خواص چای کوهی و فواید آن بر سلامت بدن
ترکیبات این گیاه از جمله هایپریسین، اسید نیکوتینیک، تانن و هاپیرین باعث شده اند که چای کوهی فواید دارویی و درمانی بسیاری داشته باشد. طبیعت این گیاه از نظر طب سنتی، گرم و خشک می باشد. از این ویژگی برای درمان بیماری های افراد سرد مزاج و افرادی که رطوبت بدنشان زیاد است، استفاده می شود. در ادامه به فواید چای کوهی می پردازیم.
- درمان بیماری هایی مانند مننژیت، فلج، سیاه سرفه و کزاز نیز از فواید چای کوهی می باشد.
- مصرف دم کرده چای کوهی، اشتها را زیاد می کند. مصرف این چای برای کودکان و افراد سالمندی که بی اشتها هستند، مفید می باشد.
- درمان سرماخوردگی و رفع علائم آن مثل رفع گرفتگی صدا و ایجاد خلط از مزیت ها و خواص اسطوخودوس و چای کوهی می باشند.
- تقویت دستگاه گوارش، رفع کرم معده و روده، درمان اسهال و کمک به هضم غذا نیز از خواص رازیانه و خواص چای کوهی می باشند.
- این گیاه انرژی زا می باشد به همین خاطر رفع بی خوابی و درمان افسردگی از فواید مصرف چای کوهی می باشند. بدین منظور ۳ روز به طور متوالی از این چای بنوشید.
- قاعده آور و ادرار آور
- هایپریسین ماده ای قرمز رنگی است که با فشردن گلبرگ های چای کوهی از آن خارج می شود. از این ماده برای درمان سوختگی ها و التیام زخم ها استفاده می شود. همچنین می توان گلبرگ ها را خشک کرد سپس پودر کرده و بر روی زخم ها قرار داد.
- برای بهبود دردهایی مثل گردن درد، درد دنبالچه و درد سیاتیک، مصرف چای کوهی بسیار مفید می باشد.
- برای خونریزی مغزی و یا احتمال بروز آن در شخص، حتما چای کوهی استفاده شود.
- درمان کم خونی
- تقویت کننده سیستم عصبی
- تقویت کننده کبد و دفع سنگ کلیه از خواص چای کوهی و خواص پسته کوهی می باشند.
- افزایش میل جنسی
- برطرف کننده حالت غش و صرع
- تقویت سیستم ایمنی بدن و نابودی ویروس ها حتی ویروس بیماری ایدز
- درمان روماتیسم، درد مفاصل و سایر بیماری های رطوبتی
- مصرف چای کوهی از روش های درمان طبیعی میگرن و دردهای عصبی، ضدعفونی کردن مجاری ادرار، تقویت و رفع بیماری های رحمی است. بدین منظور سرشاخه های این گیاه را جوشانده و بعد میل کنید.
- خاصیت ضد سرطانی بودن چای کوهی از جمله سرطان خون که توسط محققین به اثبات رسیده است.
بررسی فواید دیگر چای کوهی
این چای از فواید دیگری نیز برای سلامت بدن بهره مند است که در ادامه برخی دیگر از فواید آن را شما عزیزان معرفی خواهیم کرد.
رفع بی خوابی :
بسیاری از افراد از بی خوابی رنج می برند که با کمک چای کوهی می توانید این مشکل را برطرف کنید بنابراین اگر دچار خواب نامنظم هستید چای کوهی استفاده کنید.
درمان آرتریت :
چای کوهی به دلیل داشتن خاصیت ضد درد برای رفع بهبود درد های عضلانی، مفصلی، آرتریت، سیاتیک و روماتیسمی گزینه بسیار مناسبی است.
کم خونی :
امروزه اکثر مردم به خصوص خانم ها دچار کم خونی هستند که استفاده از چای کوهی کمک شایانی به رفع کم خونی در این دسته از افراد می کند.
درمان میگرن :
چای کوهی دارای خاصیت ضد التهابی، آرامش بخش است به همین خاطر برای درمان سردرد های شدید و میگرن بسیار مفید و مناسب است و به عنوان یک روش عالی به شمار می رود.
ضد سرطان :
خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی چای کوهی آن را به یک ضد سرطان تبدیل کرده است و قادر به پیشگیری از رشد سلول های سرطانی دهانه رحم تا پنجاه درصد می باشد، اسانس چای کوهی بر روی سرطان سینه، روده بزرگ و ملانومای انسان موثر می باشند و کمک شایانی به جلوگیری از تکثیر سلول های سرطانی می کند.
افزایش شادی :
به دلیل اینکه چای کوهی شادی آور و نشاط انگیز است به رفع خستگی ذهنی کمک زیادی می کند از این رو، برای آن دسته از افرادی که بی حوصله و خسته هستند یک روش عالی می باشد، مصرف روزی سه نوبت از این نوشیدنی به مدت سه هفته سبب کاهش اضطراب و استرس تا حدود زیادی خواهد شد.
روش مصرف چای کوهی
در یک لیوان آب جوش، یک قاشق مربا خوری چای کوهی ریخته و درپوشی بر روی لیوان بگذارید تا دم بکشد. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه آن را صاف و با مقداری عسل شیرین کرده سپس بنوشید.
برای تهیه جوشانده چای کوهی کافی است به یک لیوان آب جوش یک قاشق مرباخوری از گل و برگ خشک شده این گیاه اضافه کنید آن را بر روی حرارت قرار داده تا بجوشد تا وقتی که حجم آن به نصف لیوان برسد.
نکات پایانی
- همان طور که گفتیم فواید چای کوهی بسیار است که در این مطلب به آن ها اشاره شد. اما مصرف این گیاه برای خانم های باردار مناسب نمی باشد زیرا منجر به سقط جنین می شود.
- افرادی که از قرص ضد بارداری، داروهای آسم، حساسیت و سرماخوردگی استفاده می کنند نیز نباید این چای را مصرف نمایند.
- افراد گرم مزاج نیز از مصرف چای کوهی پرهیز کنند.
امیدواریم مطالعه مطلب گفته شده برای شما عزیزان مفید و سودمند بوده باشد و به خوبی با فواید شگفت انگیز این چای آشنا شده باشید، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی با دیگر خواص گیاهان دارویی می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.
منبع : آرگا