دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

نگاهی به موزه جواهرات ملی

  • سمیه نیک فرجام
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • ۰

موزه جواهرات ملی که دارای مجموعه سنگ های نفیس و ارزشمند بوده، دارای زیبایی های زیادی است. این موزه سنگ های گران قیمت و ارزشمندی دارد.

ایران سرزمینی سراسر تاریخ تمدن و فرهنگ بوده که شما با بررسی‌ های بیشتر می‌ توانید به این موضوع دست پیدا کنید. در این بخش با نگاهی به موزه ملی جواهرات ایران می‌ توانید به معماری شکوه و ارزش آن پی ببرید.

موزه جواهرات تهران

موزه جواهرات ملی ایران شکوهی از تاریخ:

این موزه دیدنی و تماشایی در تهران واقع شده و سالانه گردشگران زیادی از آن دیدن می‌ کنند. مجموعه کلکسیونی از جواهرات تاریخی که در طی فتوحات متعدد ایران به دست آمده است را می‌ توانید در این مجموعه مشاهده کنید. در واقع ارزشمندترین طلا و جواهرات دنیا را می‌ توانید در این موزه مشاهده نمایید.

نمونه‌ های منحصر به فردی از این طلاجات و جواهرات نفیس و ارزشمند هستند. این بنا امروزه از دیدنی های تهران بوده و علاقه مندان زیادی دارد. شما در ادامه با قدمت این بنا آشنا می شوید.

نگاهی به موزه جواهرات

به تاریخچه موزه:

در ابتدا شاهان صفوی که در طی فتوحات خود به غنایم ارزشمندی دست یافتند. این جواهرات نیز جزوی از آن غنایم به شمار می‌ آمده است. نادرشاه افشار که در طی این فتوحات جوارات بسیار ارزشمندی را به دست آورد، آن را پیشکش آستان قدس نمود که بخشی از این جواهرات نیز در طی حملات کوه نور از بین رفت.

به طور کلی خزانه اصلی و بخش مهم این موزه از سال ۱۳۳۴ بنا شده است. امروز این موزه در صیانت بانک مرکزی ایران می‌باشد ارزش مالی و اقتصادی این مجموعه به هیچ عنوان قابل مقایسه نبوده و می‌ توان گفت که بیشتر ارزش تاریخی این جواهرات بوده که به آن قیمت‌ ها و رقم‌ های نجومی می‌ دهد. بسیاری از این جواهرات دارای سنگ‌ های زینتی نفیس و ارزشمند بوده که بخشی از آن فیروزه‌ های عظیم و ارزشمند می‌ باشد.

موزه جواهرات ملی

گنجینه موزه جواهرات چیست؟

قطعات و جواهراتی که در این موزه وجود دارد به ۳۶ دسته مختلف دسته‌ بندی خواهد شد. زیورآلات تزیینی، جقه‌ ها، تاج‌ ها، سرپوش‌ های غذا، قلیان، تنگ مینا، شمع‌ ها، گل سینه، سنجاق مروارید و …  است. از مهم ترین و نفیس ترین این جواهرات شامل موارد زیر می‌ باشد:

الماس دریای نور:

ارزشمندترین جواهر که ۱۸۲ قیراط زمرد در آن به کار رفته است. این سنگ صورتی رنگ متعلق به نادرشاه افشار بوده و الماس کوه نور که زوج این الماس می‌ باشد. در تاج ملکه الیزابت قرار دارد.

موزه جواهرات ایرانیان

تاج پهلوی:

این تاج از طلا و نقره ساخته شده و آراسته به الماس‌ های برلیان می‌ باشد. یاقوت کبود و مروارید نیز از دیگر جواهراتی بوده که در این تاج دیده می‌ شود. گروهی از جواهرسازان ایرانی این تاج را برای پهلوی ساخته‌ اند.

جقه نادری:

جواهری دیگر آراسته به الماس و زمرد آویز زمرد خوشرنگ و زیبایی که از پایین این جقه آویزان بوده نمای آن را دو چندان می‌ کند. بالای جقه هفت شقه مشاهده می‌ کنید. دو طرف شقه‌ ها نیز ریسه‌ هایی قرار دارد. الماس  های فلامک خوش رنگ و آب نیز در این جقه به کار رفته است.

بنای جواهرات ملی

بهترین مکان های دیدنی تهران شامل این جاذبه ها بوده که از آن دیدن می کنید. شما می توانید از این موزه دیدنی در فصل های مختلفی دیدن کرده و با نمای مختلفی از آن آشنا خواهید شد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *