اطلاعات ضد و نقیض بسیاری در مورد این که مصرف انواع خاصی از غذاهای دریایی در دوران بارداری بی خطر می باشد در دسترس است. در این مطلب قصد داریم بررسی کنیم مصرف صدف در بارداری مجاز است یا با خطر همراه است.
آیا مصرف صدف در بارداری مجاز است؟
صدف یکی از غذاهای خاص می باشد که برخی افراد به خوردن آن علاقمند هستند. اگر از طرفداران غذاهای دریایی هستید و برای شما جای سوال است که در دوران بارداری هم می توان صدف میل کرد؟ با ادامه مطلب همراه ما باشید.
به طور کلی اطلاعات ضد و نقیض بسیاری در مورد این که مصرف انواع خاصی از غذاهای دریایی در دوران بارداری بی خطر می باشد در دسترس است. برخی عقیده دارند مصرف صدف در حاملگی خطر خاصی به دنبال ندارد و می توان آنرا میل کرد.
طبق گفته کارشناسان تغذیه صدف دارای جیوه کمی بوده و حاوی مواد غذایی مفیدی برای خانم باردار می باشد. با این وجود صدف خام در بین غذاهایی که مصرف آن در حاملگی بی خطر است قرار ندارد. باید اطمینان حاصل کرد صدف کاملا پخته شده باشد.
زیرا مصرف صدف خام یا صدف دودی برای خانم باردار خطرناک است. البته هر بارداری با دیگری تفاوت دارد. از این رو در صورتی که درباره مصرف صدف در حاملگی پرسشی دارید حتما با پزشک متخصص مشورت نمایید. خوردن صدف و گوش ماهی خام خطر دارد و بهتر است حتی خانم باردار از مصرف پخته و دودی شده این مواد غذایی هم خودداری کند.
پزشکان توصیه می کنند خانم باردار در صورت اصرار زیاد یا ویار برای خوردن صدف، تنها صدف ماهی هایی را میل کنند که در ۶۲ درجه سانتی گراد حرارت دیده باشند. پختن صدف در این دما انگل ها و سایر ارگانیزم های بیماری زا را نابود می کند.
با توجه به این که در دوران بارداری سیستم ایمنی ضعیف می شود در نتیجه خانم باردار در مقابل بیماری های حاصل از غذاها آسیب پذیرتر می شود. هرچند صدف سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است ولی مصرف ماهی یا صدف ماهی خام و حرارت ندیده می تواند به بیماری های عفونی خطرناکی برای مادر و جنین منجر شود.
بر اساس گفته متخصصان تغذیه، تغییرات سیستم ایمنی در دوران بارداری، زنان باردار را مستعد ابتلا به بیماریهای منتقل شده از غذا مینماید. متخصصان میگویند: “بیماریهای منتقل شده ناشی از غذا در دوران بارداری برای جنین نیز خطرناک هستند؛ چرا که سیستم ایمنی بدن جنین هنوز در حال رشد است.”
سخن پایانی
مصرف صدف در دوران حاملگی خطر خاصی به دنبال ندارد به شرطی که روش پخت آن صحیح باشد. ضمنا خانم باردار نباید صدف خام یا دودی میل کند زیرا خطرات زیادی به همراه دارد. صدف خام یا نیم پز ممکن است انگل، باکتری لیتسریا یا ویروس هپاتیت را به بدن منتقل کند.
شایان ذکر است صدف ها با تصفیه آب دریا سموم و فلزات را در خود ذخیره کرده که این مواد حتی با پختن هم در مواردی از بین نمی روند. بنابراین در مصرف صدف باید جانب اعتدال را رعایت کرد. همچنین می توانید برای اطلاع از امکان مصرف سوشی در بارداری و خوردن ماهی در بارداری با کلیک روی لینک ها از این مقالات نیز بازدید نمایید.
منبع : آرگا