراه را مشمول طرح بکنیم. اما نمی توانیم در این رابطه قول صد درصد بدهیم. شتاب کردن خوب است اما شتاب زده عمل کردن خوب نیست.
امیر اسحاقی دبیر انجمن واردکنندگان موبایل گفت:
وارد کنندگانی که به شکل قانونی فعالیت می کنند، موبایل هایی که مربوط به برندهای سامسونگ و هوآوی است را به شکل قانونی وارد کشور می کنند اما به دلیل نبود این برندها در طرح رجیستری موبایل های همین برند که به شکل قاچاق وارد کشور می شوند ارزان تر هستند و مشتریان بیشتری هم دارند.
دهقانی نیا در ادامه افزود:
اگر اکنون طرح را مشمول کالاهای جدیدتر بکنیم عملاً ممکن است زحمتی را به مردم منتقل کرده باشیم. مردم باید برای انجام اینکارها [انجام فرآیند استعلام گیری زمان خرید موبایل] به بلوغ برسند. اگر موبایل هایی که ۸۰ درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده اند درون این طرح قرار می گرفتند از هر ده خرید، هشت خرید مربوط به همین موبایل ها می شد. فرآیند فعال سازی حتما باید توسط خود خریدار انجام شود. فرد باید بداند اگر خودش چنین کاری را انجام ندهد می تواند مورد سواستفاده قرار بگیرد. به همین دلیل زمانی که شاخص آگاهی مردم به حدی برسد که مطمئن باشیم مشکلی پیش نمی آید، می توانیم کالاهای جدید را مشمول طرح رجیستری بکنیم.
حمیدرضا دهقانی نیا در مورد اظهار نظرات برای شکست این طرح گفت:
یک عزیزی گفته اند که این طرح صد درصد با شکست مواجه می شود. چه کسی از قدرت پیش گویی برخوردار است؟ گفته می شود رانت وجود دارد. رانتی وجود ندارد. همین الان ۴۴ شرکت مجوز واردات موبایل دارند و بیش از ۳۰ عدد از آنها فعال هستند. فضا امروز شفاف شده است. وقتی فضا شفاف باشد کسی نفع بیشتری می برد که صادقانه کار می کند.
منبع : آرگا